Здраво, јас имам Kamiq 2022 MT6, презадоволен до сега. Можеш да погледнеш во возила на членови што опрема има итн. Внатрешноста е доста пространа за овој сегмент, материјалите и целокупната изработка е супер. Околу потрошња, јас во просек сум околу 7,5-8 во град и 5,5-6 мах на отворено (со куфери,4ца итн). Еден downside што можам да го издвојам е гепекот, 400 литра имаш, но доколку се тргне тоа пластиката, собира доста дека е повисоко. (4 куфери и плус ранци итн без проблем). Доколку имаш две дечиња или +, јас би одел со Октавија или Карок (Секако Кодиак или Суперб доколку имаш можност финансиски и доколку сакаш Шкода да земеш). Моментално цените на Октавија стварно ги имаат качено доста, но доколку се вратам сега пред 2 ипол години кога го купував, ќе додадев со сигурност уште 1500 евра за највиско ниво на Октавија, тогаш разликата беше ми се чини нешто околу 1500-1600 евра, другар зема баш тој период и гепекот од 600 литра стварно многу менува посебно. Ambition Октавија беше околу 22, Style беше околу 24 и 100-200 (и на оваа цена имаш некој мал попуст 1200-1300 евра), нека ме поправи некој ако грешам. Јас Камикот го земав 23к но има многу опрема плус стандардната што следуваше во Style.
Не сум многу активен на форумот, но доколку те интересира нешто слободно пиши.