Автор Тема: Mislenje za Kamiq 1.5 racen menuvac  (Прочитано 2837 пати)

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2056
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Одг: Mislenje za Kamiq 1.5 racen menuvac
« Одговори #15 на: 18 Август 2024, 15:05:55 pm »
За таа пара со 0км вреди или не....  со оглед на лудилата на половњаците со цените  е сега Шкода е у несвест да не паѓаме цената е атрактивна баш одгледав и видеа на јутубе за новиот камик ваљда е овој тој, океј количе единствно што ова кола за 3до4 години како ке изгледа .. ке ми  делуе како распуштеница скептик сум дека сјајот ке го задржи без оглед колку и да е чувано гаражирано возилото шкода да е да  му се ебе матер...  се друго е прифатливо и цена и изработката и внатре како изгледа да знаеш дека се е пластика внатре ако имаш јаки прсти мислам дека ке ти останат  по копчињата ако притскаш јако за таа цена ако зимаш земи барем аутоматик цената е ств океј колку е издржливо и поуздано ова возило за таа параа е  знак прашање.Јас иначе не сум љубител на шкода ни под разно но цената е стварно одлична друго за 18илјади евра возила тешко дека со 0 км ке пронајдеш мада погледни го и она Хјундаи Вењу-вену така ваљда се изговара ако има иста цена ја би идел на хјундаито по така е шмекерско и поубаво на лик иако  некако се слични со камикот .
Среќно

Шкода е, рече човекот што вози Сузуки… 😂
ни мање ни Више сузо моја Сузана😘 🇯🇵

Присутен Jimny

• Редовен
« Одговори #16 на: 18 Август 2024, 15:08:18 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
дете кога ке ми дојдеш у куќа на оваа моја страници тоа што средуваш за работа ја ке ти турам памет не знаев дека си ти има на 20 рати да те влечам со плаќање… само се ти крсти😂😂

Отсутен MihailAstra

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 59
« Одговори #17 на: 18 Август 2024, 17:30:25 pm »
Здраво, јас имам Kamiq 2022 MT6, презадоволен до сега. Можеш да погледнеш во возила на членови што опрема има итн. Внатрешноста е доста пространа за овој сегмент, материјалите и целокупната изработка е супер. Околу потрошња, јас во просек сум околу 7,5-8 во град и 5,5-6 мах на отворено (со куфери,4ца итн). Еден downside што можам да го издвојам е гепекот, 400 литра имаш, но доколку се тргне тоа пластиката, собира доста дека е повисоко. (4 куфери и плус ранци итн без проблем). Доколку имаш две дечиња или +, јас би одел со Октавија или Карок (Секако Кодиак или Суперб доколку имаш можност финансиски и доколку сакаш Шкода да земеш). Моментално цените на Октавија стварно ги имаат качено доста, но доколку се вратам сега пред 2 ипол години кога го купував, ќе додадев со сигурност уште 1500 евра за највиско ниво на Октавија, тогаш разликата беше ми се чини нешто околу 1500-1600 евра, другар зема баш тој период и гепекот од 600 литра стварно многу менува посебно. Ambition Октавија беше околу 22, Style беше околу 24 и 100-200 (и на оваа цена имаш некој мал попуст 1200-1300 евра), нека ме поправи некој ако грешам. Јас Камикот го земав 23к но има многу опрема плус стандардната што следуваше во Style.

Не сум многу активен на форумот, но доколку те интересира нешто слободно пиши.  :)

Отсутен Filo123

• Почетник
  • *
  • Пораки: 13
« Одговори #18 на: 19 Август 2024, 17:29:51 pm »
Cim od skoda edvaj 5% davaat na skoro full oprema, mislam da ja vidam cx30kata mazda, so promocija shto ja imaat.

Присутен Jimny

• Редовен
« Одговори #19 на: 19 Август 2024, 17:34:59 pm »
Не брзај имаш добри понуди мада башка сега како малце да цените се нормализираа подалеку од шкода , види мазда,тојота,па и џилито, хундаи разгледај во ранг на буџетот  се врати на вистинскиот пат со размислување и потенцијално купување на кола.
Среќно

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1758
« Одговори #20 на: 19 Август 2024, 17:50:13 pm »
Cim od skoda edvaj 5% davaat na skoro full oprema, mislam da ja vidam cx30kata mazda, so promocija shto ja imaat.

Шкода фул опрема ти е како основно ниво на јапонските и корејските.  Доплатите се изгор скапи, плус нудат само 2 години гаранција.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #21 на: 19 Август 2024, 20:08:41 pm »
И во Мазда погледни си ја цената на редовните сервиси, да не биде плачки после ;D

Отсутен Filo123

• Почетник
  • *
  • Пораки: 13
« Одговори #22 на: 19 Август 2024, 21:14:23 pm »

Шкода фул опрема ти е како основно ниво на јапонските и корејските.  Доплатите се изгор скапи, плус нудат само 2 години гаранција.
Mazda е 6 god, skoda e 2. A promocijava ima skoro se kako skoda, nema matrix svetla, zadni airbags, shini i navigacija mislam. Ima greaci na volan i sedista i podobri felni. E sea na skodava imam staveno boja, enterier i krov vo boja sho fakja skoro 2000. Isto mislam deka mazdata e mild hybrid, kje vidam utre na test voznja, skoda nema ni vozilo za test, go prodale.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #23 на: 20 Август 2024, 00:17:47 am »
Имам два Kamiq-a слободни на лагер, еден со 1.5 TSI и DSG менувач, вториот со 1.0 TSI и рачен менувач. Двата се со иста опрема Selection + алу фелни 16" и сива металик боја.

Доколку некој има заинтересирано за вакво возило слободно нека ме контактира во ПП.

Да си одиш ти во Струмица, да не ти фати око некој од овие на лагер што ги има Андреј?

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1406
« Одговори #24 на: 20 Август 2024, 08:00:15 am »
Не брзај имаш добри понуди мада башка сега како малце да цените се нормализираа подалеку од шкода , види мазда,тојота,па и џилито, хундаи разгледај во ранг на буџетот  се врати на вистинскиот пат со размислување и потенцијално купување на кола.
Среќно

Гарант таа што ти го начукала возела Шкода 😂

Присутен Jimny

• Редовен
« Одговори #25 на: 20 Август 2024, 08:13:27 am »
Среќно

Брату не р'чкај мечка 😂.. ни мање ни више маЦан,макан ли како ли се изговара да беше шкода лесно ке се преблолеше  :D :D

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #26 на: 21 Август 2024, 13:01:28 pm »
Среќно

Брату не р'чкај мечка 😂.. ни мање ни више маЦан,макан ли како ли се изговара да беше шкода лесно ке се преблолеше  :D :D

Е види сеа, тој Macan има погон идентичен како мојата Шкода. Малку е послабо поршето ама горе доле е исто. Значи мање више Шкода е причината. Знаев...

Присутен Jimny

• Редовен
« Одговори #27 на: 21 Август 2024, 14:27:00 pm »
Среќно

Е види сеа, тој Macan има погон идентичен како мојата Шкода. Малку е послабо поршето ама горе доле е исто. Значи мање више Шкода е причината. Знаев...

Брату да не си на Крали марко од сабајле додека ова го пишуваше? :D  мада горското појако удира у глава

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5899
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #28 на: 21 Август 2024, 15:07:14 pm »
Само Крали Марко - за јунаци.

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #29 на: 21 Август 2024, 16:12:23 pm »
Среќно

Брату да не си на Крали марко од сабајле додека ова го пишуваше? :D  мада горското појако удира у глава

Зошто? Koj дел не ти е јасен?