Автор Тема: Патарини - ТАГ уред  (Прочитано 129951 пати)

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 400
Одг: Патарини - ТАГ уред
« Одговори #1125 на: 29 Мај 2026, 12:00:10 pm »
4 години ми стоеше на стакло 24/7 пред да откаже. Што му се потресувате уред од 20 евра е не е 2000 евра

So tie 20 evra jas cela godina ke plajkam paterina stip - skopje :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8317
  • Плинаш!!!
« Одговори #1126 на: 29 Мај 2026, 13:06:09 pm »
Нешто не сум во тек, која е причината да не стои цело време тагот во држачот наместо да се вади/става?

А зимно време што правиме?
Смрт за батерии е.

Јас имам Galaxy SmartTag2 кое ми стои во колата нон-стоп. И тоа не на шофершајбна, туку на  поскриено/потопло место.
Зимно време батеријата трае трократно помалку отколку во лето, ама е лесно заменлива.

На таговите за кола - мало сутра.
Пет години стои на стакло во кола. Никогаш не е изваден и сеуште нема мака.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2865
« Одговори #1127 на: 01 Јуни 2026, 07:47:37 am »
Вчера интересна случка на патарина, на лента за М Кард, пред мене една девојка пробуваше да плати со апликација НЛБ Pay со телефон па се чудеше зошто не сака, па стискаше дугмињата за техничка поддршка.

Само ја прашав:
- Девојче имаш М кард?
- Немам.
- Па што бараш во оваа лента.
- .......

Среќа само 2 коли бевме позади неа па се вративме во рикверц, немаше коли за М таг па оттаму поминавме со другата кола.
Своерачен потпис ;)

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 468
« Одговори #1128 на: 01 Јуни 2026, 09:47:48 am »
Eдно инфо. Ако претходно си имал таг регистриран за Отворен Балкан, со миграција во Телеком се губи таа опција и моментално не може да се користи. Дали некој прашал колкав е временскиот период после кој се очекува и оваа функција да е активна.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11168
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1129 на: 01 Јуни 2026, 09:59:49 am »
вчера прв пат и втор пат во еден ден не ми крена рампа на м-таг лента

првиот пат на Градско околу 15:30, имаше 2 м-таг ленти отворени јас на левата
секогаш возам околу 30 затоа што читам разни искуства на интернетот, па и јас го искусив наглото кочење пред рампа

среќа немаше гужва, па се вратив и се престроив на десната и поминав без проблем

вториот пат на Велешка патарина околу 21:00
една лента беше активна и пред мене немаше никој и повторно не крена рампа
за 10 секунди веќе се напикаа коли позади, се тргнав настрана и излезе супруга на тој во канцеларија да му мафне дека не работи рампата, на што добивме одговор па што да правам јас сега

колоната почна да се враќа наназад, во меѓувреме ја исклучија таа лента и ја пренаменија соседната за м-таг
додека ја пренаменија, влегоа двајца без м-таг, па ај и тие да се разберат
па првава ја отворија за кеш, па ај тргнав да платам со кеш, па кога тргнав бипна и се отвори рампа

хесусе...

не сум имал проблем до сега, а го користам тагот откако постои кај нас и сум го користел и во Србија и кај нас
ова е прв пат во еден ден, два пати да се соочам со проблем

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9207
  • Пичлеме
« Одговори #1130 на: 01 Јуни 2026, 10:12:44 am »
Анатема имаме фрлено ние со мкард ;D

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2861
« Одговори #1131 на: 01 Јуни 2026, 13:54:40 pm »
Анатема имаме фрлено ние со мкард ;D

Хахахахахаа  ;D :-X

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4351
« Одговори #1132 на: 01 Јуни 2026, 14:06:59 pm »
вчера прв пат и втор пат во еден ден не ми крена рампа на м-таг лента

првиот пат на Градско околу 15:30, имаше 2 м-таг ленти отворени јас на левата
секогаш возам околу 30 затоа што читам разни искуства на интернетот, па и јас го искусив наглото кочење пред рампа

среќа немаше гужва, па се вратив и се престроив на десната и поминав без проблем

вториот пат на Велешка патарина околу 21:00
една лента беше активна и пред мене немаше никој и повторно не крена рампа
за 10 секунди веќе се напикаа коли позади, се тргнав настрана и излезе супруга на тој во канцеларија да му мафне дека не работи рампата, на што добивме одговор па што да правам јас сега

колоната почна да се враќа наназад, во меѓувреме ја исклучија таа лента и ја пренаменија соседната за м-таг
додека ја пренаменија, влегоа двајца без м-таг, па ај и тие да се разберат
па првава ја отворија за кеш, па ај тргнав да платам со кеш, па кога тргнав бипна и се отвори рампа

хесусе...

не сум имал проблем до сега, а го користам тагот откако постои кај нас и сум го користел и во Србија и кај нас
ова е прв пат во еден ден, два пати да се соочам со проблем

Works everytime  ;D

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7210
« Одговори #1133 на: 13 Јуни 2026, 10:27:01 am »
Синока на Велешка патарина према Скопје не ми ја отвори рампата додека се движев во левата од двете М-таг ленти иако М-тагот уредно еднаш титна дека е успешна наплатата.

Возев 25 км/ч со втора и тамам имав време да застанам, почекав 10тина секунди и ми се отвори рампата, дали сама, дали некој ја отвори не знам.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #1134 на: 13 Јуни 2026, 10:36:55 am »
Во моментов се прават апдејти на софтверот поради српските тагови. Повремено можно е да има проблеми. Се очекува после 20ти да се нормализира. Внимавате!!!

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #1135 на: 13 Јуни 2026, 10:46:21 am »
Пак ке кажам, алал некој ако безбедно успевал со 50 или повеке км/ч да ги поминал М-таг лентите без да се донесе во ризик да ја однесе рампата.

Така да стрелањето и колењето на тие со М-кард што куцаа на М-таг беше преувеличување.

Јас со 25 км/ч застанав на 2-3 метри од рампата, мада секогаш сум на готовс дека треба да кочам.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7833
« Одговори #1136 на: 13 Јуни 2026, 11:09:41 am »
Во моментов се прават апдејти на софтверот поради српските тагови. Повремено можно е да има проблеми. Се очекува после 20ти да се нормализира. Внимавате!!!

Супер си работи српскиот таг во Македонија. Имаат ли некои проблеми или подобрување некое?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #1137 на: 13 Јуни 2026, 13:02:20 pm »
Па не работеше на сите патарини како што треба. Повремено имаа проблем сопот, отовица, демиркапија, градско, постојано желино и глумово, а ретко петровец.

Едит за Фиљо. Во понеделникот во Кадрифаково типац со порше џип со 75км/ч проба да помине. И ќе поминеше за малку ама сепак ја закачи рампата пред да се крене до крај. Типот не ни застана, си продужи како ништо да не било.

Присутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 320
« Одговори #1138 на: 13 Јуни 2026, 15:32:01 pm »
Па не работеше на сите патарини како што треба. Повремено имаа проблем сопот, отовица, демиркапија, градско, постојано желино и глумово, а ретко петровец.

Едит за Фиљо. Во понеделникот во Кадрифаково типац со порше џип со 75км/ч проба да помине. И ќе поминеше за малку ама сепак ја закачи рампата пред да се крене до крај. Типот не ни застана, си продужи како ништо да не било.

Zelino, Glumovo, na dve nedeli ja pominuvam so srpski od lani esenta nikogas nemalo problem, a ni dole nakaj grcka ne se delilo da ne otvori.

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #1139 на: 13 Јуни 2026, 15:33:11 pm »

Има камери по патарината, видете кој е со таблица, пријава и решен проблем.
Мада најчесто таквите казните од 20, 50, 100 па и 500 евра не им значат ништо, ќе ти ја плати и пак следен пат ке ја минува со 75 км/ч патарината.