Автор Тема: Патарини - ТАГ уред  (Прочитано 34652 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7930
  • Плинаш!!!
Одг: Патарини - ТАГ уред
« Одговори #615 на: 22 Јуни 2025, 21:56:13 pm »
Ke probam utre moze ke mi go registrira tagot bez da go vadam nadvor od prozor, do sega jok ako ne go izvadam ne otvora
Во ваков случај две работи се проблем. Слаба батерија на тагот и втората, на возилото на шофершајбната да има некаква заштитна фолија. Ако шофершајбната на сонце прелива во (најчесто) лилакова боја, тогаш е поради фолијата. Доколку има, тогаш сигурно има обележано каде треба да се залепи таг уредот.

Едит: Да бидам појасен, еве слика подоле како изгледа шофершајбна со заштита конкретно на оваа кола тагот треба да биде да биде залепен на црниот дел лево или десно од централниот ретровизор.

На сите возила има означено за таг уред, само треба внимателно да се погледне.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

« Последно менување: 22 Јуни 2025, 22:04:05 pm Zile »

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6751
« Одговори #616 на: 22 Јуни 2025, 22:09:42 pm »
А српски таг од каде да купам ?
Последно бев пак во Мтел, рекоа веќе нема да ги држат.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7930
  • Плинаш!!!
« Одговори #617 на: 22 Јуни 2025, 22:20:59 pm »
Не би знаел каде да те упатам, едно време нели нешто ПСС рекламираа, да видиш таму.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #618 на: 22 Јуни 2025, 22:26:46 pm »
Или на еден роштиљ до Врање ;D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7441
« Одговори #619 на: 22 Јуни 2025, 23:01:23 pm »
А српски таг од каде да купам ?
Последно бев пак во Мтел, рекоа веќе нема да ги држат.

Значи, потенцирај дека ти треба пост пејд, да не ја направиш мојата грешка, и да ти дадат при-пејд. Во времето на купување, не ни знаев дека има 2 типа на договори ниту пак вработената ми кажа дека имам опција за бирање.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #620 на: 23 Јуни 2025, 00:08:33 am »
Нема во Мтел и немало ни да имаат повеќе.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11030
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #621 на: 23 Јуни 2025, 15:34:20 pm »
@balanar како активен корисник на грчки таг или некој друг ако знае.

Пробав да сменам таблица на профилот/сметката и сега ми покажува два типа транспондери:

E-pass со старата таблица (старата кола) и
QR со новата таблица.

Да не имал некој слична ситуација, при промена на таблички поради промена на кола.

мораш да им пишеш мејл, не може да се промени преку апликација и веб

Дали има опција грчкиот таг да се префрли на друго возило?
На веб-порталот и апликацијата не наоѓам, а на гугал наоѓам дека има таква опција директно на грча патарина да променат табличката која е врзана со тагот

Да да, пиши им само маил со новата регистрација. Јас така менував таблица на грчки таг. Враќаат на маилот многу брзо и средуваат се.

се среди преку мејл за пола ден
им пишав дека има промена на возило, ми пратија веќе пополнет документ со податоци од претходниот пат и соната табличка, само го потпишав и препратив
после 1час одприлика, веќе е променето и во систем

edit - Ukoliko naredne godine dolazite u Grčku sa drugim registrarskim oznakama, morate prijaviti to kako bi se podaci u tagu promenili a možete i sami izmeniti tj. dodati registarski broj direktno u aplikaciji.

преку апликација не може да се промени, може само да се додаде некаков QR-код кој претпоставувам треба да се покаже на шалтер

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2538
« Одговори #622 на: 23 Јуни 2025, 21:02:52 pm »
@marjanot им пишав во петокот меил, уште немам нов договор ниту одговор. Дали дека е сезона па не можат да постигнат.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен flashgordon007

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 119
« Одговори #623 на: 24 Јуни 2025, 14:12:46 pm »
Оваа порака дојде вчера, 23.06.2025 година на емајл:

Поштовани корисници,

Обавештавамо Вас да можете да користите свој ТАГ уређај за ЕНП и за наплату путарине у Хрватској, тј. за проласке деоницама:
•   Аутопут Београд - Загреб (А3 Деоница Загреб исток - Липовац)
•   Аутопут Загреб - Љубљана (А3 Деоница Загреб - Брегана)
•   Аутопут од Загреба ка Мађарској (А4 Деоница Света Хелена - Горичан)
•   Аутопут А1 Загреб - Сплит - Дубровник
•   Аутопут А5 Бели Манастир - Осијек - Граница са БиХ (НП Судараж – Свилај)
•   Аутоцеста А6: Загреб – Ријека
•   Аутоцеста А7: Рупа
•   Аутоцеста А11: Загреб – Сисак
Како би извршили активацију ТАГ уређаја за коришћење у Хрватској потребно је да на свом корисничком налогу повежете платну картицу.

Преузмите упутство за регистрацију oвдe (тоа овде е ама баш овде: https://toll4all.com/assets/docs/Uputstvo-za-registraciju-srpskog-taga-za-Hrvatsku.pdf)

Hvala Vam što koristite prednosti ove usluge, a za sva pitanja i sugestije, slobodno nas kontaktirajte putem mejla korisnickicentar@putevi-srbije.rs ili telefonskim putem na broj 0800-111-004.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9181
« Одговори #624 на: 24 Јуни 2025, 19:03:48 pm »
Ke probam utre moze ke mi go registrira tagot bez da go vadam nadvor od prozor, do sega jok ako ne go izvadam ne otvora
Во ваков случај две работи се проблем. Слаба батерија на тагот и втората, на возилото на шофершајбната да има некаква заштитна фолија. Ако шофершајбната на сонце прелива во (најчесто) лилакова боја, тогаш е поради фолијата. Доколку има, тогаш сигурно има обележано каде треба да се залепи таг уредот.

Едит: Да бидам појасен, еве слика подоле како изгледа шофершајбна со заштита конкретно на оваа кола тагот треба да биде да биде залепен на црниот дел лево или десно од централниот ретровизор.

На сите возила има означено за таг уред, само треба внимателно да се погледне.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ne mi e vakva mene sofersajbnata ama mislam deka nema posebno mesto oznaceno. Ke poglednam utre ubavo