Автор Тема: CARclub Тест: Geely Coolray  (Прочитано 4622 пати)

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2163
Одг: CARclub Тест: Geely Coolray
« Одговори #30 на: 17 Јуни 2024, 02:20:13 am »
Зошто ова би го купил некој пред
Forthing T5 EVO ?

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6391
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #31 на: 17 Јуни 2024, 07:22:13 am »
Миле, и Лада се произведува 50 години, па еден квалитет што достигнаа до денес...  ;D

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 238
« Одговори #32 на: 17 Јуни 2024, 09:42:24 am »
Зошто ова би го купил некој пред
Forthing T5 EVO ?
Одлично прашање. Класен @zeroSignal споредба на ова со Т5 EVO?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29630
    • CARclub.mk
« Одговори #33 на: 17 Јуни 2024, 10:12:45 am »
Интересна споредба, иако не се најдиректно споредливи. Во две различни класи се - T5 EVO е поголем (и со поголемо меѓуоскино растојание), со поголем багажник. Coolray има повеќе опрема и (според мене) во кабината е поубаво - и поубаво дизајнирано, и поквалитетно склопено.

Прашањето е што му е поважно на купувачот - T5 на своја страна има димензии (и нешто пониска цена), Coolray на своја страна има перформанси и нешто повеќе опрема. Треба да ги возам back to back за да напраам споредба како возат - и тоа би било интересно за размислување, хмм...

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #34 на: 17 Јуни 2024, 17:44:58 pm »
Koj go pravi motorot?

Ocekuvav mnogu poveke od kinezite vo avtomobilskava industrija vo pogled na cena.
Pritiskaat so oprema namesto so cena. Baska nedorecen strakaf dizajn.
Ama problematicna im e cenata. Vcera pocnaa koli da prodavaat kaj nas i startna cena 30k.
Ok lupaat oprema ama nema mnogu air za nas kupuvacite.
Ovakvo nesto trebase da se nudi za 20k a ne za 30k.

Da bea nekoja zakana za evropskiot pazar cenite na evropskite vozila nemase da prodolzat da rastat.
Naprotiv, kako da se vo deal so niv. I plackata se prodolzuva...
Како мислиш вчера почнале коли да прават? Ако 50 години се „вчера“ тогаш океј.
На опрема мора да удираат затоа што тоа создава потрошувачка и ги придвижува трендовите во технологијата.
А за заканата на европскиот пазар зборува фактот што ЕУ е во паника и пропагира тешки санкции и пиздарии кои се апла влезени во илегала, односно трговска војна поради неспособноста на европските производители да најдат алтернативен начин на производство на енергија сега кога им го лупнаа американците Норд Стрим.

Пффффф..... пред 50 години ни точаци немаа да возат

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1961
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #35 на: 17 Јуни 2024, 17:58:37 pm »
Џилито го видов и е одлично! нормално ке им прават проблем за таа пара таа удобност перформанс европљаните им гори под нозе не само од Кинези ова  не е само од сега, по добро информираните знаат дека Азијатите и пред 20-30-35год имаа проблем па се до денес пример во Америка Сузики е "забранет" во европа со рестрикции исто така и не само тој бренд во Европа И америка скоро невозможно беше Нисан(патрол),Мицубиши(пајеро),дел од Тојота модели ланд крузер да се внесат продаваат по масовоно кај луѓето  се преселија на блиски исток и одлични резлутати покажаа, исто така овие брендови  мораа да плаќаат во италија,шпанија,унгарија,словачка отварање на фабрики за производство. Јас би го купил џилито да имам потреба од автомобил мене лично ми се допаѓа за разлика од  лудилата од европските произведители со цените претпоставувам имаат F дијагноза при склопување на цените квалитетот и нормално издржливост.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34073
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #36 на: 17 Јуни 2024, 20:41:27 pm »
Миле, и Лада се произведува 50 години, па еден квалитет што достигнаа до денес...  ;D
Лада си ја поправаш со ефтини делови што се продаваат во аптека и книжарница, све си има позитивни и негативни страни. Лада како што можеш да ја товариш, Алфа или Голф не можеш

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54955
  • Махер
« Одговори #37 на: 17 Јуни 2024, 20:42:56 pm »
Лада си ја поправаш со ефтини делови што се продаваат во аптека и книжарница, све си има позитивни и негативни страни. Лада како што можеш да ја товариш, Алфа или Голф не можеш
Не е ова 1.9тди па да има делови во самопослуга.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13874
« Одговори #38 на: 18 Јуни 2024, 12:34:47 pm »
Мене Geely-то ми изгледаат (вака на видео) многу по рафинирано од другиве Кинези. Се канам да одам да седнам малку.

Многу ме интересира во однос на квалитет и материјали, звучна изолација и слично,  како се носи со Киа и Хјундаи.

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 277
« Одговори #39 на: 19 Јуни 2024, 18:10:32 pm »

Може е до мене, ама не разбирам како можеш да ја ставиш сликата, а да не кажеш збор-два за 3D камерите. Па ова е опција што ја нудат во двојно поскапи автомобили, а од тебе коментар само

Сепак, екраните и камерите се со висока резолуција, а сите системи за асистенција (како на пример системот за асистенција во паркирањето, или пак камерите кои се активираат во свиоци) се лесни за користење.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4976
« Одговори #40 на: 19 Јуни 2024, 18:46:28 pm »
Pa za kinezive 3d kamerive se kako generic funkcija vekje

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 277
« Одговори #41 на: 19 Јуни 2024, 20:11:26 pm »

Ај те молам линкни друг до 30к што нуди ова

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1961
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #42 на: 15 Јули 2024, 06:40:31 am »
Одлични цени!

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 213
  • Macedonia
« Одговори #43 на: 15 Јули 2024, 11:31:42 am »

Ај те молам линкни друг до 30к што нуди ова

Haval имаат вакви опции во овој ценовен опсег и супер висока резолуција се камерите, едноставно вирче да има ќе си ја препознаеш рефлексијата.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8886
« Одговори #44 на: 15 Јули 2024, 17:51:51 pm »
Cenive se na nivo na konkurencijata ama se napukani so mnooogu oprema koja kaj primer karoq ke koshta ushte 6-10 k euro