Автор Тема: Се купува мал градски автомобил, предност Фиат Пунто мк2 (услужен оглас)  (Прочитано 9391 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
Јас баш му имам продадено скутерче на еден од овие т.е на Филип за 700€, за да другиот ден тој да го огласи за 900  ;D Немаше некој посебен проблем скутерот, јас мислев дека толку ми вреди, тој мислел дека можи повеќе да му земи.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6150
  • Шо да пишам тука?🤔
Воедно и купецот е прематар, а тоа детското седиште гарант му е ставено за да лажи око демек домаќин чоек ;D ;D ;D

Пиши Avto Beli Bt na фб и ќе ти излезат сите негови огласи.

Што е прематар?

Туку, нели нашиот Нестор, се изгоре од некој Иван Бели. За истиот човек се работи?
Браво за забелешката. Тој е истиот човек, на вибер е мислам Бт Бт потпишан и ако го напишеш неговиот број на Фејсбук (нормслно ако си член на групите купи/продај) ќе видиш колку лажни профили има и од колку профили се пуштени истите огласи. Во "разговор" со него ми рече дека не му било гајле оти е измамник ако имало глупи луѓе како мене кои веруваат на неговите лаги. Немам збор до каде замина/вме со лаги, кражби, превари...
Ако некој планира да зема од тој човек кола до 3000€(најчесто такви продава) ако ви е мил животот(лепено, сечено, китирано, отпорници наместо ербези) и заработените пари(поправки на крпеното) не земајте кола од тој човек. Доколку некој размислува поинаку од мене и мисли дека грешам слободно нека ми пише, па ќе дискутираме.
Воедно пред некој ден бев повикан за исклучување на егр, проверка на реална километража и исклучување на ербези (ставање отпорници) при што не се нафатив освен за проверката на сензорите и километражата.
Човекот колите ги носи од Словенија најчесто и ги купува од приватни лица, но корсата која ја видов тој сам ја имаше фарбано, па ја полирал и најверојатно била чукната(од левата страна измеѓу шоферската и задната врата може прст да ставиш слободно, додека на другата страна растојанието измеѓу вратите беше нормално, нечепнато). Отворајте очи, можам само VIN бројчиња(најчесто ги сликам броевите на тие дефектни возила) да ви пуштам од коли фарбани, чукани, со извадена ламбичка за чек енџин(и тоа го има, со електроника поврзано ламбичето да свети само при контакт, наместо да е поврзано со сензорите), а имиња не сакам да посочувам после проблемите и заканите кои ги добивам. Ако имате некоја кола "на мерак" од Прилеп и ако имам работено на неа би искоментирал во приватна порака.
Еве еден ВИН:
https://avtolog.si/search/W0L0SDL6894003974/

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
Фала @Vlatce-Vectra , некој го капарисал плавото Пунто (и ова нема клима), до среда ќе се знае дали ќе го зима.

Во меѓувреме излезе прилика од познаник на татко ми, негово Пунто со 150.000 км, тука купено и одржавано, цена 1000 евра, единствена мана е што нема клима и сити серво, ама па има добра цена. Ќе се тестира во среда, здравје, тука до Скопје и по Скопје, да се види на дигалка.

Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
Breee za 1000ce ic ne ja misli. Odma zimaj pa nalet klima neka go vozi prolet,esen i zima :)
Sala na strana ova da go pribere prekupec 1500 ne mu bega.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Фала @Vlatce-Vectra , некој го капарисал плавото Пунто (и ова нема клима), до среда ќе се знае дали ќе го зима.

Во меѓувреме излезе прилика од познаник на татко ми, негово Пунто со 150.000 км, тука купено и одржавано, цена 1000 евра, единствена мана е што нема клима и сити серво, ама па има добра цена. Ќе се тестира во среда, здравје, тука до Скопје и по Скопје, да се види на дигалка.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Немој пријателе ко бога те молам не фрлај 60илјади мкд во неповрат нека издржи човекот додека не се најде  нешо асално,немој размисли донеси одлука свестен си за 60иљади мкд дека е невозможно во возна состојба размисли неколку пати .

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
 Тоа City серво воопшто не е недостатокот, него бескорисна опција, нормалното серво е доволно. 

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
@Jimny фала за советот ама искулирај малку.

Колата е на познаник, син на добар пријател на татко ми. Човекот наследи скоро нова Корса од семејството и му остана ова Пунто, кое не е огласено и не планираше да го продава сега, туку за некој месец. Фатија муабет и така се дојде до ова кола, која е уредно сервисирана и одржувана. Веќе еднаш ја проба татко ми во Куманово, сега ќе дојде со колата и Скопје (има пријател тука со дигалка и тука блиску се и едни мајстори кои ќе ја погледнат колата).

За еден пензионер со македонска пензија, сосема доволно, кој планира со колата максимум до Охрид, Струга да вози, еднаш годишно, чат пат до Скопје.

Да ја видиме убаво колата, какво е подвозјето и постручни од нас што ќе кажат, ама у глобала тоа е.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Претходната кола со клима беше?

Инаку на сликата изгледа џилитка.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор

Немој пријателе ко бога те молам не фрлај 60илјади мкд во неповрат нека издржи човекот додека не се најде  нешо асално,немој размисли донеси одлука свестен си за 60иљади мкд дека е невозможно во возна состојба размисли неколку пати .
доста сереш по темиве. Ако ти е за тепање време и терање курташак со народ имаш мал милион групи на фб.
Класен сакам 5ка на рачето за кирилицава.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.

доста сереш по темиве. Ако ти е за тепање време и терање курташак со народ имаш мал милион групи на фб.
Класен сакам 5ка на рачето за кирилицава.

Maтори ... не терам курташак туку му посочувам на човекот да не се заебува и фрла пари безвезе.Со тоа што ти и такви како тебе го тешите дека за 60илјади ден ке вози кола и ке биде дел од сообрачај мало морген.Јас сум направил добро дело ако го одвратам од такво размислување или одлука не само него туку и други кои имаат слично размилување во врска со потенцијално купување односно неупотребливо возило за таа пара.Во случај да не ти се допаѓа моето размилување слободно запали цигара пушти џани шприцер и лагано,  ако сум прекрашил било какви правила на овој форум постојат модератори-администратори слободно нека санкционират па и со трајно бришење на мојот налог без никаков проблем стојам позади се кажано под мој псеуденим, неможам да останам неимун за дечково да фрли безвезе пари и тоа е тоа ако грешам правете реденик  на мене .

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Добро бе, 1000 евра пари ли се?

Убаво е објаснето што се бара и за која намена.
Не е до толку дојдено да 25 годишни коли претставуваат национална опасност.
Штосот е што таквите не би требало да се над 500 евра.

Присутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
Пострашни се х5,6 на кинески гуми, него колава од 1000 евра.
Друже ако ви е позната историјата оди повози пробај ја и земај. И да има за средвање нешто за мали пари се прај.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
Земи го, ако не ти прај ќеф, едно полирање на бормашина и 1700 ќе оди како алва.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 221
    • MVP Ring
Клима не е луксуз него потреба. Јас не би се откажал од оваа опција во никој случај, колку сака нека биде добра колата, ама секој си има свои приоритети.

Sent from my LM-V450 using Tapatalk