Автор Тема: Се купува мал градски автомобил, предност Фиат Пунто мк2 (услужен оглас)  (Прочитано 6648 пати)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2324
Како што гласи насловот, бараме за татко ми мал градски автомобил, бензин, од опрема задолжително клима и серво, предност Фиат Пунто мк2 во распон од 2002 до 2005, во прашање влегуваат и други опции, буџет плафон 1800 е.

Тешко се наоѓа соодветна кола, што од дежурните прекупци, а и поради фактот што репер е претходното Пунто што го имаше (кое доживеа несреќа, за среќа со помали последици за возачот), кое беше стварно екстра сочувано, одржувано, убав мотор 1,2 со 16 вентили и 80 кс, ама тоа е што е.

Не е хитна работата, фала за секој предлог.

Воедно, до сега што успеав да налетам на некој оглас, па ми треба искрено мислење:

Интересно изгледа, по телефон нормално тврдење дека колата е топ, некако многу јака боја, дали е фотошоп, дали е полирана, само да не е фарбана целата мада може и слиакта лаже:
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4976786

Ова не се поклопува во буџетот, за сега не е расположен газдата да спушти испод 2000 е, на колата треба да се прави голем сервис, уште некој месец регистрација, а кај и да е и гуми треба да се сменат, има нешто посилен мотор со 70 киловати (1,4 бензин со 16 вентили) - за мене искрено непознаница:
https://www.pazar3.mk/oglas/vozila/avtomobili/fiat/giulietta/prodazba/kumanovo/kumanovo-opstina/se-prodava-fiat-punto/5237795#images-2

Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Спаркот во позадина, таблата Веро, ептен дречат како и Пунтото, ама она второто со излупен лак, наспрема форумското Авео (чинам Авео беше)на Кими кое сепак е нешто над буџет, навистина да се замисли човек...

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
Не ме сваќај лошо, ама пунто, под 2к, ќе си има работа (поправки) .
Пред 4/5 месеца, од 2500е па нагоре, се движеа добри пунта. (Мала км, плин, сервиси).

@Vlatce-Vectra ако планира да го шитка, да се јави на каса.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5468
Првата ти е од препродавач 90%, Филип Силјановски ли бееше ли слично во презимето.Вака ги крпи со полирање и нови гуми клава некој ефтиноќа и ги препродава.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
Cekaj vcera elipsi mu staviv da poslusam malce muzika ;)
Od prekupcive tesko na red da dojdes  sedat 24/7 po oglasive a nesto iskoci novo i poevtino otide kurban. Jas znam 2-3 meseci kolku se matkav dodeka ne mi skisna i pobarav pomos od prijatel. Mene prekupec mi  brkase za kola normalno sto imase trosok si go pokriv jas. Za taa suma mozes da najdes perfektno ama do  2003g ovie od 2004 nagore so pogolemive farovi se nekade 2000 eura. E sega so 2 vrati ako ne ti smeta ima poevtini za taa suma sto ti ja imas.
Na kraj kraeva zemi nekoe poevtino frli po nego 200-300 eura i stegni go top kako sto otidov jas svesen deka ima ulaganje vo kolata sto ja zemav. Matematikata sto ja udriv i cenata sto ja plativ epten mi odgovarase taka da edino zamaranje imav 1 mesec dodeka go sredam mehanicki kako sto mi cini mene.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5831
A

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен Filip MK

• Редовен
Првата ти е од препродавач 90%, Филип Силјановски ли бееше ли слично во презимето.Вака ги крпи со полирање и нови гуми клава некој ефтиноќа и ги препродава.
Врие од прекупци, тоа им е работа, едни исти имиња ми излегуваат цело време, има и еден Иван Бели исто од Битола, мада чат пат имаат интересни понуди за коли, само да не се мачканици некои.

Cekaj vcera elipsi mu staviv da poslusam malce muzika ;)
Od prekupcive tesko na red da dojdes  sedat 24/7 po oglasive a nesto iskoci novo i poevtino otide kurban. Jas znam 2-3 meseci kolku se matkav dodeka ne mi skisna i pobarav pomos od prijatel. Mene prekupec mi  brkase za kola normalno sto imase trosok si go pokriv jas. Za taa suma mozes da najdes perfektno ama do  2003g ovie od 2004 nagore so pogolemive farovi se nekade 2000 eura. E sega so 2 vrati ako ne ti smeta ima poevtini za taa suma sto ti ja imas.
Na kraj kraeva zemi nekoe poevtino frli po nego 200-300 eura i stegni go top kako sto otidov jas svesen deka ima ulaganje vo kolata sto ja zemav. Matematikata sto ja udriv i cenata sto ja plativ epten mi odgovarase taka da edino zamaranje imav 1 mesec dodeka go sredam mehanicki kako sto mi cini mene.
Затоа е и тој буџет, да има луфта 200-300 евра за интервенции, не очекуваме беспрекорно возило.

Спаркот во позадина, таблата Веро, ептен дречат како и Пунтото, ама она второто со излупен лак, наспрема форумското Авео (чинам Авео беше)на Кими кое сепак е нешто над буџет, навистина да се замисли човек...

Тоа со излупен лак во принцип е ок, само да се намали цената за еден голем сервис и (пола) регистрација. Форумското Авео нема серво, ни клима. За викенд ме престигнаа прекупци, имаше понуда за Авео што исполнуваше сите барања за 1350 евра, сега чекам да го огласи некој за 2000 евра :)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5468
@Filip MK Бегај од тој иван, преварант е од вишо ниво, калемени коли има, тумбани , извадени перничиња, ставени отпорници и такви срања. На другар маздата е од кај него земана, јас не знаев дека е, ама ги најдов овие работи самиот на кола.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Знам дека форумското не исполнува стандарди, но битна беше цената за споредба што да се очекува од евтинаријата.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1904
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
За таа пара сузуки алто да земеш бензин

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
А шеви спарк? Ги има со клима и плин, од 1500-2000 евра се.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Filip MK

• Редовен
A(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Купи продај работа, нешто средувал, има фабрички клима ама никогаш не ја пробал а менувал лагер на компресорот, нема серво итн :)

Отсутен Filip MK

• Редовен
На Пежо 206 со 1,1 мотор од 2002 година, освен основните работи, дали треба да се внимава на нешто посебно?

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 337
  • The best or nothing.
На Пежо 206 со 1,1 мотор од 2002 година, освен основните работи, дали треба да се внимава на нешто посебно?

Торзија позади, и да не е скапано (чукнато)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13855
Даеву Матиз или Спарк ... не знам шо друго разговараме. Зачувани ќе најдеш колку да сакаш.