Автор Тема: Се купува мал градски автомобил, предност Фиат Пунто мк2 (услужен оглас)  (Прочитано 6659 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
Какво бензинче за само месечно 74 евра може новичко да се вози бс95 мирна глава миршиљаво внатре удобно,мекано  / али на човек можеш да му земеш не и да му дадеш... тоа е.
kakvo e toa novo benzince so 74 eura rata ? Da go otplakja 200 meseci ili u prevod 16.6godini. I taman kje go otplati kolata kje vredi 600 eura isto kako pogore postiranoto vo slovenija.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
Јако ве трола. Ова е некој клабер, дупли профил, па тера мајтап, и тестира четгпт.

пс: Ќе се е*е за 300 ден, бара машинка, а збори за нови коли и рати, кои на крај, че ја претплатиш колата.
Никогаш не вели никогаш.

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1916
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Јако ве трола. Ова е некој клабер, дупли профил, па тера мајтап, и тестира четгпт.

пс: Ќе се е*е за 300 ден, бара машинка, а збори за нови коли и рати, кои на крај, че ја претплатиш колата.

“U zivotu coveku mozes da das ili da uzmes” — govorila je moja baba. “Prvo mu das, pa mu opet das, i opet, ali na kraju ipak moras i da uzmes”. I to je sustina ljudskih odnosa, sve sto radimo, radimo sa nekim interesom, uzimala davala, moras i da dajes i da uzimas da bi mogao da funkcionises sa nekim. Kad zelimo da pomognemo drugoj osobi, dajemo, a nekada nam je cilj da pomazuci drugoj osobi zapravo pomognemo sebi. Ljude koji iskljucivo pomazu na drugi nacin zovem “pomagacima” i oni daju sa interesom ili zapravo uzimaju.

Ocigledni pomagac je osoba koja ce da ti prenese stvari dok se selis, dok ce te zvati na ispomoc vec sledece nedelje. Neko ko ce da ti da savet, a kritikovati ako ga ne poslusas. Kad ti pomogne na poslu, svi ce znati da ti je pomogao. Znamo takve, ima ih puno i uglavnom ih izbegavamo. Problem nastaje kada pomagac nije ocigledan i kada isti nije tek tamo neki poznanik koji ti ne znaci nista u zivotu.

Najopasniji pomagaci su u porodici, rodbini, i medju bliskim prijateljima. Cesto im se ne zna motiv, zato sto oni iskreno zele da ti pomognu, samo na svoj nacin. Oni znaju kad ti je vreme za udaju, ko je najbolja devojka, kako da vozis kola, najbolje recepte i obicno imaju resenje za sve. Pozivaju se na prijateljstvo, godine, iskustvo i vrlo je tesko da se izadje na kraj sa njima. Prilaze na razne nacine, razvlace patetiku a zapravo su emotivni vampiri i generalno su fuj.

Kako se odbraniti od njih? E tu nastaje problem, posto napadaju jako, silovito, bez milosti, u grupama, noseci baner — ovo je za tvoje dobro. Fora je prepoznati ih na vreme, i reagovati sa sto manje emocija, u suprotnom prodiru duboko i tu se zadrzavaju. Moja baba je bila car, umela je em da ih prepozna, em da ih otera u tri picke materine, tim recima. E baba, baba, od blata cemo da te pravimo.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6796
  • French diamond
Браво, добар дудлач, ова де гуглач си  :)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2325
Знам дека е прекупец од Битола, не би требало да значи по дифолт дека сите коли му се мачканици утепани, што знам, како ви изгледа ова, после ќе му вртам:

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4987131

Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2160
Дали верваш дека прекупец ќе напрај сервис и гуми ќе купи?
Купва евтино тро ќе нашминка и препродава.
Ако ептен не вози колата ќе ка подсреди.

Отсутен Filip MK

• Редовен
Овие да ги увезеш ќе мине 2000€...
Каде е транспорт околу 400€.
Проблемот е кај вујкосеверна.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Прашав паталец за давачки, конкретно за Хјундаи Гетц (затоа што Пунтото е еуро 3, не знам дали има Пунто мк2б со еуро 4 мотор), давачките за бензинец Гетц со мотор 1,4 изнесуваат 64.200 денари, а со 1,1 мотор изнесуваат 53.000 денари, без транспортни трошоци.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Знам дека е прекупец од Битола, не би требало да значи по дифолт дека сите коли му се мачканици утепани, што знам, како ви изгледа ова, после ќе му вртам:

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4987131
Солидно изгледа пунтово.
Повеќе би се радувал да не е наведено дека е направен голем сервис, но ајде да не дуваме во ладно млеко.

Отсутен Filip MK

• Редовен
Дали верваш дека прекупец ќе напрај сервис и гуми ќе купи?
Купва евтино тро ќе нашминка и препродава.
Ако ептен не вози колата ќе ка подсреди.
Тоа све што пишува, како го разбирам огласот јас, го направил сопственикот на колата што му ја продал, мада секогаш треба со резерва да се гледа на се. Да е стварно добра колата (мотор и менувач) и да ја даде за 1500 евра, сами ќе се направиме голем сервис и ќе си купиме гуми.

Прво ќе се оди на тоа од Куманово, ако се одоброволи газдата да спушти цена за еден голем сервис и регистрација за пола година.

П.С. Ги читам сите предлози, разгледуваме се, фала на предлозите. @bear Тоа Пежото не изгледа лошо, стои како опција, само ме загрижува што секоја 206-ка има проблем со трапот а не е баш евтино да се среди.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2160
Одчично си разбрал тоа шо сакав да кажам. Ако ти е посерќи да ја начекаш од тој шо ја купил 2-3стотки ќе биди пониска цената. Двајца поголеми прекупци Битола сe Иван Белевски Бели ауто Ване и Филип Силјановски. Во главно крш до крш се шо нудат. Нека стој ова тука за избегавање.

Отсутен Filip MK

• Редовен
Епа белото Пунто го продава Филип Силјановски, како инфо  :)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
@Filip MK трапот кошта 150евра да се среди. После си мирен долго време. Сервис ефтин, делови на секој чекор. За мене, е подобра кола од пунто.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Епа белото Пунто го продава Филип Силјановски, како инфо  :)
Е голема работа ако е прекупец, ене го Влатче вектра кажуваше дека од нив дерман се немало.
Ќе ќари некое стотче, тоа е, 25 годишна перфектна нема да најдеш, останува ти самиот да одбереш некое во подобра состојба. а белото ветува, барем на изглед.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5470
Има разлика меѓу прекупец и преварант.
Најголема шанса да најдиш нешто не од прекупец е кај огласиве баш на овие прекупци/преваранти и сличните како нив. Во купи продај групите често имаат пишан оглас барам кола до 1000 евра, надолу во коментарите ќе ги најдиш сите овие коли како пунтото од оригинални сопственици по стара цена. Има и многу од постираните шо се од прекупци други, си се лажат еден со друг, ама во глобала имаш голема шанса да најдиш нешто од чоек.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
Gledav slikive od beloto punto vaka vnatre deluva ok.
Vidi soferskoto pragce odma na pocetokot nesto e zamackano  bela boja mnogu pokriva na sliki otvori oci. Gumi ima arni kolku sto vidov. Odi dzirni go ako e okej klima,sity servo daj mu 1500-1600  i nakrivi kapa samo prvo vido pragcinja i dole patos.
Mannol 10x40 5l kant a e 1600 denari tebe ti treba u puntoto 3.5l
Filtri vozduh nekade 300 den i polen tuka nekade.
Filter ulje isti gjaol i so dzabe pari si zavrsil mal servis.
Zaebi Fiat-Selenia ulje site se zalat skoro od nego.