Автор Тема: Volkswagen Golf 8 GTE  (Прочитано 84226 пати)

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2956
Одг: Volkswagen Golf 8 GTE
« Одговори #345 на: 03 Ноември 2025, 19:34:11 pm »
Класен, не дриблаш и ти.
Погоре си пишал дека си пробал милион работи, а најосновното, со друг телефон - не си пробал да сеа.

:)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #346 на: 03 Ноември 2025, 21:46:35 pm »
Factory reset на радиото и clear data на андроид ауто на телефонот?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7448
« Одговори #347 на: 04 Ноември 2025, 03:53:45 am »
Малку надвор од темата, од каде може да се купи ова чудо оти не е достапно за порачка кај нас...

Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Јас го порачав во Германија кај другар. Иначе пробај со Краго, би требало за 9 еур да ти го донесат.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30823
    • CARclub.mk
« Одговори #348 на: 04 Ноември 2025, 18:36:10 pm »
Класен, не дриблаш и ти.
Погоре си пишал дека си пробал милион работи, а најосновното, со друг телефон - не си пробал да сеа.

:)

Добро деее... :D

Factory reset на радиото и clear data на андроид ауто на телефонот?

Неколку пати.

Отсутен Fizzbuzz

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 187
« Одговори #349 на: 05 Ноември 2025, 00:20:56 am »
Мој предлог ти е да влезеш во

Settings -> Apps -> Android Auto и на трите точки во десниот агол стисни Uninstall updates.
После тоа во Play Store ќе добиеш апдејти за Android Auto. Може да имаш некој лош апдејт, може нешто да е побркано.
Малку веројатно но вреди да пробаш.

Случајно да не си бета тестер на Android Auto?

едит:
дали го избриша телефонот од колата?
« Последно менување: 05 Ноември 2025, 09:40:49 am Fizzbuzz »

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #350 на: 05 Ноември 2025, 11:12:20 am »
Телефонот се врзува мање-више без проблем во сите коли што ми се на тест. Само кај мене во кола нејќе.

И апдејти тргнав, и телефонот го избришав од колата, и колата од телефонот, и сите други работи што ми текнаа. Избришав телефон од кола, кола од телефон, па заклучив кола, остаив 10 минути, во меѓувреме рестартирам телефон, итн. Ми ја дава опцијата да стартува Android Auto, врти-врти, и не го стартува. Сеа ќе пробам со друг телефон, бидете така. :D

Edit: Не успеа ни со друг телефон. :/
« Последно менување: 05 Ноември 2025, 11:18:34 am zeroSignal »

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4240
« Одговори #351 на: 05 Ноември 2025, 11:18:05 am »
Јас имав некој сличен проблем, не сакаше да се врзува колата со Ејпл а се врзуваше со Андроид, со последниов апдејт на ИОС се реши ситуацијата и си тера сега без проблем. А предтоа се случуваше како што викаш ти, врти само и не успева да се поврзе.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2621
« Одговори #352 на: 05 Ноември 2025, 11:19:33 am »
Оди во Порше нека ти флешнат нов софтвер.

Отсутен Fizzbuzz

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 187
« Одговори #353 на: 05 Ноември 2025, 11:32:07 am »
Оди во Порше нека ти флешнат нов софтвер.

Штом се пробал, уште ова ќе му остане. Читам дека и други луѓе (од странски форуми) се жалат од истиов проблем.
Најверојатно ова ќе испадне решението на проблемот.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #354 на: 05 Ноември 2025, 12:30:47 pm »
До следното главење.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #355 на: 08 Јануари 2026, 11:12:03 am »
Ќе си одговорам во мојата тема, за да не му ја сјебам темата на @velestrumf.

А во тој момент моторот ладен е ?

Возење плаг-ин хибрид бара малку од малку механичка емпатија. Затоа, кога треба да возам на отворено, уште во град ставам во хибриден режим и го стартувам бензинецот да поработи за да се подраздвижат течностите и да се подзагрее моторот. Баш за да не стартува бензинецот на 130 километри на час без мање-више никакво подмачкување.

Плус, кога возам на отворено (барем јас) не оставам никогаш батеријата да се испразни до крај. Секогаш го ставам погонот во некој battery hold или battery charge режим - па така секогаш има нешто во батериите и ја имам целата моќ на располагање и не се ставам во ситуација да влечам празни батерии само со бензинскиот мотор. Влијанието врз потрошувачката е незначително (+ ~0.2 литри на 100 километри).

Pisi brojka vo € kolku cini 100km izvozeni so vozilovo vo smisol na gorivo, t.s. nebitno struja. benzin. Prosek vo €

Во изминатиов период ми се случува на ден да поминам повеќе од она што можам на струја, па се активира и бензинецот. За 520 (од последно ресетирање) километри просечната потрошувачка ми е 2.2 литри бензин на 100 километри и 21.2 kWh на 100 километри. Во пари - 154 денари за бензин и 100 денари за струја. 254 денари, односно 4.1 евро на 100 километри.

Има периоди кога скоро воопшто не сум возел на бензин. На пример, имам интервал од 25 дена и 555 километри кога скоро цело време сум возел на струја. Тогаш потрошувачката на бензин била 0.7 литри на 100 километри, а на струја 17.4 kWh на 100 км, односно 49 денари за бензин и 82 денари за струја. 131 денар, односно 2.1 евро на 100 километри.

Имам и еден подолг интервал од 2320 километри, таму потрошувачката е 2.1 литри бензин на 100 километри и 15.7 kWh струја на 100 километри. 147 денари за бензин + 74 денари за струја. 3.5 евра на 100 километри.

Едит: Имам интересен инвервал од 02.06 до 27.08, кога сум поминал вкупно 3422 километри (long term потрошувачката автоматски се ресетира на 99 саати и 59 минути, глуп систем, ама апликацијата си памти сè). Ова е период и од одмор, и од акање натаму-нааму, итн. Просечната потрошувачка на тие 3422 километри е 3.4 литри бензин на 100 километри (238 денари) и 8.6 kWh на 100 километри (40 денари). Вкупно, 278 денари или 4.5 евра на 100 километри.

Едит пак: Гледам да не го полнам целосно резервоарот за да не стои горивото без врска, па си гледав интервали меѓу полнење. Најдолг интервал меѓу полнење гориво ми бил 3 месеци. Сум ставил гориво на 24.12.2024, па потоа на 17.03.2025. :D
« Последно менување: 08 Јануари 2026, 11:35:26 am zeroSignal »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20894
« Одговори #356 на: 08 Јануари 2026, 11:47:40 am »
Battery hold исклучително ретко го користам. А немам проблем со тоа да ја испразнам скроз батеријата, па после тоа да стаам Battery Charge т.е. да си се пуни од бензинецот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #357 на: 08 Јануари 2026, 12:32:55 pm »
Мене па ми е многу логично да користам battery hold. Ем имам цело време цела сила, ем си ја дополнува батеријата, ем кога ќе стигнам онаму каде што одам, ќе имам струја да се движам низ град на струја.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4240
« Одговори #358 на: 08 Јануари 2026, 13:38:24 pm »
И јас немам навика да користам батери холд скоро никогаш, ја троши цела па ја полни. Кај мене па на пример ако користам батери чарџ од бензинецот се зголемува доста потрошувачката. Што се однесува до делот со целосна сила, незнам дали е различно сетиран кај БМЊ системов, но мислам дека чува некоја резерва батерија и секогаш имам сила во буст доколку ја притиснам педелата за гас до крај. Дури и да немам батерија според бордот, ако го притиснам кик-даунот колата активира и е-бустот и забрзува со цела сила.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20894
« Одговори #359 на: 08 Јануари 2026, 14:54:31 pm »
Јап, секогаш имаат извесна резерва.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.