Автор Тема: KIA Sportage Anniversary 1.6 T-GDI 2023  (Прочитано 16154 пати)

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1873
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Одг: KIA Sportage Anniversary 1.6 T-GDI 2023
« Одговори #75 на: 09 Ноември 2023, 06:54:10 am »
Преку банка ја плати жена ми од Велес, они ја видоа уплатата за некои 10-15мин. Кеш за жал не може. Опрема не се додава, иде така конфигурирана од нив. Попуст нема затоа што според нив веќе е на попуст. Тој што личи на драги шпага им е главен продавач, среќа си немав работа со него.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Фала.
Прашувам бидејки јас бев заинтересиран за стариот модел на Ceed-от, кој беше на промоција со новите турбо мотори.
Ова е околу 2018-2019 година, кога излезе Ceed моделот со 4 точки како на Порше на предните фарови.
И баш тој Драги Шпага продавачот ми се погоди.
Леле човече, толку арогантно човече не ми се верува дака ја работи таа работа.

Го прашувам плаќање кеш, вика не може.
Викам попуст за плаќање целата сума од еднаш, денес, ми вика мене секое плаќање ми е како кеш, јас си ја добивам целата сума, а твој проблем како ке си ги обезбедиш парите.
Не дека не е така, но не е убаво кога некој ке ти го исплеска во фаца.

Викам нешто гратис опрема, јок.

Се изнервирав сам со себе, до толку ли не ме бива за пазар и преговарање.
Секој со кој зборев, секој секаде добиле или попуст или гратис опрема. Во Пежо колега доби и попуст и гратис опрема.

Ми вика земај што има на лагер, ако не ти се допаѓа боја и сакаш да порачаш 8-9 месеци чекање.
И си заврте грб, отиде да гледа нешто.
Како Ferari да продава, не Киа.

Си реков шо го е***, утре треба сервис кај нив да правам, ако вака ме третираат сега, како ли ке биде за сервис.
И си излегов.

И секој кој го видам со Киа го прашувам истото, и до сега само еден сретнав кој тврди дека извадил попуст од кај нив.

Скоро сите кои купиле нов автомобил се соочиле со ова не е само Киа повекето веке и да нема попусти влагаш плаќаш чао толку е јас знам по себе и без тест вожња сум купувал па ке стигне за 7-8 месеци па што ти се погоди погоди, умре времето коа имаше и попусти разни чуда при купување НОВ АВТОМОБИЛ-ОД САЛОН, со цениве веке 20 илјади евра стана нормално за нов автомобил односите на вработени во скоро сите салони се исти и тоа сакаш- не сакаш , убаво напомена некој член важен е после сервисот и добра комуникација со нив , продажба продаде и толку .

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6665
  • Бенве сие бенве
« Одговори #76 на: 09 Ноември 2023, 07:08:33 am »
Не би рекол дека умре времето кога имаше попусти прегоаварње или слично. Падна народот на финтата дека нема чипови и дека колите ќе завршат и ќе нема повеќе и во еуфорија изнакупија се што им се нудеше. Во услови кога ппстојано креваат камати и на нови и на постоечки кредити, германија која е економски показател у европа е во рецесија три тромесечја по ред не знам дали некој ќе оди да моли да им го даде парите и за возврат да не добие нешто барем приближно на тоа што го замислил (ако е и купувачот реален). Во КИА кола не мора да се чека, некаде 50/60 спортажа ќе им стигнатдо крајот на месецов, дел се и стигнати.

Ја почнав со Лајонес сега и со Лајконет, го слушам Зоран Витанов, ми се отворија облаците и затоа решив да го купам, секако тие пари така од небо ми дошле. Е сега ќе треба да дадам од џеб за патосници ама ситен трошок е тоа. Ви препорачувам да се зачлените и вие ако не сте го направиле тоа.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 322
  • The best or nothing.
« Одговори #77 на: 09 Ноември 2023, 07:20:56 am »
Сепак, пази да не земеш некои патосници што смрдат. Оној оштар мирис на пластика/топена гума. Жалосно е да ја усмрдиш. Патем, и патех се одлични. Не знаев дека има кај нас.

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #78 на: 09 Ноември 2023, 07:39:50 am »
Не би рекол дека умре времето кога имаше попусти прегоаварње или слично. Падна народот на финтата дека нема чипови и дека колите ќе завршат и ќе нема повеќе и во еуфорија изнакупија се што им се нудеше. Во услови кога ппстојано креваат камати и на нови и на постоечки кредити, германија која е економски показател у европа е во рецесија три тромесечја по ред не знам дали некој ќе оди да моли да им го даде парите и за возврат да не добие нешто барем приближно на тоа што го замислил (ако е и купувачот реален). Во КИА кола не мора да се чека, некаде 50/60 спортажа ќе им стигнатдо крајот на месецов, дел се и стигнати.

Ја почнав со Лајонес сега и со Лајконет, го слушам Зоран Витанов, ми се отворија облаците и затоа решив да го купам, секако тие пари така од небо ми дошле. Е сега ќе треба да дадам од џеб за патосници ама ситен трошок е тоа. Ви препорачувам да се зачлените и вие ако не сте го направиле тоа.

Колку години си ти кај Витанов ? ти догура до Спортаж  не верувам повеке од 3 // па јас ке ти кажам колку сум и колку сум изгубил...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6108
  • 69
« Одговори #79 на: 09 Ноември 2023, 08:20:23 am »
Колку години си ти кај Витанов ? ти догура до Спортаж  не верувам повеке од 3 // па јас ке ти кажам колку сум и колку сум изгубил...

Ти си првиот што се пожалил и кажува дека изгубил!!! Јас се уште немам сретнато таков човек. Во принцип сите сме задоволни од услугата, препораката и насоките кои ги добиваме и се држиме до нив.
Ако е ова така како што викаш, значи ептен си ја утнал, правиш се погрешно... Јас сум некаде околу 2 и сум презадоволен...

Што повеќе ја гледам КИА-ва, доаѓам на идеја да одам да пазарам и јас една, иако Тусонот ми е фаворит, само што би ја избрал во бела или зелена боја и темно сребрени бандаши. Црн кров обавезно и панорамско стакло. Другото може да биде се ајваромешалка па макар и предните прозори....Битно е да остави впечаток на оние што ќе ја гледаат. Перверзија!

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5453
« Одговори #80 на: 09 Ноември 2023, 08:51:36 am »
Моторот е тотално истиот со претходната генерација на спортаж и туксон ?

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #81 на: 09 Ноември 2023, 10:27:19 am »

Ти си првиот што се пожалил и кажува дека изгубил!!! Јас се уште немам сретнато таков човек. Во принцип сите сме задоволни од услугата, препораката и насоките кои ги добиваме и се држиме до нив.
Ако е ова така како што викаш, значи ептен си ја утнал, правиш се погрешно... Јас сум некаде околу 2 и сум презадоволен...

Што повеќе ја гледам КИА-ва, доаѓам на идеја да одам да пазарам и јас една, иако Тусонот ми е фаворит, само што би ја избрал во бела или зелена боја и темно сребрени бандаши. Црн кров обавезно и панорамско стакло. Другото може да биде се ајваромешалка па макар и предните прозори....Битно е да остави впечаток на оние што ќе ја гледаат. Перверзија!

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

И спортаж не е лош за почеток , да достигнете до x6,x7,Q8 .. од кај Витанов...сепак апетити раснат и перверзија е Q8 ;)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6108
  • 69
« Одговори #82 на: 09 Ноември 2023, 10:42:55 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

И спортаж не е лош за почеток , да достигнете до x6,x7,Q8 .. од кај Витанов...сепак апетити раснат и перверзија е Q8 ;)

Другар, каков почеток. Слабо го пратиш форумот. Почетник си ти веројатно штом не си ги прател темите со нашите возила. Но да не му ја труеме на човекот темата. Дали се параите од тезга на зелен пазар, дали се кредити, камати, лајонес, или црни пари.
Не сме ние лаком гс трагедија па да се ложиме на Q8ци.
Само ред рад и дисциплина. И ЈУС стандард. Се друго е гола вода.

p.s. @zeroSignal дај отвори нова тема : "Како да бидам успешен корисник - Совети од Зоран Витанов и задоволни клиенти" и префрли ги последните постови таму, да не ја труеме темава со непотребни информации.

:P
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Aleksandar90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 205
« Одговори #83 на: 09 Ноември 2023, 11:15:25 am »

.Битно е да остави впечаток на оние што ќе ја гледаат.

Колку погрешен став при купување возило, но добро, и јас така сум мислел на 18 години.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1655
« Одговори #84 на: 09 Ноември 2023, 11:20:26 am »

Колку погрешен став при купување возило, но добро, и јас така сум мислел на 18 години.
Ти дечко да си мислел уопште, немаше Шкода Скала да купиш. Како да ти кажам.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5658
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #85 на: 09 Ноември 2023, 11:25:54 am »

Џимни братче во сѐ не се верува. Татко ми се изгоре со OneLife или Onecoin како и д асе вика то пирамидата, изгуби една Киа ваква (30к€), па продолжи сам со крипто и си ги врати. Почни сам, не преку луѓе и порамидални шеми. Се извинувам што ја трујам темава, ова е мое прво и последно мислење.

А и она погоре беше на шала кажано, а ти падна...

Отсутен Aleksandar90

• Јуниор
  • **
« Одговори #86 на: 09 Ноември 2023, 11:40:30 am »

Јас давам добронамерен совет дека не е битно што мислат другите за изборот на кола, а ти лично навредуваш, браво детенце.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1655
« Одговори #87 на: 09 Ноември 2023, 11:42:13 am »

Јас давам добронамерен совет дека не е битно што мислат другите за изборот на кола, а ти лично навредуваш, браво детенце.
Епа на дечкото што му викаш дека има 18 години е најверојтно дупло постар од тебе.

Отсутен Aleksandar90

• Јуниор
  • **
« Одговори #88 на: 09 Ноември 2023, 11:43:13 am »

Епа на дечкото што му викаш дека има 18 години е најверојтно дупло постар од тебе.

Има 86 години?

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2698
  • Слобода или смрт
« Одговори #89 на: 09 Ноември 2023, 12:00:40 pm »
Кола кога ќе ја паркираш и жена што кога ќе се разминеш ако не се завртеш за неа не се за купување и женење.