Автор Тема: Golf 6 2.0 TDI 140hp DSG 2011  (Прочитано 1564 пати)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2263
Одг: Golf 6 2.0 TDI 140hp DSG 2011
« Одговори #30 на: 12 Јануари 2025, 11:41:40 am »
Немам проблеми со скокање по автопати со Леонов, го утепав возејќи.
Спие.

Од подвозје имам сменето скоро се (освен амортизери) поради истрошеност/дефекти, но не скокаше и кога ја купив. Имам пишувано надолго и нашироко во мојата тема за сите дефекти, нема потреба да кријам нешто.
Од Сеат групиве на Фејсбук никаде немам прочитано да му скока Леон по автопати како да е див коњ, ниту па по луѓево што лично ги знам. И тие пред фејслифт, и тие со фејслифтот.
« Последно менување: 12 Јануари 2025, 11:50:16 am balanar »

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5956
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #31 на: 12 Јануари 2025, 12:10:26 pm »
Не се работи за Леон, туку за Голф 6ка возен на автопат накај Франкфурт (предобар пат) без лимит.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7310
« Одговори #32 на: 12 Јануари 2025, 14:09:32 pm »
Овој мотор, со Stage 1 Ремап, ја прави оваа колата ептен забавна за возење. Трошеше смешни 6-7 литри, колку и да ја малтретираш. Мојот беше мануелен, твојот со DSG би бил уште позабавен за возење.

Јас го имам истиов мотор, на Леонов.
Уште откако го купив - се мислев 2-3 пати дали да му направам.

Ај малку објасни ми ако не те мрзи  :)
Каде и колку чинеше? Колку се вади HP?

Koлата дојде со Stage 1, не знам каде била чипувана. Искрено, колку идеше колата, е она што ме убеди да ја купам, зашто бев ептен песимистичен да се вратам од 230кс турбо бензин, на дизел. Секоја препорака за ремап.

Овој мотор, со Stage 1 Ремап, ја прави оваа колата ептен забавна за возење. Трошеше смешни 6-7 литри, колку и да ја малтретираш. Мојот беше мануелен, твојот со DSG би бил уште позабавен за возење.
Немој само да  ми речиш дека низ град трошел 6л.....

Колата имаше максимални 7 литри комбинирана потрошувачка. Немам причина да ти кажувам неточни информации, ниту ја имам колата, ниту пак гориво и ставам.