Автор Тема: KIA Sportage Anniversary 1.6 T-GDI 2023  (Прочитано 16060 пати)

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 331
Одг: KIA Sportage Anniversary 1.6 T-GDI 2023
« Одговори #45 на: 08 Ноември 2023, 14:54:54 pm »
Киава е 100 години пред шкодата... Со здравје да си ја тркалате прекрасна е! Ме интересира дали го виде сорентото и која цена е?

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Соренто немаше изложено но ќе биде доста по скапо, секако не е опција затоа што е голем. Цената на мојот е 33500еур, овој пакет ќе бил ограничен на 6 месеци, тскс ги разбрав. Многу не сум воодушевен од продавачите во киа.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Честита прво и со здравје да се вози!
Баш, ароганција на ниво и тешка вообразеност,  попуст без да се јави некој на повисоко ниво најминимален.
Drifted....

I'm so JDM i sleep on the right side of the bed.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6663
  • Бенве сие бенве
« Одговори #46 на: 08 Ноември 2023, 16:14:20 pm »

Ме сликал Саше денес каде што сум се паркирал (пешачкиот не е загрозен не сум застснат на него). Не доплатив за бојата, така е во пакетот, заедно со црн кров греачи на задни светла “матрикс” ледот итн итн.

Односот на вработените е никаков, среќа што викендот гледав некои тестови па од прилика знаев на што сум.
Се надевам сервисерите се подобри.
Мене ми требаше кола за да извадам пробни таблици (намерно отидов за ск без кола за да се вратам со кола) и им викам, дајте бе кола да извадам таблици, нешто се мрштеа таму, и следува одма прашање, добро бе, ми ги земавте парите и сега не сум ви интересен? И одма дадоа клуч од тестен стоник за да завршам работа.

Утре сакам да одам до Скопје, да му земам гумени патосници и патосник за багажник. Врне денес цел ден ќе засмрдат платнениве.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3797
« Одговори #47 на: 08 Ноември 2023, 16:26:33 pm »
Знам да сликнам, нема збор.

BTW: Меганон од позади што се гледа се продава. Одлична цена има а гарантирам дека колата е во супер состојба.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 322
  • The best or nothing.
« Одговори #48 на: 08 Ноември 2023, 18:43:23 pm »
Ако не купуваш патосници, директ од Киа, тогаш побарај гледринг марка на патосници. Ќе најдеш и за внатре, и за во гепек.  :)

Ме интересира, дали беше до нисан, да го видиш кашкаито? Мислам дека иста класа се.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #49 на: 08 Ноември 2023, 18:55:33 pm »
Не, никаде не отидов, бојата и опремата ептен ми направија мерак. Гледринг тие со отпечаток како траг од гума кога ќе ги видам мрак ми паѓа на очи, ама ако не најдам нешто подобро ќе морам од нив. Патосник за багажник е околу 3000ден, гледринг е ама не ми мења ништо нема да го гледам пред мене секако.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3891
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #50 на: 08 Ноември 2023, 19:07:59 pm »
Имаш сега доста избор на гумени патосници, не мора да се баш Gledring...

Petex, Frogum, Rigum и кој ти уште не... Во Евро-Стил, patosnici.mk, Карбокс... Имаш и варијации во цените, ќе се најде нешто што ќе ти фати око...

Sent from my Xiaomi 12x

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #51 на: 08 Ноември 2023, 19:13:36 pm »
Фала казан, баш ќе погледнам, одамна не сум купувал и не знаев дека има избор. Само да не смрдат на кинеска гума, овие гледрингов во тој поглед се ок.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #52 на: 08 Ноември 2023, 19:16:42 pm »
Не, не. На квалитет се да речеме идентични со Gledring, можеби некои се и подобри. Сите се европски производители (полски, германски...), немаш "кинеска" смрдеа на гума.

Имаш дури и различни форми... Кадици, подебели, подлабоки, целосни за позади (покриваат и средишен дел) итн итн...

Е сега, што ќе ти се бендиса и што ќе најдеш на лагер...

Sent from my Xiaomi 12x

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #53 на: 08 Ноември 2023, 20:23:06 pm »

Во ова патосници е доста по скапо, ќе земам од евростил. Фала Казан.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1655
« Одговори #54 на: 08 Ноември 2023, 20:31:30 pm »
Патосницата за гепек најдобро е да ја земеш оригинална од КИА. Овие заменските не се идентични во кроењето.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #55 на: 08 Ноември 2023, 20:38:03 pm »
Јас земав за Ц3-ката гумен патосник за гепек од ЕуроСтил. Од истиов бренд погоре.  Одличен е. Убава гума, нема мирис и идеален крој е, до милиметар. Секако е убаво да го пробаш на лице место ако си во прилика, јас само пренесувам лично искуство.

И го имаа на лагер, без нарачки и чекање.

Sent from my Xiaomi 12x

Присутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 673
« Одговори #56 на: 08 Ноември 2023, 21:35:45 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ме сликал Саше денес каде што сум се паркирал (пешачкиот не е загрозен не сум застснат на него). Не доплатив за бојата, така е во пакетот, заедно со црн кров греачи на задни светла “матрикс” ледот итн итн.

Односот на вработените е никаков, среќа што викендот гледав некои тестови па од прилика знаев на што сум.
Мене ми требаше кола за да извадам пробни таблици (намерно отидов за ск без кола за да се вратам со кола) и им викам, дајте бе кола да извадам таблици, нешто се мрштеа таму, и следува одма прашање, добро бе, ми ги земавте парите и сега не сум ви интересен? И одма дадоа клуч од тестен стоник за да завршам работа.

Утре сакам да одам до Скопје, да му земам гумени патосници и патосник за багажник. Врне денес цел ден ќе засмрдат платнениве.

И јас се изненадив на односот со вработените, и колку тој продавачот што личи на Драги Шпага е безобразен.

Ако смеам да прашам и ако не е проблем, рече дека си отиден Ск без кола, не требаше да одиш до банка за да уплатиш ?
Ако не, преку мобилна апликација успеа да префрлиш толкава сума на пари ?
Или плати кеш ?

Исто така, дали ти симнаа нешто од цена за купување во истиот ден ?
Рече, 33.500 ја зема, дали беше 35.000 па ти симнаа.
Ако не, дали ти понудија нешто гратис опрема наместо попуст ?

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1753
« Одговори #57 на: 08 Ноември 2023, 21:47:27 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

И јас се изненадив на односот со вработените, и колку тој продавачот што личи на Драги Шпага е безобразен.

Ако смеам да прашам и ако не е проблем, рече дека си отиден Ск без кола, не требаше да одиш до банка за да уплатиш ?
Ако не, преку мобилна апликација успеа да префрлиш толкава сума на пари ?
Или плати кеш ?

Исто така, дали ти симнаа нешто од цена за купување во истиот ден ?
Рече, 33.500 ја зема, дали беше 35.000 па ти симнаа.
Ако не, дали ти понудија нешто гратис опрема наместо попуст ?

Кажа човекот со педерка отишол, ќеш на хауба и си ја земал колата. Какви банки апликации

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #58 на: 08 Ноември 2023, 22:15:25 pm »
Преку банка ја плати жена ми од Велес, они ја видоа уплатата за некои 10-15мин. Кеш за жал не може. Опрема не се додава, иде така конфигурирана од нив. Попуст нема затоа што според нив веќе е на попуст. Тој што личи на драги шпага им е главен продавач, среќа си немав работа со него.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1655
KIA Sportage Anniversary 1.6 T-GDI 2023
« Одговори #59 на: 08 Ноември 2023, 22:21:22 pm »
Јас имам добро искуство со Киа Мк и со салон и со сервис. Сервисот е побитен. Продавачите мање више.