Автор Тема: KIA Sportage Anniversary 1.6 T-GDI 2023  (Прочитано 16101 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2698
  • Слобода или смрт
Одг: KIA Sportage Anniversary 1.6 T-GDI 2023
« Одговори #60 на: 08 Ноември 2023, 22:27:49 pm »
Јас имам добро искуство со Киа Мк и со салон и со сервис. Сервисот е побитен. Продавачите мање више.

Извини ама како ако си заинтересиран за 1.5 мотор автоматик и ти кажат еве ти 1.0 мануелен на тест како да се одлучиш да купиш кола од кај нив без да ја пробаш?

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1655
KIA Sportage Anniversary 1.6 T-GDI 2023
« Одговори #61 на: 08 Ноември 2023, 22:30:04 pm »
Јас имам добро искуство со Киа Мк и со салон и со сервис. Сервисот е побитен. Продавачите мање више.

Извини ама како ако си заинтересиран за 1.5 мотор автоматик и ти кажат еве ти 1.0 мануелен на тест како да се одлучиш да купиш кола од кај нив без да ја пробаш?
Ако немаат таков модел ко што сакаш, што би требало да направат? Да “отпакуваат” еден за проба?

Тоа е тоа, нивна политика за тестен модел.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #62 на: 08 Ноември 2023, 22:33:00 pm »

Ако немаат таков модел ко што сакаш, што би требало да направат? Да “отпакуваат” еден за проба?

Има некој што ќе купи кола без да ја проба? Плус да не зборам колку тој 1.0 ми го уништи впечатокот за возилото што дури и отпадна желбата после за моделот.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6665
  • Бенве сие бенве
« Одговори #63 на: 08 Ноември 2023, 22:34:03 pm »
Тест возилото што ми го дадоа мене беше хибрид, другиот спортаж беше рачен мењач. Го пробав хибридот, удобност ок, прегледност ергономија итн, си напраив сметка дека мојов ќе е 30% по слаб и тоа е тоа.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
« Одговори #64 на: 08 Ноември 2023, 22:35:03 pm »
Тест возилото што ми го дадоа мене беше хибрид, другиот спортаж беше рачен мењач. Го пробав хибридот, удобност ок, прегледност ергономија итн, си напраив сметка дека мојов ќе е 30% по слаб и тоа е тоа.

ДОбро но тебе ти дале нешто што е приближно исто и автоматик. На мене ми дадоа мануелен и јас како да претпоставам дали автоматикот е ок? На 1.0 мануелен тргањето од место беше мачење. Еден од ретко лошите коли за возење. 20 годишни коли што сум возел биле полесни за возење од тој мотор.

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #65 на: 08 Ноември 2023, 22:35:43 pm »

Си требал да го земеш Иксидот 1.5 160.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3797
« Одговори #66 на: 08 Ноември 2023, 22:51:15 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ме сликал Саше денес каде што сум се паркирал (пешачкиот не е загрозен не сум застснат на него). Не доплатив за бојата, така е во пакетот, заедно со црн кров греачи на задни светла “матрикс” ледот итн итн.

Односот на вработените е никаков, среќа што викендот гледав некои тестови па од прилика знаев на што сум.
Се надевам сервисерите се подобри.
Мене ми требаше кола за да извадам пробни таблици (намерно отидов за ск без кола за да се вратам со кола) и им викам, дајте бе кола да извадам таблици, нешто се мрштеа таму, и следува одма прашање, добро бе, ми ги земавте парите и сега не сум ви интересен? И одма дадоа клуч од тестен стоник за да завршам работа.

Утре сакам да одам до Скопје, да му земам гумени патосници и патосник за багажник. Врне денес цел ден ќе засмрдат платнениве.

И јас се изненадив на односот со вработените, и колку тој продавачот што личи на Драги Шпага е безобразен.

Ако смеам да прашам и ако не е проблем, рече дека си отиден Ск без кола, не требаше да одиш до банка за да уплатиш ?
Ако не, преку мобилна апликација успеа да префрлиш толкава сума на пари ?
Или плати кеш ?

Исто така, дали ти симнаа нешто од цена за купување во истиот ден ?
Рече, 33.500 ја зема, дали беше 35.000 па ти симнаа.
Ако не, дали ти понудија нешто гратис опрема наместо попуст ?

Трансфер над 1м денари преку банка автоматски оди со 1 во банка и парите се префрлени за 5 мин од една во друга банка. Кога сме веќе на таа тема. 
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6665
  • Бенве сие бенве
« Одговори #67 на: 08 Ноември 2023, 22:52:47 pm »
Така е Саше, 350ден е провизија ако некој купува скоро да знае што екстра трошоци има. Пробни табли 1600ден.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 673
« Одговори #68 на: 08 Ноември 2023, 22:54:01 pm »
Преку банка ја плати жена ми од Велес, они ја видоа уплатата за некои 10-15мин. Кеш за жал не може. Опрема не се додава, иде така конфигурирана од нив. Попуст нема затоа што според нив веќе е на попуст. Тој што личи на драги шпага им е главен продавач, среќа си немав работа со него.

Фала.
Прашувам бидејки јас бев заинтересиран за стариот модел на Ceed-от, кој беше на промоција со новите турбо мотори.
Ова е околу 2018-2019 година, кога излезе Ceed моделот со 4 точки како на Порше на предните фарови.
И баш тој Драги Шпага продавачот ми се погоди.
Леле човече, толку арогантно човече не ми се верува дака ја работи таа работа.

Го прашувам плаќање кеш, вика не може.
Викам попуст за плаќање целата сума од еднаш, денес, ми вика мене секое плаќање ми е како кеш, јас си ја добивам целата сума, а твој проблем како ке си ги обезбедиш парите.
Не дека не е така, но не е убаво кога некој ке ти го исплеска во фаца.

Викам нешто гратис опрема, јок.

Се изнервирав сам со себе, до толку ли не ме бива за пазар и преговарање.
Секој со кој зборев, секој секаде добиле или попуст или гратис опрема. Во Пежо колега доби и попуст и гратис опрема.

Ми вика земај што има на лагер, ако не ти се допаѓа боја и сакаш да порачаш 8-9 месеци чекање.
И си заврте грб, отиде да гледа нешто.
Како Ferari да продава, не Киа.

Си реков шо го е***, утре треба сервис кај нив да правам, ако вака ме третираат сега, како ли ке биде за сервис.
И си излегов.

И секој кој го видам со Киа го прашувам истото, и до сега само еден сретнав кој тврди дека извадил попуст од кај нив.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
« Одговори #69 на: 08 Ноември 2023, 22:56:03 pm »
И јас се изненадив на односот со вработените, и колку тој продавачот што личи на Драги Шпага е безобразен.

Ако смеам да прашам и ако не е проблем, рече дека си отиден Ск без кола, не требаше да одиш до банка за да уплатиш ?
Или плати кеш ?

И мене ме интересира ова и би прашал кредит подигна или готовина имаше?  Ако е кредит колку камата ќе плаќаш и на колку години исплата?  Административните трошоци колку чинат и од која банка? Ако ја плати во готово без кредит колку време ти требаше да ги собереш парите и што работш да можеш да собереш толку кеш?

Инаку џипот е предобар, одлична зделка со здравје да се возите.

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #70 на: 08 Ноември 2023, 22:59:19 pm »
Преку банка ја плати жена ми од Велес, они ја видоа уплатата за некои 10-15мин. Кеш за жал не може. Опрема не се додава, иде така конфигурирана од нив. Попуст нема затоа што според нив веќе е на попуст. Тој што личи на драги шпага им е главен продавач, среќа си немав работа со него.

Фала.
Прашувам бидејки јас бев заинтересиран за стариот модел на Ceed-от, кој беше на промоција со новите турбо мотори.
Ова е околу 2018-2019 година, кога излезе Ceed моделот со 4 точки како на Порше на предните фарови.
И баш тој Драги Шпага продавачот ми се погоди.
Леле човече, толку арогантно човече не ми се верува дака ја работи таа работа.

Го прашувам плаќање кеш, вика не може.
Викам попуст за плаќање целата сума од еднаш, денес, ми вика мене секое плаќање ми е како кеш, јас си ја добивам целата сума, а твој проблем како ке си ги обезбедиш парите.
Не дека не е така, но не е убаво кога некој ке ти го исплеска во фаца.

Викам нешто гратис опрема, јок.

Се изнервирав сам со себе, до толку ли не ме бива за пазар и преговарање.
Секој со кој зборев, секој секаде добиле или попуст или гратис опрема. Во Пежо колега доби и попуст и гратис опрема.

Ми вика земај што има на лагер, ако не ти се допаѓа боја и сакаш да порачаш 8-9 месеци чекање.
И си заврте грб, отиде да гледа нешто.
Како Ferari да продава, не Киа.

Си реков шо го е***, утре треба сервис кај нив да правам, ако вака ме третираат сега, како ли ке биде за сервис.
И си излегов.

И секој кој го видам со Киа го прашувам истото, и до сега само еден сретнав кој тврди дека извадил попуст од кај нив.
Мене гратис металик боја ми дадоа. Ништо друго.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14230
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #71 на: 08 Ноември 2023, 23:11:37 pm »
Во канта или во спреј? ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bravo

• Редовен
KIA Sportage Anniversary 1.6 T-GDI 2023
« Одговори #72 на: 08 Ноември 2023, 23:30:58 pm »
Во канта или во спреј? ;D
Во шприц.

« Последно менување: 08 Ноември 2023, 23:39:10 pm Bravo »

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1612
« Одговори #73 на: 08 Ноември 2023, 23:39:04 pm »
Така е Саше, 350ден е провизија ако некој купува скоро да знае што екстра трошоци има. Пробни табли 1600ден.

Ајде менувај аватар, тргај пропелерот :)

Или плати кеш ?

И мене ме интересира ова и би прашал кредит подигна или готовина имаше?  Ако е кредит колку камата ќе плаќаш и на колку години исплата?  Административните трошоци колку чинат и од која банка? Ако ја плати во готово без кредит колку време ти требаше да ги собереш парите и што работш да можеш да собереш толку кеш?

Инаку џипот е предобар, одлична зделка со здравје да се возите.
И јас би додал, инфо со која маржа работиш и ако може некоја финта за побрза печалка :)

Шала на страна, има добра апликација на Play Store и се вика Loan Calculator, пред извесно време бев да се информирам за потрошувачки кредит и пресметката што ја дадоа од банката, по внесувањето на податоците во апликацијата, сумите беа идентични до цент. Можеш потполно да се потпреш на апликацијата за точноста, само додади манипулативни трошоци и имаш точни бројки.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #74 на: 09 Ноември 2023, 03:01:11 am »
Утре сакам да одам до Скопје, да му земам гумени патосници и патосник за багажник. Врне денес цел ден ќе засмрдат платнениве.

Ако треба да возиш некого дај му ќеси за нозете. Од искуство ти зборам.
Brains are awesome. I wish everybody had one.