Автор Тема: Vadenje novi dokumenti  (Прочитано 38079 пати)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6151
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Vadenje novi dokumenti
« Одговори #180 на: 02 Февруари 2024, 11:37:19 am »
047 231 258 прашај.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #181 на: 02 Февруари 2024, 11:49:33 am »
Цитат
На сопствениците на возила чии регистарски таблички се со ознаката МК им преостануваат уште 10 дена, заклучно со 12 февруари, за старата ознака на регистарските таблички да ја заменат со новата – НМК.

На повидок нови гужви пошто до вчера немаше налепници, а сите ќе запнат  баш на 13ти да излезат од државава :)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #182 на: 02 Февруари 2024, 11:59:40 am »
Од каде го ископа сега ова?

Битола таблици немаше пред две недели за до крајот на Јануари, уште оваа збрка фалеше, а повеќе возила од жители имаме.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #183 на: 02 Февруари 2024, 12:05:02 pm »
Зошто да има гужви и со ова налепниците, ако ти се брза и мора да излезеш од земјата, сам направи си и залепи си, да не земе некој да ја проверува дали е оригинал
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #184 на: 02 Февруари 2024, 14:11:02 pm »
Цитат
На сопствениците на возила чии регистарски таблички се со ознаката МК им преостануваат уште 10 дена, заклучно со 12 февруари, за старата ознака на регистарските таблички да ја заменат со новата – НМК.

На повидок нови гужви пошто до вчера немаше налепници, а сите ќе запнат  баш на 13ти да излезат од државава :)
Цитат
Налепниците за регистарските таблички со новиот код НМК, кои граѓаните треба да ги имаат на своите возила заклучно со 12 февруари годинава, сè уште не се доставени до станиците за технички преглед на возилата

Хахаха!

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #185 на: 02 Февруари 2024, 18:31:54 pm »
Ако имаат повеќе од 1000 гласа овие што се власт сега, треба да продужат да владеат и покрај сите глупости и малтретирања кои ги приредија само со новиве документи и со налепниците за таблиците.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #186 на: 02 Февруари 2024, 18:57:39 pm »
Denes probav da vrtam da zakazam za pasos cisto da vidam termin kako e ama nikoj ne kreva najverojatno petok pa posle 11 si otisle doma.
Nekoj da vrtel denovive kako e so zakazuvanje posle kolku vreme davaat termin ?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8000
  • Плинаш!!!
« Одговори #187 на: 02 Февруари 2024, 19:05:01 pm »
Тешко дека ќе ти кренат, туку ако ти е итно оди во кисела вода колега денес се сликал без да закаже, е сеа почекал 3-4 саати, ама завршил работа

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #188 на: 02 Февруари 2024, 19:24:09 pm »
Ако имаат повеќе од 1000 гласа овие што се власт сега, треба да продужат да владеат и покрај сите глупости и малтретирања кои ги приредија само со новиве документи и со налепниците за таблиците.
https://360stepeni.mk/mvr-predlaga-nalepnitsite-za-registarskite-tablichki-so-kodot-nmk-da-bidat-besplatni/

Неверојатно!

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #189 на: 02 Февруари 2024, 19:24:50 pm »
https://360stepeni.mk/mvr-predlaga-nalepnitsite-za-registarskite-tablichki-so-kodot-nmk-da-bidat-besplatni/

Неверојатно!

Некој инфилтриран од ФБИ е ова, не е џандар.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #190 на: 02 Февруари 2024, 19:39:49 pm »

Неверојатно!

Некој инфилтриран од ФБИ е ова, не е џандар.
велиш?
За да се оправдаат од оправдувањето ќе ги обвинат русите ;D

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #191 на: 06 Февруари 2024, 07:35:01 am »
Се сликав некни во Саботата, чекав 3 сати, земање документи по месец дена.

Термините не се поништија во Март и Април шо ги имав.

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 529
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #192 на: 06 Февруари 2024, 10:11:52 am »
Момци, за муабетов за стари/нови пасоши, имате информации за Грција за овие десетина дена до 12ти февруари? Официјално муабетот е дека после 12ти нема да пуштаат со стари пасоши, ама слушам од лево-десно муабети дека веќе престанале да пуштаат.

Сакав да скокнам до Вигла викендов ама еден од другарите ми е со стар пасош, па да не го јадиме патот џабе ако не пуштаат.

Ќе си одговорам сам, можда ќе му се најт на некој во овие недела дена. Двајцата шо бевме со нови пасоши поминавме без проблеми, другарчето шо беше со стар пасош пробаа да направат проблем, на крај го пуштија пошо покажа валидна дозвола за престој во Италија како документ за влез во ЕУ. Да ја немаше дозволата, веројатно немаше да не пуштат.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #193 на: 06 Февруари 2024, 10:43:02 am »
Некој да се сликал по итна постапка за пасош деновиве? Колку време чекал за изработка?

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 344
« Одговори #194 на: 06 Февруари 2024, 10:44:19 am »
Момци, за муабетов за стари/нови пасоши, имате информации за Грција за овие десетина дена до 12ти февруари? Официјално муабетот е дека после 12ти нема да пуштаат со стари пасоши, ама слушам од лево-десно муабети дека веќе престанале да пуштаат.

Сакав да скокнам до Вигла викендов ама еден од другарите ми е со стар пасош, па да не го јадиме патот џабе ако не пуштаат.

Ќе си одговорам сам, можда ќе му се најт на некој во овие недела дена. Двајцата шо бевме со нови пасоши поминавме без проблеми, другарчето шо беше со стар пасош пробаа да направат проблем, на крај го пуштија пошо покажа валидна дозвола за престој во Италија како документ за влез во ЕУ. Да ја немаше дозволата, веројатно немаше да не пуштат.
Тројца исто поминавме со нови но четвртиот му правеа проблем зошто на пасошот го немаше тој печатот дека документот припаѓа на севернава држава, ама го пуштија со тие листовите. Тоа беше за празниците после нова година. Од граничар инфо неофицијално дека нема воопшто да пушатат со стари пасоши, ама ќе видиме после 12 што ќе испадне точно.