Rekoa licni karti za vnatresna upotreba kje vazat do istek na rok na samata isprava.
Nie obicni smrtnici sto neideme nikade sedime doma nema potreba da menjame l.k.
Koj gi vrti sevrdzanive sakaat da ne zbrisat nabrzaka...i dosta so toa plasenje deka nema da mozat da vadat penzii starcive. Prasaj gi od vlada so koj dokumenti kje se ide na glasanje ? Ako treba i so stariot pasosh kje te proguraat za eban glas.
Никој не излезе со изјава дека ќе важат до истек, рекоа дека можно е да пролонгираат уште малку, а ако менат и да е неважечка иако пасошот треба по закон да е уважен место лична карта секаде, во пракса не е.
Јас тој стап го примив со корсата во август, ми ги зедоа парињата за осигурање,зелен, поминав на технички се фино лепо, отидов за печат на сообраќајната, ја давам личната карта од вујко ми, ми ја веаќа назад, истечена е, човекот беше во странство, се живо пробав од пријатели до директори да фатам неможи да се регистрира ни со пасош да ми пуштеа, системот му е напраен да прима само податоци од важечка Лк. Така седеше до декември дур не се врати чоекот да се матка по гужвите за нова лк, па доплаќаше уште пак за зелен и незнам шо.
Sent from my iPhone using Tapatalk