Убаво си беше кажано од сите страни кои учествуваа во промена на името на државата во Преспа дека треба да се сменат повеке нешта во државата почнувајки од автопати,аеродроми,шахти брусење,лични документи и тако даље тоа беше договорено, и мораше да се промени до 12 феб 2024 год убаво си беше кажано од сите страни не знам што не е јасно со тоа си имал скоро колку години да смениш се што имаш? и си чекал последен рок да кажеме 12 феб , што ако си имал валиден пасош од 10год пример во 2021 кога знаеш со старото име после 12феб2024 нема да ти важи? си правиш проблем сам на себе не знам луѓе што не е јасно мораш да промениш и тоа ти е. Кај мене проблемот испадна уште 2021 кога во едни документи надвор од Северџистан работев во Азиска земља кај ми вели ти си од Северна Македонија а пасош имаш од Република Македонија морав да објаснувам да вадам документи и да си имам проблеми због ебено име едно и да изгубам работа 2021 сменив се платив ,пасош,лична карта,возчка се предвремено со обрзложение дека надвор од мкд имам проблеми со името во документите и докажување на исправноста , мојот совет ви е не се инатете сменете си документи да не си имате проблеми или недај боже да изгубите работа надвор од мкд .И сигурен сум дека кој нема да смени документи а живее тука пензионери и тако даље во банки нема да можат ниту да платат нешто ниту да подигнат пари. Толку од мене за ова тема!!!