Автор Тема: помош за кое возило да одберам  (Прочитано 15486 пати)

Отсутен marija_skk

• Почетник
  • *
  • Пораки: 23
Одг: помош за кое возило да одберам
« Одговори #60 на: 07 Август 2023, 22:54:08 pm »
не е воопшто тролање, знаев дека ке личи така и за тоа 100 пати се извинив уште пред да одговорам, али еве отвори ги веб страните на dasweltauto и delux куманово и сам ке видиш дека има 5-6 модели на audi a5 а јас одбрав и пратив линк до тоа што има дигитлен километражник. ајде, барем не сум од оние што сакаат розева да им биде. :) ама немањето дигитален километражник сериозно ме стави во мисла ајде имам време до сабота, тогаш ке биде финалната пресуда.

Pocnavte vlakno vo supata da barate...
Kapa simnuvam na komentarot na Deni skroz e vo pravo. Strelkite se posledna rabota sto bi ja gledal na kolata. Gledaj kolata da e ispravna dzabe ti e digitalna tabla ako zemes nekoj roskop so racen menjac projdeno 700.000km i vnatre arabat pa da opukas uste 2-3000€ da ja sredis.
Bez navreda koj i da stoi od drugata strana na profilot malce mi ide na trolanje rabotava ama aj moe mislenje nema lutenje.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #61 на: 08 Август 2023, 07:17:57 am »
Работа на вкусови е ама мене ретро со стрелки ми е поубаво за око. Во секој случај би ги пробал двете коли пред да решам, ако не си ги пробала до сега, па ќе видиш како ќе се чувствуваш и која ќе ти легне повеќе.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #62 на: 08 Август 2023, 09:45:26 am »
на фејсбук начекав една петиција во UK каде бараа, BMW да им овозможи на новите купувачи да си изберат аналогни инструменти - со доплата ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #63 на: 08 Август 2023, 13:21:37 pm »
на фејсбук начекав една петиција во UK каде бараа, BMW да им овозможи на новите купувачи да си изберат аналогни инструменти - со доплата ;D
Тоа е и целта.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #64 на: 09 Август 2023, 14:31:54 pm »

Отсутен marija_skk

• Почетник
  • *
  • Пораки: 23
« Одговори #65 на: 09 Август 2023, 14:43:57 pm »
другари, јас сум по професија прогрмер(ка) така да тоа отсуство на дигитални ситници знам дека ке ми недостига. :) ако има некој тука што работи во IT ке ме разбере. некој друг што продава овакви понови и подобри автомобили освен делукс и дасвелтауто т.е. порше, (што мање више се исто со делукс) или аутовелт од кочани (за овие две само успеав да пронајдам дека се ок фирми), да кажете па да видам што има таму? имам фора до 15ти август.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #66 на: 09 Август 2023, 14:53:06 pm »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #67 на: 09 Август 2023, 15:15:43 pm »
После 15ти што се случува?

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #68 на: 09 Август 2023, 15:19:42 pm »
Шала на страна, земи Јагуар ХЕ или BMW 3-ка, па нека цркосаат колегите дизајнери од мака, ама крукче никако не им давај! :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 612
« Одговори #69 на: 09 Август 2023, 15:27:11 pm »
другари, јас сум по професија прогрмер(ка) така да тоа отсуство на дигитални ситници знам дека ке ми недостига. :) ако има некој тука што работи во IT ке ме разбере. некој друг што продава овакви понови и подобри автомобили освен делукс и дасвелтауто т.е. порше, (што мање више се исто со делукс) или аутовелт од кочани (за овие две само успеав да пронајдам дека се ок фирми), да кажете па да видам што има таму? имам фора до 15ти август.

https://mmotors.mk/c/2/vozila

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 310
« Одговори #70 на: 09 Август 2023, 17:29:56 pm »

Купувањето на автомобил е втора НАЈГОЛЕМ ТРОШОК во животот од паричен аспект, после стан/куќа. Како при секој ГОЛЕМ ТРОШОК, интелигентно е да се разгледа како да се добие најдоброто за буџетот.

Знам дека нема да се лутиш, бидејќи сме странци на интернет, само ќе ти кажам од досега изнесеното (мерцедес и ауди во игра, муабет со трењерот на фитнес, дигитален дешборд) премногу површно постапуваш. Со тоа ми влече прашање на мене што воопшто ти треба, дали буџетот и мора да биде толкав итн итн.

Имаш две опции:
- Посвети време пред да пукнеш десетици илјадници евра и барем 20% информирај се од тоа што би можела, а не 0,1% како сега
- Најди посветен пријател кој се разбира во автомобили и ќе ти помогне

Муабетиве не ми се во ред, па сфатете ме како сакате. Очигледно е дека форумот може многу да помогне (мене ми помогна да не купам лимон кола), ама не може да ти биде како замена за цел процес кој треба сама да го изодиш.
« Последно менување: 09 Август 2023, 18:24:13 pm TylerMkD »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #71 на: 09 Август 2023, 17:54:35 pm »

Купувањето на автомобил е втора најголема инвестиција во животот од паричен аспект, после стан/куќа. Како при секоја голема инвестиција, интелигентно е да се разгледа како да се добие најдоброто за буџетот.

Знам дека нема да се лутиш, бидејќи сме странци на интернет, само ќе ти кажам од досега изнесеното (мерцедес и ауди во игра, муабет со трењерот на фитнес, дигитален дешборд) премногу површно постапуваш. Со тоа ми влече прашање на мене што воопшто ти треба, дали буџетот и мора да биде толкав итн итн.

Имаш две опции:
- Посвети време пред да пукнеш десетици илјадници евра и барем 20% информирај се од тоа што би можела, а не 0,1% како сега
- Најди посветен пријател кој се разбира во автомобили и ќе ти помогне

Муабетиве не ми се во ред, па сфатете ме како сакате. Очигледно е дека форумот може многу да помогне (мене ми помогна да не купам лимон кола), ама не може да ти биде како замена за цел процес кој треба сама да го изодиш.
Автомобил не е инвестиција. Автомобил е трошок. Бидејќи вредноста вртоглаво му се намалува постојано.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #72 на: 09 Август 2023, 18:15:25 pm »
Lugevo kaj nas imaat greshna pretstava za zborot investicija

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 310
« Одговори #73 на: 09 Август 2023, 18:24:00 pm »