редовните сервиси се горе/доле слични по цена и во овластен и на своја рака
потрошните матеијали од тип на гуми, дискови итн. пак се горе/доле слични по цена доколку се земат во нормална димензија, без спортски пакети и слично
каросериски не прави голема разлика пошто и тоа и тоа ќе бидат каско
Koga ke ti dojdat plockite za menuvanje cisto za informacija moze ke koristi.
Moite fabricki plocki na BMW F30ka isteraa 80k. I toa poveke bra istroseni zadnite i smeniv komplet koge veke menuvam.
Prvo prasav vo M-Car, pobaraa okolu 500 evra za plocki napred pozadi, plus rabotna raka.
Inace vo BMW paketceto so plocki ke dobies unutra ili ATE ili Zimerman taka nesto.
Jas nabaviv komplet ATE sose senzori i rabotna raka me cinese 14.000 denari.
Za istiot proizvod i usluga mi ostaa okolu 300 evra za nekoi drugi potrebi.
Cisto kao opcija, delovi nabavuvam od MEGA autoparts mi davaat okolu 15% popust bidejki odrzuavam 5 koli i cesto im odam. Vo slucajot na ATE na kutiie ima kod koj go desifrirav so sken i pokaza originalen proizvod made in Spain.
Pred nekoj godina menuvav za Honda diskovi i plocki. Vo ovlasten cenata bese ogin i plamen. Smeniv so komplet ATE 3 pati poevtino.
Proverka so sken, diskovite bea Made in Germany a plocikite Spain.
Isto napraviv i so Reno Clio. So toa sto ne staviv od ovlasten plocki zatoa sto necinat nivnite. Fabrickite na nova kola isteraa pod 20k i diskot bese osteten neramnomerno izeden deka im se metalni izgleda.
Gi zameniv so ATE plocki, tera mnogu poveke i go podizramni diskot.