Автор Тема: Купувам бензин автомобил  (Прочитано 29696 пати)

Отсутен karabatak

• Почетник
  • *
  • Пораки: 26
Одг: Купувам бензин автомобил
« Одговори #360 на: 29 Јуни 2023, 14:45:52 pm »
Honda Civic 1.8 i-vtec 140hp

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4721036

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5927
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #361 на: 29 Јуни 2023, 14:50:34 pm »
Многу е споРско.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #362 на: 29 Јуни 2023, 15:51:12 pm »
Кој купил Civic бензин и Tiguan 2.0 TDI од 2009/2010 година, исто ко да купил стан во Тафталиџе - цената само нагоре оди.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #363 на: 29 Јуни 2023, 15:55:58 pm »
Другар донесе Цивик поплавен од Германија, го зеде за 800€, го направи хемиско и го исполира (100€ комплет), шалтабла тешко најде(250€) и сам ја среди инсталацијата(автоелектричар е). Царина не знам колку плати, но цивикот немаше шанси да го познаеш дека бил поплавен и го продаде нешто над 5000€.
2.2 дизел беше.
Интересно количе, но не е спрема потребите на жената.
« Последно менување: 29 Јуни 2023, 16:04:05 pm nestor04 »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
« Одговори #364 на: 29 Јуни 2023, 15:56:34 pm »
Кој купил Civic бензин и Tiguan 2.0 TDI од 2009/2010 година, исто ко да купил стан во Тафталиџе - цената само нагоре оди.
Било што 2.0тди. И со право.

Отсутен vlatko05

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 339
  • k24a3
« Одговори #365 на: 29 Јуни 2023, 17:42:01 pm »
Одиме од дискови - цената е иста;
Плочки - цената е иста;
Филтри - цената е иста, поленовиот Хенгст е 1200 денари ама еднаш годишно се менува;
Сет ланче HEPU (таа ми падна в очи) - 240€ без попуст, ценста треба да е иста и за други(германски) возила (немам менувано не знам);
Држачи на мотор - цената е иста, но производителите не се тие;
Свеќици - секаде цената е иста;
Бомбина - поевтина од астра г моделска година 1998;
Водна пумпа - иста цена, можеби некој денар поскапа од останатите бидејќи нема попуст моментално;
Рамо - евтино;
Спона - евтино/средна цена;
Друго не ми текнува моментално.
Уште масло да видам какво користи и ќе пишам ако ти требаат информации ама не би требало да е скапо.

пола од овие нема да ти требат за јапонец :D

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #366 на: 29 Јуни 2023, 20:42:47 pm »
Апдејт?

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
« Одговори #367 на: 30 Јуни 2023, 06:16:10 am »
Апдејт?

Ne bev jas, poso ne sme od isti grad sama bila, cisto da vide voznja.. covekot shto ja ima mazdata picajzla(kako tatko mi) od tie shto koga ke im tropne nesto na kolata od idat da smenat del, karoseriski epten socuvana, kako i enterierot. Frkata e shto ne e  nekoj golem apdejt od astrata shto ja ima. Taa sakase kola shto ke bide pobrza od astrata, shto ke ima pomeka voznja i postabilna na otvoreno, volanot polesno da se vrti(na astrata e servo, ama ne e nesto naj naj). Taa si pravi sporedba so hjundaito i30 shto go recisi zemavme, a hjundaito postavi epten visoki standardi, na ubava voznja, polesno upravlivo na gradska voznja, pomeka voznja, volanot ultra polesno se vrtel za razlika od mazdata. Mazdata bila dosta troma i so zabrzuvanje, nemalo nekoja golema razlika od astrata, ne me cudi da e troma i mojata skoda e troma, si zabrzuva, labavo al sigurno :D ama i objasniv deka na ugornici, ke dojde do izras mazdata kade nema taka lesno da ja gubi mokjta, a taa vozela po obikolnica vo skopje, kade generalno nema nekoj si uspon.

Suma sumarum od toa shto ke i zeme na astrata, ispaga deka ke dodade 4500-5000 za mazdata i dobiva kola dve godini ponova, no so 100000km poveke izminati i so ne nesto podobri performansi od astrata i ne tolku meka voznja..

Rece ke ja ima vo obzir, poso deneska ili utre ke odi da proba hjundai i30 2019(uste pod garanacija) so 35000km pominati ama dosta poskapo, mnogu poskapo, ali poso se 'zaljubi' vo i30ka ke odi da go vidi... I vajda ke go kupi osven ako ne i smeta jacinata na motorot koj e atmosferec 1.4 so 101hp.. toa go najdov na facebook od covek koj pred dva meseci ednas go objavil i ne mu e bilo neso mnogu do prodavanje, ama se sovlasi da go vidime :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #368 на: 30 Јуни 2023, 08:56:18 am »
Giulietta 1.4 Multiair, 170hp.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #369 на: 30 Јуни 2023, 10:26:31 am »
@Nexia сакав да ти кажам уште вчера дека забрзувањето е исто, силата е иста, тежината тука некаде, ама пак ако кажуваме така за зекоја кола нема да појдите ништо да пробате.
Вака барем појдовте, пробавте, видовте, споредивте.

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
« Одговори #370 на: 30 Јуни 2023, 10:55:38 am »
Апдејт?

Ne bev jas, poso ne sme od isti grad sama bila, cisto da vide voznja.. covekot shto ja ima mazdata picajzla(kako tatko mi) od tie shto koga ke im tropne nesto na kolata od idat da smenat del, karoseriski epten socuvana, kako i enterierot. Frkata e shto ne e  nekoj golem apdejt od astrata shto ja ima. Taa sakase kola shto ke bide pobrza od astrata, shto ke ima pomeka voznja i postabilna na otvoreno, volanot polesno da se vrti(na astrata e servo, ama ne e nesto naj naj). Taa si pravi sporedba so hjundaito i30 shto go recisi zemavme, a hjundaito postavi epten visoki standardi, na ubava voznja, polesno upravlivo na gradska voznja, pomeka voznja, volanot ultra polesno se vrtel za razlika od mazdata. Mazdata bila dosta troma i so zabrzuvanje, nemalo nekoja golema razlika od astrata, ne me cudi da e troma i mojata skoda e troma, si zabrzuva, labavo al sigurno :D ama i objasniv deka na ugornici, ke dojde do izras mazdata kade nema taka lesno da ja gubi mokjta, a taa vozela po obikolnica vo skopje, kade generalno nema nekoj si uspon.

Suma sumarum od toa shto ke i zeme na astrata, ispaga deka ke dodade 4500-5000 za mazdata i dobiva kola dve godini ponova, no so 100000km poveke izminati i so ne nesto podobri performansi od astrata i ne tolku meka voznja..

Rece ke ja ima vo obzir, poso deneska ili utre ke odi da proba hjundai i30 2019(uste pod garanacija) so 35000km pominati ama dosta poskapo, mnogu poskapo, ali poso se 'zaljubi' vo i30ka ke odi da go vidi... I vajda ke go kupi osven ako ne i smeta jacinata na motorot koj e atmosferec 1.4 so 101hp.. toa go najdov na facebook od covek koj pred dva meseci ednas go objavil i ne mu e bilo neso mnogu do prodavanje, ama se sovlasi da go vidime :)
Ако сака количе да си биде мирна тоа е право количе за неа. Модерно, прилично ново и ако не се плаши од обртаи ќе си биде топ.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #371 на: 30 Јуни 2023, 11:06:30 am »
@Nexia сакав да ти кажам уште вчера дека забрзувањето е исто, силата е иста, тежината тука некаде, ама пак ако кажуваме така за зекоја кола нема да појдите ништо да пробате.
Вака барем појдовте, пробавте, видовте, споредивте.

Na skodata na pletvar ne i paga brzinata, duri koga dades gas, sporo, ali kacuva, a astrata so edno prikocuvanje, nikogas nema da si ja vratis brzinata prethodno shto si bil zaletan, pretpostavuva i mazdata ke odgovori kako skodata, duri mozebi i podobro, poso pretpostavuvam deka skodata e poteska..

Probavme do sega opel astra 2019 sedan, hyndai i30 2014 i sega mazdata 3.. hyundaito ubedlivo najdobar vpecatok ostavi shteta shto imase problem so lanecot, uste se prodava... Ima edno belo takvo vo pintija, postaro dve godini 2012, bez greaci na sedista, na plac isto od uvoz, ama 1500 evra poskapo i ic ne pustaat na cena...

Denes ili utre toa i30 od 2019 ke go proba

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #372 на: 30 Јуни 2023, 11:06:55 am »
Апдејт?

Ако сака количе да си биде мирна тоа е право количе за неа. Модерно, прилично ново и ако не се плаши од обртаи ќе си биде топ.

Za hyndaito 2019 misles?

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
« Одговори #373 на: 30 Јуни 2023, 11:08:47 am »
Да да. Новото е сеа со 1.5 атмо мотор 110 коња ама моделска 2022 е тоа.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #374 на: 30 Јуни 2023, 11:12:56 am »
Сте повозиле некоја кола?

Od toa shto probavme hjundaito i30 tie shto se nad 2013ta godina imase prekrasna i stabilna voznja na 160km/h a i za gradska voznja bese super, go plativme pa ispadnaa 300 problemi i kvarovi od 1500-2000 evra
Сум кажал, и пак ќе кажам, од убавина никој не продава кола, односно се појавува по еден, до двајца месечно :)

А тоа дека сиромавиот, скржавиот и препаметниот, 2 пати плаќаат, е општо познато :)

Пред 10 години, кога се даваа 1.600 евра за крш наменет за под преса како субвенција за Дачиа Сандеро, мој братучед си искористи прилика, го даде 101 конфор што го возеше и еве го ден денес со Сандерото никакви проблеми, само редовни сервисчиња. Ене го без страв си вози на одмор до Грчка, Црни Гора, Албанија...
За споредба, истата година, колега со Самара му беше испод ниво да вози Плачија, па си купи Опел на старо. Ем Ладата ја даде за 200 евра, ем со Опелот неколку проблеми, башка што кај половна кола тековно достасуваат повеќе работи за сервисирање. Зелен картон не извадил повеќе години :)