Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Одиме од дискови - цената е иста;Плочки - цената е иста;Филтри - цената е иста, поленовиот Хенгст е 1200 денари ама еднаш годишно се менува;Сет ланче HEPU (таа ми падна в очи) - 240€ без попуст, ценста треба да е иста и за други(германски) возила (немам менувано не знам);Држачи на мотор - цената е иста, но производителите не се тие;Свеќици - секаде цената е иста;Бомбина - поевтина од астра г моделска година 1998;Водна пумпа - иста цена, можеби некој денар поскапа од останатите бидејќи нема попуст моментално;Рамо - евтино;Спона - евтино/средна цена;Друго не ми текнува моментално.Уште масло да видам какво користи и ќе пишам ако ти требаат информации ама не би требало да е скапо.
Супер, уште да се проба денес да се види.. Али купена во мкд, стари скопски регистрации стојат со 3 бројки, тој е втор сопственик... И тој една година барал кола како мене додека да ја купи
Цитат: Nexia на 29 Јуни 2023, 10:15:48 amСупер, уште да се проба денес да се види.. Али купена во мкд, стари скопски регистрации стојат со 3 бројки, тој е втор сопственик... И тој една година барал кола како мене додека да ја купи Која км и цена?
Јас би ги проверил километрите прво, не дека кај нас се вози возилото којзнае колку, ама сепак не е лошо да се проверат километрите.Вака се океј - 14000км годишно.Инаку плинскиот уред не би требало да и смета на личноста, баш треба да и биде предност за економичност, но веќе ако се реши да вози само на бензин може да го продадете плинскиот уред околу 100€ можеби и помалку, така да не е штета и да стои освен ако зафаќа многу место.
Цитат: nestor04 на 29 Јуни 2023, 11:18:47 amЈас би ги проверил километрите прво, не дека кај нас се вози возилото којзнае колку, ама сепак не е лошо да се проверат километрите.Вака се океј - 14000км годишно.Инаку плинскиот уред не би требало да и смета на личноста, баш треба да и биде предност за економичност, но веќе ако се реши да вози само на бензин може да го продадете плинскиот уред околу 100€ можеби и помалку, така да не е штета и да стои освен ако зафаќа многу место.Kaj da gi proveram??
Цитат: Nexia на 29 Јуни 2023, 11:51:52 amЦитат: nestor04 на 29 Јуни 2023, 11:18:47 amЈас би ги проверил километрите прво, не дека кај нас се вози возилото којзнае колку, ама сепак не е лошо да се проверат километрите.Вака се океј - 14000км годишно.Инаку плинскиот уред не би требало да и смета на личноста, баш треба да и биде предност за економичност, но веќе ако се реши да вози само на бензин може да го продадете плинскиот уред околу 100€ можеби и помалку, така да не е штета и да стои освен ако зафаќа многу место.Kaj da gi proveram??На MyMazda апликацијата се внесува VIN и добиваш податоци за сервисната историја во Мазда Македонија (додека е сервисирана во овластен, минимум 5 години бидејќи толку е и гаранцијата). А останатиот дел (механички дефекти, оштета, враќана километража и слично) ја гледа соодветен мајстор за тоа (автомеханичар, автоелектричар/дијагностичар или автолимар). Може и да се реални тие километри, а можеби и не.