Апдејт?
Ne bev jas, poso ne sme od isti grad sama bila, cisto da vide voznja.. covekot shto ja ima mazdata picajzla(kako tatko mi) od tie shto koga ke im tropne nesto na kolata od idat da smenat del, karoseriski epten socuvana, kako i enterierot. Frkata e shto ne e nekoj golem apdejt od astrata shto ja ima. Taa sakase kola shto ke bide pobrza od astrata, shto ke ima pomeka voznja i postabilna na otvoreno, volanot polesno da se vrti(na astrata e servo, ama ne e nesto naj naj). Taa si pravi sporedba so hjundaito i30 shto go recisi zemavme, a hjundaito postavi epten visoki standardi, na ubava voznja, polesno upravlivo na gradska voznja, pomeka voznja, volanot ultra polesno se vrtel za razlika od mazdata. Mazdata bila dosta troma i so zabrzuvanje, nemalo nekoja golema razlika od astrata, ne me cudi da e troma i mojata skoda e troma, si zabrzuva, labavo al sigurno
ama i objasniv deka na ugornici, ke dojde do izras mazdata kade nema taka lesno da ja gubi mokjta, a taa vozela po obikolnica vo skopje, kade generalno nema nekoj si uspon.
Suma sumarum od toa shto ke i zeme na astrata, ispaga deka ke dodade 4500-5000 za mazdata i dobiva kola dve godini ponova, no so 100000km poveke izminati i so ne nesto podobri performansi od astrata i ne tolku meka voznja..
Rece ke ja ima vo obzir, poso deneska ili utre ke odi da proba hjundai i30 2019(uste pod garanacija) so 35000km pominati ama dosta poskapo, mnogu poskapo, ali poso se 'zaljubi' vo i30ka ke odi da go vidi... I vajda ke go kupi osven ako ne i smeta jacinata na motorot koj e atmosferec 1.4 so 101hp.. toa go najdov na facebook od covek koj pred dva meseci ednas go objavil i ne mu e bilo neso mnogu do prodavanje, ama se sovlasi da go vidime