Автор Тема: Купувам бензин автомобил  (Прочитано 35479 пати)

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
Одг: Купувам бензин автомобил
« Одговори #120 на: 26 Април 2023, 15:04:16 pm »
Сопственикот на ова возило или не знае да седнува во кола или толку е слаб квалитетот на тапацирот на седиштето, мене на мојата кола со скоро 300к км не е вакво возачкото седиште. Ако другите параметри ти се ок, се средува и тоа ама ете ми влезе во око таа слика.
A za ova shto ke kazete??

https://www.pazar3.mk/oglas/vozila/avtomobili/mitsubishi/a5/se-prodava/bitola/bitola-opstina/mitsubishi/4670710
Сега гледам дека АСХ од бт сакаш да го гледаш па да ти го опишам пошто бев јас :)
Газдата е ренгенолог вика не се разбира од коли одржувана кај локалрн мајстор на поверење, моторчето убо работи не тропа не е перено, гуми има од 2014 распар бучат како формула, седиштето е уништено не са на влез туку и назад, прагот го излитил од влечкање нозе и има рѓа, задна десна врата удресна салам во ѕид и свиткана почната за рѓа, квачило тешко, вожња ок бучен е доста тром очекувано сака убо гас и за тргнување, багаш мал, задни седишта малце место за деца ок би било. И најбитното цената не ја дава под 11 што мислам дека не вреди толку

Mnogu ti fala za objasnuvanjeto,dovolno mi bese pragceto i vratata :)

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #121 на: 27 Април 2023, 20:51:19 pm »
Eve i druga interesna prilika mi ispadna hyundai i30 2014 od prekupec od stajkovci od svajcarija donesena so 1.6 gdi 136 konjski sili samo i tuka toa kozhata na sedistata malku ispukana.. realno li e za 2014 da ima samo 150000km??
Veli lance smeneto vo svajcarija, demek ako ne bilo smeneto nesto se slucuvalo na bregastata i ne palela

https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4658171

На крај испадна овој автомобил, Хјундаи и30 1.6 гди.. го видовме го пробавме, и мајстори викнав за дијагностика, ми дадоа зелено светло, ми рекоа можно е да има враќани километража, пишува 154000км ама можно е да и 200000км ама овака колата каросериски е океј, се функционира на неа, има удобни седишта кои ќе ги тапацираме, ќе го исфрлиме скајот/кожата ќе ставиме платно, едно хемиско и тоа е тоа :)

Ви благорам на сите совети и препораки

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #122 на: 27 Април 2023, 20:57:32 pm »
Кожа фабричка би вадел од седиште и ќе ставаш платно?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
« Одговори #123 на: 27 Април 2023, 21:24:19 pm »
Eve i druga interesna prilika mi ispadna hyundai i30 2014 od prekupec od stajkovci od svajcarija donesena so 1.6 gdi 136 konjski sili samo i tuka toa kozhata na sedistata malku ispukana.. realno li e za 2014 da ima samo 150000km??
Veli lance smeneto vo svajcarija, demek ako ne bilo smeneto nesto se slucuvalo na bregastata i ne palela

На крај испадна овој автомобил, Хјундаи и30 1.6 гди.. го видовме го пробавме, и мајстори викнав за дијагностика, ми дадоа зелено светло, ми рекоа можно е да има враќани километража, пишува 154000км ама можно е да и 200000км ама овака колата каросериски е океј, се функционира на неа, има удобни седишта кои ќе ги тапацираме, ќе го исфрлиме скајот/кожата ќе ставиме платно, едно хемиско и тоа е тоа :)

Добар избор. Нека е со среќа. Виде некој Carvertical или слични?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #124 на: 27 Април 2023, 22:39:49 pm »

Taka planiram, zosto??

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #125 на: 27 Април 2023, 22:40:33 pm »

Добар избор. Нека е со среќа. Виде некој Carvertical или слични?

Shto e toa carvertichal??

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
« Одговори #126 на: 27 Април 2023, 23:01:16 pm »
За проверка на историја на кола. Не знам дали има само за Швајцарија... Пробај си среќата за 20тина евра.

www.carvertical.com

За попуст еве линкчиња т.е. промо кодчиња:
- aleksicmoto
- autoanaliza

Е сеа може да нема ако е од Швајцарија. Ова чисто пред купуење за тебе да видиш, после тоа не би чепкал ич.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #127 на: 28 Април 2023, 09:52:44 am »
Ako kolata ima projdeno tehnicki vo svajcarija treba da e super. Do sega sum imal 2 vozila zemeni i toa so okolu 200 000km i uste se vozat.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #128 на: 28 Април 2023, 10:54:44 am »

Taka planiram, zosto??
Зошто не ми е нормално мене тоа,но секој со своето мислење.
За мене нема ништо подобро од кожно седиште.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
« Одговори #129 на: 28 Април 2023, 10:59:32 am »
Ама ваљда вистинска кожа или квалитетен скај што и да се става сега. Реално на кола од тој ранг у смисла I30, Аурис, Фокус и кој и да се не можеш да очекуеш квалитет како кај А3, Ц класа и слично особено ако е и лошо одржуена кожата или па ич...

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #130 на: 29 Април 2023, 05:27:44 am »
Ako kolata ima projdeno tehnicki vo svajcarija treba da e super. Do sega sum imal 2 vozila zemeni i toa so okolu 200 000km i uste se vozat.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Pa tamu ima tehnicki izgleda, poso mi kaza deka a-test za crnite folii i se upisani uste od tamu i deka sega za vo soobrakjajna nema da plaka dopolnitelni 50evra za a-test.

Inaku gi vidovme sedistata vo zivo i ne izgledaa tolku osteteni, duri i na zenata i se bendisaa i rece deka sega za sega nema da fakja nisto vo niv, sedistata ustvari nemaat nikade skinato, mozebi samo treba nekade da se odnesat kako da se ispolira/svetne kozhata/skajot, neznam tia shto pravat hemisko dali ja svetnuvaat kozhata?

Inaku ispadna drug problem ili nema da bide problem neznam.. koja ja zede kolata vo mesto pocna da mirisa od auspluhot i pocna da ispagaat dimovi od nego... Tie rekoa deka toa radi dpf filterot, bidejki kolata ne ja tia vozele, samo nie shto ja probuvavme i deka i tamu shto stoela, ne bila vozena 2-3 meseci i deka treba 15-20km da se izvozi na avtopat pod golema turaza i golemi obrtai i deka toj miris i toj cad veke nema da go ima.. prasav majstor mi rece toa e normalno za kola so katalizator shto ne e vozena odreden period i deka toa posle vozenje ke se iscisti, denes ke se vozi pa da vidime dali toa ke go snema, a kazaa deka treba da gi snema tie raboti

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #131 на: 29 Април 2023, 08:20:04 am »
Ние сме ти народ за у енциклопедија.

На нова кола 101 маана ќе најдеме, 102 пати у сервис ќе ја вратиме, ама ако чичкото од плац што продава кола со непознат број на километри, кои он ги вратил, ама не се сеќава точно колку се, претпоставуваме дека се 200.000, а може се и 400.000, малце чади, ама чичкото кажа дека ќе се исчисти, а чичкото си е поштен, нема зошто да не му веруваме.

Не бе, Соња ТАТ да се кандидира за премиер ќе добие 40% гласови, тоа што била претходно не е страшно, секој греши.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #132 на: 29 Април 2023, 08:26:25 am »
Ние сме ти народ за у енциклопедија.

На нова кола 101 маана ќе најдеме, 102 пати у сервис ќе ја вратиме, ама ако чичкото од плац што продава кола со непознат број на километри, кои он ги вратил, ама не се сеќава точно колку се, претпоставуваме дека се 200.000, а може се и 400.000, малце чади, ама чичкото кажа дека ќе се исчисти, а чичкото си е поштен, нема зошто да не му веруваме.

Не бе, Соња ТАТ да се кандидира за премиер ќе добие 40% гласови, тоа што била претходно не е страшно, секој греши.
Презадоволен.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6150
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #133 на: 29 Април 2023, 09:26:03 am »
Извози ја на автопат со трета над 3000-3500 вртежи константна брзина барем 15-20 минути, доколку тоа не успее побарај на дијагностика да направат присилна регенерација преку лаптоп(во возење) никако во место бидејќи ДПФ-от развива температури до 600 °C при регенерација и моторот во место нема никакво ладење.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #134 на: 29 Април 2023, 09:32:05 am »
1.6 GDi е бензинец колку што ме држи меморија. Какви DPF филтри, какве пичке мајчине... ;D

Тек пред година две почнаа да ставаат еквивалент на DPF (наречен PPF) во бензинци, Хјундаиво го нема тоа ваљда... Си чади само.