Автор Тема: Купувам бензин автомобил  (Прочитано 28546 пати)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1783
Одг: Купувам бензин автомобил
« Одговори #90 на: 20 Април 2023, 15:05:36 pm »
Гумен волан без команди, 1.0 моторче, ќе си ја почува додека не спушти на цена. Башка, ако беше добра понуда голден кар ќе ја имаше купено досега :D

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2325
« Одговори #92 на: 24 Април 2023, 08:03:28 am »
Сопственикот на ова возило или не знае да седнува во кола или толку е слаб квалитетот на тапацирот на седиштето, мене на мојата кола со скоро 300к км не е вакво возачкото седиште. Ако другите параметри ти се ок, се средува и тоа ама ете ми влезе во око таа слика.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #93 на: 25 Април 2023, 10:04:19 am »
Сопственикот на ова возило или не знае да седнува во кола или толку е слаб квалитетот на тапацирот на седиштето, мене на мојата кола со скоро 300к км не е вакво возачкото седиште. Ако другите параметри ти се ок, се средува и тоа ама ете ми влезе во око таа слика.

Искрено тоа не го приметив, а кога веќе ги спомна седиштата, сега кога повторно ги гледав сликите забележав дека возачкото седиште е скинато на еден раб(се гледа на сликата). Возилото во текот на оваа недела треба да го видиме, баш ќе видам за седиштата. Онака гледам сочувано, кажа човекот освен некои гребнатинки никогаш не е удирано и фарбано, со мотор трошење на уље и антифриз немал проблеми, го носел редовно на сервис се што дошло на ред и што му кажал механичарот си мењал. Го прашав дали е на ланче или ребрест кајш и дали е мењат, вели појма немал, ќе видел во сервисната книшка.

Инаку читав за возилото, за неговите 1.6 со 117кс и тежина од 1260кг било доста брзо, а од друга страна како за бензин океј потрошувачка, само слушнав многу бучен мотор имал

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
« Одговори #94 на: 25 Април 2023, 10:22:36 am »
Абе може некој покрупен да е затоа е такво седиштето. За перформанси и тишина реално се знае особено ако е СУВ у прашање германски премиум со 3.0 најмалу. Најдобро да се се намаља у старт очекуањата па после све додатно што ќе те изненади е само плус. Од оваа коњажа чуда не може да се очекуаа у таква каросерија мада и ти немаш спомнато дека очекуеш чуда така да таман си е.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2325
« Одговори #95 на: 25 Април 2023, 10:26:35 am »
Е ова ми е скроз несериозно, прв газда а не знае дали правел голем сервис и дали моторот е на ланче или каиш? Јас би отварал 10 пара очи кога би ја гледал колата. Види ја уабво сервисната, на колку км менувал масло и сл, на толку незаинтересираност можеби си ги продолжувал интервалите
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #96 на: 25 Април 2023, 10:39:38 am »
СУВ е и тешко се влегува и излегува од него, па за тоа се „слузнувал“ на секое излегување од колата. Се гледа дека од тоа е отидена долната страница на седиштето.

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
« Одговори #97 на: 25 Април 2023, 10:44:59 am »
Е ова ми е скроз несериозно, прв газда а не знае дали правел голем сервис и дали моторот е на ланче или каиш? Јас би отварал 10 пара очи кога би ја гледал колата. Види ја уабво сервисната, на колку км менувал масло и сл, на толку незаинтересираност можеби си ги продолжувал интервалите
Искрено и ја немам појма дали ми е на ланче или каиш моторот па не значи дека сум несериозен. Нити па ме интересирало тоа... Ако треба што треба коај ќе дојде време ќе се смени а тој што го интересира тоа тој нека си прочачка на што е или што не е...

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #98 на: 25 Април 2023, 14:46:11 pm »

Има луѓе кои си имаат пари, купуваат нова кола и немаат време во животот да се замараат за одржувањето на колата, ја носат на овластен сервис и од таму им кажуваат кога и што треба да се смени. А колата ја купувале доколку на изглед и на вожња им се свиѓа и немаат појма дали е на ланец или на ребрест кајш... Што се јавувам на огласи од први газди, неколку спомнаа дека се им се има запишано во сервисната книшка и дека појма немаат што се е сменето, туку се водат по тоа што им кажат во сервисите. Јас лично никогаш така не би правел, но има луѓе зафатени со работа и бизниси и неможат да мислат на одржување на колата, јас тоа така го сваќам

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #99 на: 25 Април 2023, 14:50:38 pm »
Абе може некој покрупен да е затоа е такво седиштето. За перформанси и тишина реално се знае особено ако е СУВ у прашање германски премиум со 3.0 најмалу. Најдобро да се се намаља у старт очекуањата па после све додатно што ќе те изненади е само плус. Од оваа коњажа чуда не може да се очекуаа у таква каросерија мада и ти немаш спомнато дека очекуеш чуда така да таман си е.

Моменталната кола и е Опел Астра класик бензин 1.4 90кс твин порт. Од новата кола очекува на угорници повеќе да влече и да биде побрза и помоќна во претекнувањето. Сметам дека овој мотор тоа ќе и го приушти, бидејќи јас имам румстер бензинец 1.6 со 105кс, па си влече на угорници, исто малку бучен мотор, ама мене не ми смета

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #100 на: 25 Април 2023, 14:52:34 pm »
Инаку нормално дека ќе се провери сервисната книшка

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
« Одговори #101 на: 25 Април 2023, 15:15:23 pm »

Моменталната кола и е Опел Астра класик бензин 1.4 90кс твин порт. Од новата кола очекува на угорници повеќе да влече и да биде побрза и помоќна во претекнувањето. Сметам дека овој мотор тоа ќе и го приушти, бидејќи јас имам румстер бензинец 1.6 со 105кс, па си влече на угорници, исто малку бучен мотор, ама мене не ми смета

Атмосферец е на крајот на денот, ја имам Аурис 1.6 од скоро 140 коња па ако не го тераш у обртаи нарочито угорница нема ништо спектакуларно, нема ни со тоа свекако. Исто важи и за претицања, брзо како турбо бензинец нема да биде, брзина две подоле и гас до крај за брзо претицање ама со оглед дека возиш атмосферци си знаеш више тоа. Изборот ти е добар иначе според мене. Ја гледав задњиот ASX сакаше татко ми за него, све ок само над 120 више е бучен што пред Аурисот не би ми сметало ама после него нарочито што на 140 и више си е тивко би се замислил малку.

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #102 на: 25 Април 2023, 15:24:33 pm »

Атмосферец е на крајот на денот, ја имам Аурис 1.6 од скоро 140 коња па ако не го тераш у обртаи нарочито угорница нема ништо спектакуларно, нема ни со тоа свекако. Исто важи и за претицања, брзо како турбо бензинец нема да биде, брзина две подоле и гас до крај за брзо претицање ама со оглед дека возиш атмосферци си знаеш више тоа. Изборот ти е добар иначе според мене. Ја гледав задњиот ASX сакаше татко ми за него, све ок само над 120 више е бучен што пред Аурисот не би ми сметало ама после него нарочито што на 140 и више си е тивко би се замислил малку.

Aurisot ako ti e benzin da ne ti e za prodavanje?? :D

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
« Одговори #103 на: 25 Април 2023, 15:35:25 pm »

Aurisot ako ti e benzin da ne ti e za prodavanje?? :D
Бензин е бензин, произведен 12 месец 2018 моментално со 30к км, вчера баш напраен сервис замисли.
Не е за продавање инаку, ќе се дружимо уште. Инаку ако не испадне ништо со ASXот и налеташ на Аурис 2016+ да е редизајн, намерно редизајн ради подобрена изолација у споредба на пред редизајнот и со уште 1.6 мотор искрено, не му ја мисли, од мене имаш топла препорука. Макар Terra опрема да е како кај мене, имаш све што ти треба буквално освен ако ти смета што назад е со курбле а не електрични прозори.
Еве и темата чисто ако те интересира што како да очекуеш:
https://forum.carclub.mk/index.php?topic=25213.0

Отсутен Nexia

• Јуниор
  • **
« Одговори #104 на: 25 Април 2023, 15:59:27 pm »
Ima edna ama 1.3 motor onoj so 99ks slaba e taa