Автор Тема: Lageri  (Прочитано 40667 пати)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
Одг: Lageri
« Одговори #75 на: 24 Февруари 2012, 21:32:11 pm »
Koyo se top lageri

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1301
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #76 на: 24 Февруари 2012, 21:39:02 pm »
Колку што ме држи меморија едниот мора да биде со чукање, а другиот може на преса. Ако си со фат, терај полека со стариот лагер и по можност со гумен/дрвен чекан. Секако внимавај на затегањето на штрафот. Инаку сите сервиси имаат преси, и не би требало да ти земат повеќе од 100 денари

Koyo se top lageri

Се сложувам во потполност. Еден од трите јапонски производители на легери. За жал малку се присатни на нашиот пазар. Прво вградување во Тојота. Тојота е газда на Koyo.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1839
« Одговори #77 на: 14 Март 2012, 13:42:51 pm »
Кај може да се најде лагеров :
ФАГ 806078
17х52х17

Му треба на колега, па незнаел каде може да најде.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
« Одговори #78 на: 14 Март 2012, 14:03:52 pm »
http://www.lagermax.mk/

слабо следиш www.carclub.mk порталот а :) има банерче од десно, тоа е официјалниот увозник за FAG за МКД.

Јави се и прашај.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #79 на: 14 Март 2012, 14:11:23 pm »
Во моментот на залиха нема ниту едно парче, а ниту по дилерите, бидејќи истиот лагер иде во голем број на алтернатори на возила, а како што знаете поради згоелемени увози на користени возила, не фатија неспремни и многу парчиња вон план се продадоа.  Со оглед дека работиме директно со производство, ние сме зависни од планското производство на ФАГ. Наредна испорака е некаде 10 Април.

Верувам на пријателот не му се чека до тогаш, па нека се јави по телефон да го упатам каде да купи оргинален лагер од друг квалитетен производител . Контакт имаш на www.lagermax.mk Цената на лагерот е околу 12 Евра ( ФАГ )

Инаку коа го менува тој лагер, спомни му да го смени и другиот ( од другата страна на роторот ) коа веќе отвара. Другиот е околу 200 МКД па паметно е за ситно + пари да е раат на подог период.

Отсутен aleksandar_bt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 340
« Одговори #80 на: 15 Јануари 2013, 16:41:51 pm »
До yarre: задни лагери за фиат браво 1.6 16В 1997 со АБС ми требат 2 парчиња.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2606
  • Custom made interiors
« Одговори #81 на: 15 Јануари 2013, 18:18:22 pm »
Пред една година менував заден лагер на Ланос и пак ми е за менување... SWAG беше лагерот го платив 450ден...

@Yarre-Дали во Струмица има застапник на вашите лагери??

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #82 на: 16 Јануари 2013, 12:50:00 pm »
@aleksandar_bt - лагерот не е производ на FAG, веројатно е француски, SNR
@ Deno - Во Струмица наши лагери држи АБ Новоселски, ама индустриска програма.
Инаку комплет задни лагери за Ланос, за 2 тркала, се 1150 за карклуб членови. Комплетот е дупли, и покрај лагери ги има сите оние ситници кои идат уз лагерите, семеризи и слично.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Custom made interiors
« Одговори #83 на: 16 Јануари 2013, 20:15:43 pm »
Одлична цена но викаш дека ги нема во Струмица... Кога ќе се решам да ги менувам ќе може ли некако да направиме да дојдат до тука?

Ако можеш да ми кажеш и за предни дали ги има и цена за да си знам за кога ке треба да ги менувам.
Фала поздрав

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Одг: Re: Lageri
« Одговори #84 на: 16 Јануари 2013, 21:37:41 pm »
Преден  за Ланос е 1180, кар клуб цена, за парче односно едно тркало. До струмица по карго, или да пратиш некоја струмичанка да помине да го земе. Карши е студентски Гоце Делчев. :p

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10403
« Одговори #85 на: 16 Јануари 2013, 21:44:09 pm »

Пред една година менував заден лагер на Ланос и пак ми е за менување... SWAG беше лагерот го платив 450ден...

@Yarre-Дали во Струмица има застапник на вашите лагери??
heheh i ja se ima taka zaebano so tie bezveznite lagari- 10.000 km i papa
Patem me interesira na zadnite treba da se menuva masta za podmackuvanje na odreden broj km? Sekako vo najlonceno so mast ima baagi visok mast-ednostavno ne ja zbira cela izmegu  lagerite...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #86 на: 16 Јануари 2013, 22:07:07 pm »
Колку што знам не, лагерите (барем оние на FAG) се фабрички подмачкани. Само добра монтажа и немаш гајле. Yarre нека ме поправи ако грешам.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #87 на: 16 Јануари 2013, 22:48:15 pm »
Задните лагери се подмачкуваат додека ги монтираш, има и кесичка со маст во комплетот, мора да ставиш накнадно маст, само колку што знам, сите лежишта, осовини лагери итн...се преподмачкуваат да одредено време или број км- маста ги губи особините за подмачкување по одредено време, само зависи кај кој лагери како- на пример лагер на електромотор со 30.000 обртаи во минута, ќе ротира 30.000 пари за една минута, додека колцето се движи многу побавно, па не мора многу често да се подмачкуваат лагерите...

Отсутен Deno

• Редовен
  • Custom made interiors
« Одговори #88 на: 16 Јануари 2013, 22:54:17 pm »
Преден  за Ланос е 1180, кар клуб цена, за парче односно едно тркало. До струмица по карго, или да пратиш некоја струмичанка да помине да го земе. Карши е студентски Гоце Делчев. :p

Ако ти пратам некоја струмичанка ќе треба на пола цена да ми ги дадаш :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #89 на: 16 Јануари 2013, 23:17:54 pm »
lagerite gi imam zemeno ,od kisela voda .kaj meckarov dole u toa prolasceto ima prodavnica samo za lageri
За малку ќе се заебев, ме мрзеше да ода до фаго... среќа су имал XD