Јас сум претставникот на ФАГ (Schaeffler Kg) Германија и веројатно сум најповикан да ти одговорам.
Спрема мои сознанија BB наставка на лагерот 532066 не постои, иако други типови на лагери можат да ја променат наставката, ако технолошки се променети. Со овј лагер конкретно тоа не е случај бидејки истиот се произведува од времето на Golf 1 каде што се става во прво вградување и досега ниту еднаш немало потреба за технолошка промена, а ако имало потреба обично тоа се прави во првата година од производство.
Дали е оргинален или не, можам со 99 % сигурност да ти кажам ако лагерот и неговата опаковка ги видам. За жал како и се друго на пазарот има немал број на фалсификувани лагери, и единствен начин за заштита е купување на лагерите кај овластените претставници.
Конкретниот лагер, фалсификуван го има по Македонија, и неговна набавна цена во Кина е не повеќе од 1 УСД.
ФАГ лагерите се скоро секогаш во прво вградување кај германските производители на возила, осем Опел, а неретко е во прво вградување и во Волво.
Типот на возилото не секогаш е меродавно за цената на лагерот, па на пример цената на лагерот за Саксо е скоро иста со цената на лагерот за Голф 4
532066DB кај нас е 1.060 МКД и 5 % попуст за форумџиите.