Гласање

Кој модел би го одбрале?

Hyundai Tucson 1.6T
18 (27.3%)
Kia Sportage 1.6T
16 (24.2%)
Suzuki S-Cross 1.4 Boosterjet MH
10 (15.2%)
Skoda Karoq 1.5TSI
13 (19.7%)
Донеси си од горе нешто за таа пара....
9 (13.6%)

Вкупно гласови: 65

Гласањето е затворено: 04 Април 2023, 00:37:03 am

Автор Тема: Hyundai Tucson 1.6T vs Kia Sportage 1.6T vs Suzuki S-cross 1.4 MH Vs Karog 1.5T  (Прочитано 13494 пати)

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 333
Одг: Hyundai Tucson 1.6T vs Kia Sportage 1.6T vs Suzuki S-cross 1.4 MH Vs Karog 1.5T
« Одговори #15 на: 05 Март 2023, 14:17:36 pm »
Процедурално: Не се вика ТуКсон, туку Тусон! ТУСОН!

Назад на темата.

Сѐ се сведува што ти прави најмногу мерак.

Ако Тусонот и Карокот подеднакво ти прават мерак, според она што напиша, тогаш гледај опрема.

Немам видено детали ама мислам дека со Тусонот ќе добиеш многу повеќе опрема, а ако е приближно исто, тогаш гледај и практичност. Да речеме багажен простор, fit and finish, ревјуа прочитај на нет на луѓе што до сега ги имале возилата. Јас ете од искуство можам само пофални зборови да кажам за 1.5TSI моторот. За T-GDI читав многу за во старата верзија на Тусон и знам дека имаа проблеми со "замастување" на усисот бидејќи самите Gdi се склони на тоа и ќе треба монтирање на oil catch can. TSI е исто Gdi ама наводно го решиле тоа, ама немам видено некое официјално решение како тоа го решиле.

И тоа е тоа.

Дизајнерски мене Sportage повеќе ми се допаѓа од Tuscon, а реално истата кола се.
Во моите постови е Тусон или Tucson, другите гледам дека и инаку го пишуват ама не е голема работа тоа.
TSI во Карокот ми се виде како без душа некако, но можно е заради изолацијата да е така, треба уште еднаш да го пробам најверојатно,

Drifted....

I'm so JDM i sleep on the right side of the bed.

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
Одг: Hyundai Tucson 1.6T vs Kia Sportage 1.6T vs Suzuki S-cross 1.4 MH Vs Karog 1.5T
« Одговори #16 на: 05 Март 2023, 14:19:25 pm »
Јас гласам за Сузуки, подобар избор на мотор за таа каросерија.
Возев Sportage, тромаво возило со висока потрошувачка, нема уживање во него, според мене најчесто го купуваат оние кој имаат комплекс да седат високо, а ова е најефтино :)
Сузукито е најоптимален избор најмногу поткрепен од минималната потрошувачка, и од погонот кој функционира без никаква грешка и звук, има солуција и за изолацијата само треба цела кола да ја растурам за да биде тивка на 140 км/ч
Си го возел Sportage со 1.6т 150кс или стариот без турбо?
Не е тром исто е со Тусонот коректни меѓузабрзувања, што за мене е важно, не сум семафор тркач или драг 200 да возам.
Drifted....

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 290
« Одговори #17 на: 05 Март 2023, 15:28:05 pm »
Гласав за Сузуќито од причина да биде хибрид, доколку моторот не е хибрид тогаш на убавина Хјундаито е бр.1.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #18 на: 05 Март 2023, 15:32:16 pm »
Контрадикторен си со муабетов за потрошња. Не ти е битно, ама ти е битно.

Океј, тогаш кога веќе тоа сме го расчистиле и дека си се соочил дека СУВ бензин ќе има голема потрошувачка, а и километражата ти е мала, следен чекор е:

Автоматски менувач.

И потоа изолација и тишина на 140кмч.

Би рекол сузукито, ама не ми се допаѓа на изглед и велиш дека е бучно внатре.

Тусон и Карок иако мислиш дека се спори, сепак ако се спарени со аутоматик не се замараш за спороста, ќе си симне брзина подолу и ќе тера. Така да во реалниот живот ја надоместува брзината.

Е сега од тие две, земи уште еднаш повози и ќе ти дојде сама одлуката. Секако нема да згрешиш.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5470
« Одговори #19 на: 05 Март 2023, 15:35:22 pm »
Лично за мене хибридот е глупост на глупостите општо,  овај па  сузукито не е и нешто баш еве по ревјуа,  така да освен за филмање и шо ќе доплатиш некоја иљадарка плус не глеам нешто предност.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 342
  • The best or nothing.
« Одговори #20 на: 05 Март 2023, 15:38:32 pm »
Ако си решен за еден од овие 3 модела, јас гласам за сузукито.

Ако не си целосно решен, ти предлагам и Citroen C3 aircross и Dacia Duster.

1. Цитроенот е со 1.3тце 110кс, ~ 22.000 евра.
2. Дастерот е со 1.3тце 150кс ~ 20.000 евра рачен менувач / 23.000 евра автоматски менувач. Моторот е добро познат и се врадува во повеќе верзии на рено/нисан.

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
« Одговори #21 на: 05 Март 2023, 15:45:53 pm »
Ако си решен за еден од овие 3 модела, јас гласам за сузукито.

Ако не си целосно решен, ти предлагам и Citroen C3 aircross и Dacia Duster.

1. Цитроенот е со 1.3тце 110кс, ~ 22.000 евра.
2. Дастерот е со 1.3тце 150кс ~ 20.000 евра рачен менувач / 23.000 евра автоматски менувач. Моторот е добро познат и се врадува во повеќе верзии на рено/нисан.
Ни едното ни другото, не се за мене.
Drifted....

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1384
« Одговори #22 на: 05 Март 2023, 15:46:09 pm »
Јас гласам за Киата. Многу убаво ми изглеа и внатре и надвор. Нормално ако има аутоматик. Ако гледаш потрошња веројатно 1.5 тси во карок ќе биде поекономичен него било кој друг од овие. Сузукито ми е некако недораснато за овие (онака од прв поглед).

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3750
« Одговори #23 на: 05 Март 2023, 15:48:24 pm »
Лично за мене хибридот е глупост на глупостите општо,  овај па  сузукито не е и нешто баш еве по ревјуа,  така да освен за филмање и шо ќе доплатиш некоја иљадарка плус не глеам нешто предност.

И тоа каква глупост
Лексуз нх 350(хибрит) троши 7 град
Туксон 1.6 т троши 11 град.
Лескуз 2.5 239 кс
Туксон 1.6 177 кс
Размисли сеа дали е глупост ...

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #24 на: 05 Март 2023, 15:48:25 pm »
Хмм наместо c3 aircross, може C4 да се види.

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
« Одговори #25 на: 05 Март 2023, 15:50:42 pm »
Контрадикторен си со муабетов за потрошња. Не ти е битно, ама ти е битно.

Океј, тогаш кога веќе тоа сме го расчистиле и дека си се соочил дека СУВ бензин ќе има голема потрошувачка, а и километражата ти е мала, следен чекор е:

Автоматски менувач.

И потоа изолација и тишина на 140кмч.

Би рекол сузукито, ама не ми се допаѓа на изглед и велиш дека е бучно внатре.

Тусон и Карок иако мислиш дека се спори, сепак ако се спарени со аутоматик не се замараш за спороста, ќе си симне брзина подолу и ќе тера. Така да во реалниот живот ја надоместува брзината.

Е сега од тие две, земи уште еднаш повози и ќе ти дојде сама одлуката. Секако нема да згрешиш.

Битно е ако едно од возилата во потесен круг троши 6,7 литра а другото 12,  скоро дупло, тука станува важна потрошњата.

Автоматик не сакам,разликата во цена ќе ја употребам за гориво, задоволство ми е да си возам рачен сеуште, можеби некогаш кога ќе имам повеќе години и  финансии за S-class или Panamera.
Drifted....

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5011
  • The Spartan General
« Одговори #26 на: 05 Март 2023, 15:51:19 pm »
Не знам како е во живо, ама на овие две видеа сосема нормален е звукот внатре на различни брзини. Моторот со тој генераторот од 15кс и 40-50Нм е многу многу жив.

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
« Одговори #27 на: 05 Март 2023, 15:53:56 pm »

И тоа каква глупост
Лексуз нх 350(хибрит) троши 7 град
Туксон 1.6 т троши 11 град.
Лескуз 2.5 239 кс
Туксон 1.6 177 кс
Размисли сеа дали е глупост ...

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Да, балканците се попаметни од инженерите на најголемите производители на возила.

Или еден мој пријател шо ми рече ти улав си толку пари за корејска кола да даваш имаш Артеон 2.0 за таа пара од Дојчланд.
И стварно, има за 27,28к Артеон Рлајно до таблица.
Drifted....

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
« Одговори #28 на: 05 Март 2023, 15:56:01 pm »
Не знам како е во живо, ама на овие две видеа сосема нормален е звукот внатре на различни брзини. Моторот со тој генераторот од 15кс и 40-50Нм е многу многу жив.

Ова е стариот модел, има нов сега , побучен е од другите, не дека е неподнослив.
Изненадува во живо и дизајнот и квалитетот, јас не сакав ни да го гледам , камо ли да го возам, ама не е воопшто лошо ниту па мало за тие што мислите дека не е во иста клава.
Drifted....

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5011
  • The Spartan General
« Одговори #29 на: 05 Март 2023, 16:06:09 pm »
На овој канал ги има и новите Киа и Хјундаи и барем на видео не може да се воочи некоја разлика дали некој е потивок од друг.

Според АДАЦ Киа и Хјундаи се 69 Децибели на 130км/ч, Сузуки е 70 Децибели на 130км/ч. Значи сепак е воочливо погласен на уреди за мерење (речиси двапати) поради логаритамската природа на јачината на звукот.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.