Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: t0m1cA на 28 Февруари 2023, 11:26:54 amЦитат: AllMightyMe на 28 Февруари 2023, 08:45:30 amКлабери, нешто лудно се дешава....Две-три теми по ред за коли се отвараат, каде врти-сучи муабери се тераат накај Шкода (Порше).Не можам а да не се запрашам, добро што побогу сте запнале за тие стерилни лименки при избор како 2008,некој од опелите, дури и тојота има интересен дизајн.Мене денес Шкода/VW ми се она што ми беа тојотите пред 10 години, бездушни лименки.Не е само да ја купиш, треба и да ја гледаш упм.Јас мислам дека само поради една опција се решаваат на ФауВе групација, ради моторот 2.0ТДИ, никој друг од средната класа возила веќе не нуди 2.0 дизелски агрегат со сила на претек, сите премина на мали зафатнини. И јас кога би менувал возило, доколку е за ново, би гледал 2.0ТДИ во било кој облик и ништо друго искрено.За овој викаш дека е бог и батина ? Или некој друг 2.0 тди How fast is the car, 2020 Golf VIII 2.0 TDI (150 Hp) DSG? 223 km/h | 138.57 mph0-100 km/h: 8.8 sec0-60 mph: 8.4 secHow much power, Volkswagen Golf Hatchback 2020 2.0 TDI (150 Hp) DSG? 150 Hp, 360 Nm265.52 lb.-ft.2020 Volkswagen Golf VIII 2.0 TDI (150 Hp) DSG | Technical specs, data, fuel consumption, Dimensions: https://www.auto-data.net/en/volkswagen-golf-viii-2.0-tdi-150hp-dsg-381559 секунди до 100 во денешно време, не е баш нешто за фалење.
Цитат: AllMightyMe на 28 Февруари 2023, 08:45:30 amКлабери, нешто лудно се дешава....Две-три теми по ред за коли се отвараат, каде врти-сучи муабери се тераат накај Шкода (Порше).Не можам а да не се запрашам, добро што побогу сте запнале за тие стерилни лименки при избор како 2008,некој од опелите, дури и тојота има интересен дизајн.Мене денес Шкода/VW ми се она што ми беа тојотите пред 10 години, бездушни лименки.Не е само да ја купиш, треба и да ја гледаш упм.Јас мислам дека само поради една опција се решаваат на ФауВе групација, ради моторот 2.0ТДИ, никој друг од средната класа возила веќе не нуди 2.0 дизелски агрегат со сила на претек, сите премина на мали зафатнини. И јас кога би менувал возило, доколку е за ново, би гледал 2.0ТДИ во било кој облик и ништо друго искрено.
Клабери, нешто лудно се дешава....Две-три теми по ред за коли се отвараат, каде врти-сучи муабери се тераат накај Шкода (Порше).Не можам а да не се запрашам, добро што побогу сте запнале за тие стерилни лименки при избор како 2008,некој од опелите, дури и тојота има интересен дизајн.Мене денес Шкода/VW ми се она што ми беа тојотите пред 10 години, бездушни лименки.Не е само да ја купиш, треба и да ја гледаш упм.
Цитат: Mikius на 28 Февруари 2023, 15:42:06 pmЦитат: Simo - Carrier159 на 28 Февруари 2023, 14:12:58 pmЦитат: Mikius на 28 Февруари 2023, 12:50:34 pmДе, де, де, ти трокирал моторот од октаните, никако од прејде и километри Половно е закон Не се отварај жити се`. Цитат: Simo - Carrier159 на 15 Ноември 2022, 08:02:14 amКај мене се осеќа разлика на ладен старт. Можда постари коливе, поиздрнакни веќе, ама се осеќа. Со лукоил едната два пати ја палам на сабајле кога е многу студено, а другата откако ќе тргнам незагреана како со сила да ја терам кога ќе притиснам гас. Се колеба: „дал сакам на овој бензин да возам...“ Со Макпетрол гориво двата симптоми, на двете коли, ги нема. Сега, мислам дека конечно добивме coral shell гориво пред драчево, па ќе се пребацам на таа, да ми биде матична. Ако сакаш твои зборови мене да ми ставаш во уста, не ти е добра идеја. Барем за работи што јас сум ги кажал. Срамота за возрасен човек.Не да се осеќа, труе, 'бзди, ама некој си трпи Да резимираме и да завршиме со муабетов:Ниеднаш не сум рекол дека половно е подобро од ново возило.Моите коли се мој проблем, ничив друг. Сам се справувам со нив, и понекогаш пренесувам чисто лични искуства. Секој има право со своите пари да располага како што сака, и тоа не го прави затоа што е луд, иако во нечии очи така делува. Негови пари - негова одлука.Ти измислуваш муабети, чисто да се најдеш во р`чка со некого, без да водиш сметка за фактите и текот на дискусијата. Веројатно хранење на егото, ама не навлагам во психолошко профилирање.
Цитат: Simo - Carrier159 на 28 Февруари 2023, 14:12:58 pmЦитат: Mikius на 28 Февруари 2023, 12:50:34 pmДе, де, де, ти трокирал моторот од октаните, никако од прејде и километри Половно е закон Не се отварај жити се`. Цитат: Simo - Carrier159 на 15 Ноември 2022, 08:02:14 amКај мене се осеќа разлика на ладен старт. Можда постари коливе, поиздрнакни веќе, ама се осеќа. Со лукоил едната два пати ја палам на сабајле кога е многу студено, а другата откако ќе тргнам незагреана како со сила да ја терам кога ќе притиснам гас. Се колеба: „дал сакам на овој бензин да возам...“ Со Макпетрол гориво двата симптоми, на двете коли, ги нема. Сега, мислам дека конечно добивме coral shell гориво пред драчево, па ќе се пребацам на таа, да ми биде матична. Ако сакаш твои зборови мене да ми ставаш во уста, не ти е добра идеја. Барем за работи што јас сум ги кажал. Срамота за возрасен човек.Не да се осеќа, труе, 'бзди, ама некој си трпи
Цитат: Mikius на 28 Февруари 2023, 12:50:34 pmДе, де, де, ти трокирал моторот од октаните, никако од прејде и километри Половно е закон Не се отварај жити се`. Цитат: Simo - Carrier159 на 15 Ноември 2022, 08:02:14 amКај мене се осеќа разлика на ладен старт. Можда постари коливе, поиздрнакни веќе, ама се осеќа. Со лукоил едната два пати ја палам на сабајле кога е многу студено, а другата откако ќе тргнам незагреана како со сила да ја терам кога ќе притиснам гас. Се колеба: „дал сакам на овој бензин да возам...“ Со Макпетрол гориво двата симптоми, на двете коли, ги нема. Сега, мислам дека конечно добивме coral shell гориво пред драчево, па ќе се пребацам на таа, да ми биде матична. Ако сакаш твои зборови мене да ми ставаш во уста, не ти е добра идеја. Барем за работи што јас сум ги кажал. Срамота за возрасен човек.
Де, де, де, ти трокирал моторот од октаните, никако од прејде и километри Половно е закон
Кај мене се осеќа разлика на ладен старт. Можда постари коливе, поиздрнакни веќе, ама се осеќа. Со лукоил едната два пати ја палам на сабајле кога е многу студено, а другата откако ќе тргнам незагреана како со сила да ја терам кога ќе притиснам гас. Се колеба: „дал сакам на овој бензин да возам...“ Со Макпетрол гориво двата симптоми, на двете коли, ги нема. Сега, мислам дека конечно добивме coral shell гориво пред драчево, па ќе се пребацам на таа, да ми биде матична.
Цитат: zlatkoa на 28 Февруари 2023, 20:06:43 pmKakfo kola piçka ti mater rakjeta koko parye?
https://meinunfallauto.online/vehicle/cupra-formentor-20-tdi-dsg-4drive-led-fr-line-202303011607Интересно според мене, со 2500 км.DSG, 4drive убава боја и опрема.
Цитат: JDM4LIFE на 02 Март 2023, 12:34:47 pmhttps://meinunfallauto.online/vehicle/cupra-formentor-20-tdi-dsg-4drive-led-fr-line-202303011607Интересно според мене, со 2500 км.DSG, 4drive убава боја и опрема.Го виде дека е плеснато позади?(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Да имаш 40.000 и да купиш шкода треба да ти летнало пилето....