Каптурот аутоматик беше, после 5 години ги сменив кога почнаа да шкрипат. Затоа и кажувам дека имам искуство 7 години пред оваа возев аутоматик, а претходно Киата што ја имав беше со мануелен. Не е нормално да шкрипи нова кола.
За другиве со хехенца немам коментар. Ќе им ја вратам, ќе си ги барам парите назад и ќе си купам нова кола? Логично решение за некој што сака да има нова кола?
Дали е дефект или не и што точно е па и уште не се знае, зашто никогаш не добив извештај што е работата. Буквално ги извадија тркалата, нешто сликаа, рекоа ќе ми се јават и ги нема три дена од тој момент. Така што да се каже дека не е дефект, не знам по кој основ освен можеби лично убедување. Јас пишувам дека е дефектно зашто е нова кола и шкрипи помалку од две недели откако е земена од салон и никој никогаш не ми даде официјален извештај и потврда дека нема дефект.
Пак ќе кажам, ако шкрипењето им е стандард, тогаш на промо плакатите нека си залепат едно известување и при продажба обавезно нека спомнат „КОЧНИЦИТЕ МОЖЕБИ ЌЕ ВИ ШКРИПАТ“. Па на кој не му смета, нека си ги купува.
И впрочем како што напишав, едната од причините зошто го пишувам ова тука е да си имаат информација тие што сакаат да купат Шкода, да бидат претпазливи и да се осигураат со тест возење дека возилото го нема овој проблем. Мене некој да ми кажел на време, сигурно немаше да ја купам колава и да трошам време на глупости.