Автор Тема: Seat Leon FR 1.5 eTSI DSG 2022  (Прочитано 14419 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8964
Одг: Seat Leon FR 1.5 eTSI DSG 2022
« Одговори #105 на: 23 Август 2023, 12:18:41 pm »
Audito cini kolku 2 leoni, ne se lazi deka za malce pari dobra kola na staro se naogja

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #106 на: 23 Август 2023, 12:21:39 pm »
Еве му пример на поборците за  нова кола, дека Леонот е подобар избор од Аудито  ;) Ако се лажиме ама .
Па подобар избор е нов Сеат, ми устребало такво Ауди за моите потреби, нема ни у двор да ми го собере па ќе треба на улица да го оставам, А улицата веќе преполна од коли што не ги збира во двор.
Плус, наредни минимум 100.000 км нема што да му се замараш.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #107 на: 23 Август 2023, 12:30:41 pm »
Наздравје сервис!

Ме интересира за фолиите, до сега немам начекано некој да ги рекламира. Каде ти ги местеа?

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #108 на: 23 Август 2023, 14:23:08 pm »
Audito cini kolku 2 leoni, ne se lazi deka za malce pari dobra kola na staro se naogja

1.5 леони ;D  Споредуваме Спејс шатл и количка за малтер ;D

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #109 на: 23 Август 2023, 14:40:10 pm »
Наздравје сервис!

Ме интересира за фолиите, до сега немам начекано некој да ги рекламира. Каде ти ги местеа?

И дали треба атест за нив? И дали има разлика со нив?
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3847
« Одговори #110 на: 23 Август 2023, 14:44:32 pm »
Аудито кога било ново чинело во МКД колку 3 леони, точно (каталошки). Јас кога го купив чинеше колку 1.5 Леони. Што се однесува што е подобро, различни коли се, со различна намена. Аудито како кола е подобро, но на пример основен сервис му е 25.000 во Порше, на Леонов ете е 12.000. Одржувањето е далеку далеку поскапо кај него него ли кај Леонов.
А и секако, нова кола си е друго заради тоа што знаеш како е возена, сервисирана и се останато околу неа. На кола што е купена настаро (па макар и 4 дена настаро) не си сигурен во ништо, па било да е купена од Официјален салон, сервис или што год. А и реално Леонот има мирис на ново возило сеуште, Аудито нема :D

Како и да е јас задоволен сум со двете, добро си ја служат намената за која што се купени.

@MartinAlfista Фолиите ги местев кај локален дечко во Велес. Пред некое време ставав и на А5 напред зошто не се трпеше веќе, па уз муабет со него го прашав има ли нешто што би можел да ставам и на Леонов и да останам скроз во дозволените граници од 30% и ми го понуди ова. Фолијата е речиси прозирна(има некоја мнооооооогу мала нијанса темна) и има некоја си УВ Заштита(наводно), ја ставале доста и на предни шофершајбни а и по сторињата кај него стварно гледам ја ставаат.
Дали врши работа искрено незнам, во Неделата ја земав колата од него и ја ставив у гаража, денеска еве ја возам низград ама неможам убаво да оценам зошто се мали релациите.

Edit: @bear  Ако прашаш во Полиција сигурно треба атест, ама јас не планирам да правам заради тоа што ќе испаднат некој компликации сигурно, па ќе треба да се објаснувам таму.... Нема никаква разлика во провидноста на стаклото. Така да верувам дека и да отидам на технички нема да сум нелегален.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2748
  • Слобода или смрт
« Одговори #111 на: 23 Август 2023, 14:59:03 pm »
Вистинското прашање би било ако мора да одбереш да поседуваш само една од двете која би ја одбрал. И тука пак нема точен или грешен одговор туку е ствар на преференци во моментот на одлука.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3478
« Одговори #112 на: 23 Август 2023, 15:07:45 pm »
Како си задоволен од 1.5 eTSI, ми мати ум да сменам од дизел малце?

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #113 на: 23 Август 2023, 15:11:16 pm »
Вистинското прашање би било ако мора да одбереш да поседуваш само една од двете која би ја одбрал. И тука пак нема точен или грешен одговор туку е ствар на преференци во моментот на одлука.

Би ги продал двете и би си земал S7 и ќе го ремапирам. Инаку како што кажав Аудито е подобра кола и би ја одбрал зошто има повеќе кс и повеќе нм, ама е далеку поскапо за возење и би го возел максимум до 150/60.000км што значи уште 1 год макс. Леонот има 14000км и има уште над 3 год гаранција. Така да ете, уште 1 год би го возел Аудито, потоа Леонот.

Ок е, иако верувам да бил 1.0 и со 3 цилиндри би бил подобар :D

Шала настрана, размисли за промена. Може не е подобар од семоќниот 2.0 ТДИ но тој е правецот во кој што се движат работите и џабе се инатиме :D

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1641
« Одговори #114 на: 23 Август 2023, 15:25:18 pm »

Би ги продал двете и би си земал S7 и ќе го ремапирам. Инаку како што кажав Аудито е подобра кола и би ја одбрал зошто има повеќе кс и повеќе нм, ама е далеку поскапо за возење и би го возел максимум до 150/60.000км што значи уште 1 год макс. Леонот има 14000км и има уште над 3 год гаранција. Така да ете, уште 1 год би го возел Аудито, потоа Леонот.

Шала настрана, размисли за промена. Може не е подобар од семоќниот 2.0 ТДИ но тој е правецот во кој што се движат работите и џабе се инатиме :D
Само 1.9 тди со 3 црвени е подобар од 2.0 :)

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2217
« Одговори #115 на: 23 Август 2023, 15:41:58 pm »
@Sase91

Кажуј каде ставаше безбојна фолија и кач пара?
Ми треба и мене за предните стакла...

едит - сега прочитав дека прашале над мене.
Баш дај коментар после некој впечаток дали има разлика или не.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #116 на: 23 Август 2023, 16:36:38 pm »
Чекаме впечатоци ондак ако нема одма сега веднаш воочлива разлика.

Цената е иста како нормални фолии или повисока?

Отсутен t0m1cA

• Сениор
« Одговори #117 на: 23 Август 2023, 16:43:07 pm »

Право да ти кажам и ќе размислам 😅

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #118 на: 23 Август 2023, 17:30:52 pm »
@MartinAlfista Цената е иста како и за обичните темни фолии и платив 2000 денари за фолии на предните прозори (2500 било навнодно ама сите коли ги правам кај дечково па 2000 ми зема). Штом имам повеќе искуство со фолијава ќе пишам.

@t0m1cA Размисли, ако сакаш малце по фамилијарна опција види ја Октавијата, таму плус може и да се порача Адаптивниот темпомат па тогаш е Вин - Вин :)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
« Одговори #119 на: 23 Август 2023, 18:53:39 pm »
@MartinAlfista Цената е иста како и за обичните темни фолии и платив 2000 денари за фолии на предните прозори (2500 било навнодно ама сите коли ги правам кај дечково па 2000 ми зема). Штом имам повеќе искуство со фолијава ќе пишам.

@t0m1cA Размисли, ако сакаш малце по фамилијарна опција види ја Октавијата, таму плус може и да се порача Адаптивниот темпомат па тогаш е Вин - Вин :)

Плус и фронт асист има. 😅
Порачано ✅️