Гласање

Кое од овие возила би го ПРЕПОРАЧАЛЕ на својот најдобар пријател до 10.950 евра?

Сузуки Свифт
Форд Фиеста
Цитроен Ц3
Тојота Јарис
Опел Корса
Фиат 500

Автор Тема: Нова кола до 10.950 евра. Тражили сте- Гласајте!  (Прочитано 62205 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Нова кола до 10.950 евра. Тражили сте- Гласајте!
« Одговори #240 на: 11 Декември 2011, 16:02:49 pm »
Daywalker ли беше, неговите купија Антара. Па не е лошо да се укључи у дискусија дали ја бива или не.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
« Одговори #241 на: 11 Декември 2011, 16:06:34 pm »
Daywalker ли беше, неговите купија Антара. Па не е лошо да се укључи у дискусија дали ја бива или не.
ОТ е дискусијата за Антара ни е во ценава ниту е тема на дискусија ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #242 на: 11 Декември 2011, 22:04:33 pm »
Posle 25 godini samo Corsata od gorenavedenite seuste ke se trkala. Drugite ke bidat vo otpad.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #243 на: 11 Декември 2011, 22:16:42 pm »
Ајде јес да може е от, али ипак...да да брат ми купи антара...колата/џипот е топ...за тие пари!!! значи 18.000 да вреди дефинитивно..моторот е супер 2.2 турбо дизел и е стварно екстра! влече ептен супер 165 КС е и се осеќаат убаво..а исто и малце троши градска просек 9/10 литри нафта одат..што за таква кола е супер..внатре е пространа и удобна ДА,ама некако квалитетот е слаб..осеам дека фиестата внатре изгледа по стегната и поквалитетна...завршна обработка една огромна огромна 0, значи нејќам муабет да праам...сериозно тоа им е огромен промашај, незнам како е во другите опели, ама ја гарантирам дека во фиестата се користени пофини материјали и повеќе бнимание е посветено..( си ги споредувам значи по квалитет, не дека имаат нешто заедничко)...Иначе да стабилност 0!! знам џип, неможе да се бара стабилност многу многу или незнам, ама 4007цата  за разлика од Антарата го има измислено зборот стабилност...исто и гумите ханкоок што се се нешто у стилот на фабричките на ланцерот..клизаат на дожд ептен многу...а и на суво не се нешто многу поарни...тоа е тоа накратко, ама во глобала е одлично количе кое вреди 18.000 секој цент...ама ние толку ја земавме коа беше попустот, али ако ја има цената без попуст т.е. 25.000 НЕ НЕ ВРЕДИ!!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #244 на: 11 Декември 2011, 22:22:58 pm »
Ja bi dodal deka i Yaris bi se trkalal posle 25 god. isto taka ama plastikite vnatre bi bile sol. Smetam deka 10950 evra se mnogu za nova mala gradska kola.
Ja bi stavil u lista sto e najeftino i10 ili pak Alto ili Kia Picanto mozebi zasto da ne se stavat vo Igra. Cenata im e poniska od 10950 EUR a kolicinjata ne se tolku losi za parite. Steta sto povekje nema koli vo cenoven rang od 5000-5900 EUR, kako sto imase nekogas ponudi za koli od tipot na Matiz, ili pak 99 za Tico (togas ceneta bese 9900 Marki i toa novo...).
Inace nie vo MK imame izgor koli, na primer vo Uganda se prodava nova kola licenca na Toyota so motor od starata Corola (92-93 godina) (limuzina ne go zapomniv modelot za 14000000 USX ili pak 5600 USD so elektrika na stakla, ne sum siguren dali imase i klima ama volanot e na obratna strana)... brois cash i dobijas registrirana kola i vozis.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #245 на: 11 Декември 2011, 22:39:20 pm »
ако гледаш така отвори VW за Амерички пазар и види го Голфот со почетен модел 2.5 машина колку пари е ке плачеш

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #246 на: 11 Декември 2011, 22:41:50 pm »
Во Уганда???

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #247 на: 11 Декември 2011, 22:42:48 pm »
Добро бе, не сфативте дека коливе се прават за пазари кај што максималниот век на колите е 5-7 години и ич не им е гајле што ќе се тркала  по 25 години :) Потрошувачкото општество знае само за „дури работи веројатно е под гаранција и е ОК. После тоа - фрли го! Не се исплати да се поправа!“

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #248 на: 11 Декември 2011, 22:43:20 pm »
Znam druze za toa no... Smetam deka treba da ima ponudi na vozila pogotovo za pazar kako sto sme nie i so nasi plati... (Na primer vo Uganda prosecna plata e 100USD na mesec).. Toj sto ke ponudi najeftino vozilo koe moze da se nosi so konkurencijata veruvam deka najmnogu ke prodade. Za nasi uslovi barem so nasa kupovna mok vozila so cenoven rang od 5000-7000 Evra bi bile najidealni.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #249 на: 11 Декември 2011, 22:43:23 pm »
Во Уганда???
убаво си споредува човекот МК со Уганда, сака да ни каже нешто меѓу редови ;D ;D ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #250 на: 11 Декември 2011, 22:49:06 pm »
Da Falanga vo Uganda, Potocno licno bev vo Kampala kaj dilerot na vozila na Toyota i licencni verzii (koj mislam deka se proizveduvaat nekade vo Afrika). Toj model od 5600 USD sum videl go vozat za taksi i pominuva glatko onaka i po 300000Km. A odrzuvanje vo Uganda e dodeka ne ispadne trkalo nema menjanje jabucica. Ulje se menja na 20000-30000Km.... A patistata (osven patot Entebbe-Kampala im se krsh - makadam i sekako dupki od po 30-40cm). :)
Toa ti e... Inace vidov koli kako Toyota Nadia ??? Prv pat gledam takvo nesto, posle Yarisot e Vitz, VW Golf recisi i da nema po nekoja Golf 3 ili 4, ama najvise se trkalaat kamioneti Toyota Hilux, po nekoj Rav4 i Nissan Hardbody 300....
Gorivoto im e teska katastrofa (na benzinska imas i Kerozin, benzinot e vise voda nego benzin i kosta 1.42 USD na benzinska..Naftata e mesavina od dizel i mazut.. Ima i poloso od kaj nas.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #251 на: 11 Декември 2011, 22:50:48 pm »
Da ne zboram za Kongo, tuka e edno 20 godini ponazad od Uganda (Uganda e Evropa za Kongo)... Inace vo Uganda vo kukite nema voda od cesma (samo kaj onie bogatite ima i sekako voda imas samo 2-3 casa vo denot)...Struja koga ima koga nema.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #252 на: 11 Декември 2011, 22:58:12 pm »
Добро бе, не сфативте дека коливе се прават за пазари кај што максималниот век на колите е 5-7 години и ич не им е гајле што ќе се тркала  по 25 години :) Потрошувачкото општество знае само за „дури работи веројатно е под гаранција и е ОК. После тоа - фрли го! Не се исплати да се поправа!“

Најпрост пример се денешните сијалици. Како програмирани прегоруваат после одреден период.  На еден лустер со три сијалици, една од нив е уште од времето на Југославија, другите две ги мењам на два месеца.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #253 на: 11 Декември 2011, 23:02:30 pm »
Da ne zboram za Kongo, tuka e edno 20 godini ponazad od Uganda (Uganda e Evropa za Kongo)... Inace vo Uganda vo kukite nema voda od cesma (samo kaj onie bogatite ima i sekako voda imas samo 2-3 casa vo denot)...Struja koga ima koga nema.

Ама Габон на пример имаат најмалку 5 пати поголема просечна плата од нас :) Знам, пошто коа пред 3 години бев у Франција у Бордо, запознав еден колега - црнец, поцрн да не може да биде :) и ми нудеше работа со плата од околу 4000 евра, за почеток-нивни трошоци за дообука у САД и Кина ...  

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #254 на: 11 Декември 2011, 23:04:15 pm »
ha ha ha jas imam isto edna sijalica od Sovetsko vreme, nekoja prepotopska, gori sekoj den po 10 saati i uste trae. Nikako da pregori. A baska kupiv od BG stedacka lampa 20W koja se proizveduvase vo fabrika vo Bugarija za Francija, od 1995 godina i seuste sveti vo poln sjaj. Vo megjuvreme otidoa 2 Philips lampi (kupeni vo Germanija - za EU pazar sekako - 2008 godina)....
Znam deka denes sve e konfekcija trae do istek na garancija i posle aj novo. Pa duri i kolive sve se dizajniraat taka da na oko se ubavi 3-5 godini i posle zdosaduvaat i stanuvaat nekako ednolicni, dizajnot im staree de.