Гласање

Кое од овие возила би го ПРЕПОРАЧАЛЕ на својот најдобар пријател до 10.950 евра?

Сузуки Свифт
Форд Фиеста
Цитроен Ц3
Тојота Јарис
Опел Корса
Фиат 500

Автор Тема: Нова кола до 10.950 евра. Тражили сте- Гласајте!  (Прочитано 62195 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Нова кола до 10.950 евра. Тражили сте- Гласајте!
« Одговори #255 на: 11 Декември 2011, 23:08:18 pm »
Da ne zboram za Kongo, tuka e edno 20 godini ponazad od Uganda (Uganda e Evropa za Kongo)... Inace vo Uganda vo kukite nema voda od cesma (samo kaj onie bogatite ima i sekako voda imas samo 2-3 casa vo denot)...Struja koga ima koga nema.

Begaj podaleku od takvi ponudi. Pogotovo vo takvi drzavi od tret svet kako Gabon. Imam poznati od tamu i veruj deka platite im se na nivo do max. 150 USD mesecno.
Ima poznati prevari vo Ghana, Gabon i Central African Republic. So niv ako si fatis rabota daleku ke doguras druze.
Se znae kaj e najubavo vo Afrika a toa e JAR. Platite se prosek od 300-500USD a neretko i do 800-1000 USD no zivotot e skap, duri i poskap od USA. A najskapa drzava vo Afrika e Kongo, stan vo Kinshasa (2 soben se razbira nemas ispod 1000000 USD pa sea ti vidi, a ceni vo prodavnici poskapi od NEW YORK).

Ама Габон на пример имаат најмалку 5 пати поголема просечна плата од нас :) Знам, пошто коа пред 3 години бев у Франција у Бордо, запознав еден колега - црнец, поцрн да не може да биде :) и ми нудеше работа со плата од околу 4000 евра, за почеток-нивни трошоци за дообука у САД и Кина ... 

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
« Одговори #256 на: 11 Декември 2011, 23:16:27 pm »
Da ne zboram za Kongo, tuka e edno 20 godini ponazad od Uganda (Uganda e Evropa za Kongo)... Inace vo Uganda vo kukite nema voda od cesma (samo kaj onie bogatite ima i sekako voda imas samo 2-3 casa vo denot)...Struja koga ima koga nema.

Begaj podaleku od takvi ponudi. Pogotovo vo takvi drzavi od tret svet kako Gabon. Imam poznati od tamu i veruj deka platite im se na nivo do max. 150 USD mesecno.
Ima poznati prevari vo Ghana, Gabon i Central African Republic. So niv ako si fatis rabota daleku ke doguras druze.
Se znae kaj e najubavo vo Afrika a toa e JAR. Platite se prosek od 300-500USD a neretko i do 800-1000 USD no zivotot e skap, duri i poskap od USA. A najskapa drzava vo Afrika e Kongo, stan vo Kinshasa (2 soben se razbira nemas ispod 1000000 USD pa sea ti vidi, a ceni vo prodavnici poskapi od NEW YORK).

Ама Габон на пример имаат најмалку 5 пати поголема просечна плата од нас :) Знам, пошто коа пред 3 години бев у Франција у Бордо, запознав еден колега - црнец, поцрн да не може да биде :) и ми нудеше работа со плата од околу 4000 евра, за почеток-нивни трошоци за дообука у САД и Кина ... 
па за 2011 град со најбрзо растечка економија во светот е главниот град на Ангола, Луанда ;)

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #257 на: 11 Декември 2011, 23:18:49 pm »
Ај додека сте ОТ :)

Мене едно африканче стално ми праќа мејл да му дадам сметка да префрли троа парички и да ги проследам до друга сметка. Дури на Гугл транслејт се потрудил да ми ја олесни работата, на македонски ми се обраќа. Него го зезале правно па неможел. Нормално ми дава процентче јако ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #258 на: 11 Декември 2011, 23:27:48 pm »

Мене едно африканче стално ми праќа мејл да му дадам сметка да префрли троа парички и да ги проследам до друга сметка. Дури на Гугл транслејт се потрудил да ми ја олесни работата, на македонски ми се обраќа. Него го зезале правно па неможел. Нормално ми дава процентче јако ;D

Прати, му ж-ска, и после ЗАЕБИ ГО, НЕ ГИ ПРЕФРЛАЈ НА ТАА ДРУГАТА СМЕТКА

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #259 на: 11 Декември 2011, 23:39:33 pm »

Прати, му ж-ска, и после ЗАЕБИ ГО, НЕ ГИ ПРЕФРЛАЈ НА ТАА ДРУГАТА СМЕТКА (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Мене тука ми мириса на некој криминал. Да не испадне после финансираш терористичка група, па да го папаш!

Присутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #260 на: 11 Декември 2011, 23:49:53 pm »
Да де да таман посла ;)

Затоа пишав, стално ми праќа. Имам неколку варијанти добиено :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
« Одговори #261 на: 11 Декември 2011, 23:50:41 pm »
Dobro be koi pari zarem stvarno nekoj seuste ne znae deka vskvi semi se vrtat?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #262 на: 11 Декември 2011, 23:52:18 pm »
Да де да таман посла ;)

Затоа пишав, стално ми праќа. Имам неколку варијанти добиено :)
А бе следно ќе биде „ај префрли ми 100-200е за да можам трансакцијата јас да ја направам“ и пак ќе те обере, не се заебаај со такви работи. Тој да имал толку пари, кје има и кому да му ги префлри, нема по junk mail да бара луге :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #263 на: 11 Декември 2011, 23:54:01 pm »
Абе ДОСТА ;D

Ја и афиканчето ќе си переме пари :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #264 на: 11 Декември 2011, 23:59:17 pm »
Абе ДОСТА ;D

Ја и афиканчето ќе си переме пари :)
Еве ти го картман пак, тој е закон за вакви шеми :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #265 на: 12 Декември 2011, 00:29:44 am »
Во игра се останати:

1. Астра Класик 1.3 ЦДТИ
2. ФИеста ТДЦИ
3. Линеа 1.3 Мјет (или вграден плин)
4. Корса некое издание, ама као мала била нешто... И мислам дека астрата класик е далеку подобар избор.

Сите овие магично може да се земат за оваа цена. :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #266 на: 12 Декември 2011, 03:49:25 am »
Линеа Не,многу евтина и мизерна изработка имаат
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #267 на: 12 Декември 2011, 04:14:55 am »

Не се лажи на такви работи, јас имав исти случај со некој тип од малезија. Типот ми пракаше негов пасош, слики од неговата фамилија, диплома дека е адвокат... ми вртеше 10000000 приказни. Целата работа беше демек имал некој починат клиент, па да му пратам копија од пасош да ме ставил како наследник, да ми прати пари и потоа да ги поделиме. Потоа ми бараше некои пари демек да отворам сметка на некоја банка, што според веб страната се познаваше дека таа банка не постои, некои документи каде што ако загледаш се познаваше дека играло фотошоп и после некоиј период маткање типот пробуваше да ми извлече некои си 3000 долари, па 500, па на крајот стигна до 50 демек земал пари на заем за да заврши работа, па му фалат за да толку и толку пари... Ке те матка со муабети некој период, потоа ке гледа да ти измкне пари колку што може повеке. Немој да те лаже ѓаволот да пракаш некои пари, ги има еден куп такви преваранти

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1222
« Одговори #268 на: 12 Декември 2011, 11:19:45 am »
Астрата дефинитивно.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #269 на: 12 Декември 2011, 11:24:15 am »
Астрата дефинитивно.
Ќе се јавам да видам дали е изводливо, ама и јас целам натаму. Ама само ако се пристојни во салон и расположени да продадат кола. :) Најдобра понуда е АСтрата дизел според мене, за тие пари.