Ај додека сте ОТ
Мене едно африканче стално ми праќа мејл да му дадам сметка да префрли троа парички и да ги проследам до друга сметка. Дури на Гугл транслејт се потрудил да ми ја олесни работата, на македонски ми се обраќа. Него го зезале правно па неможел. Нормално ми дава процентче јако
Не се лажи на такви работи, јас имав исти случај со некој тип од малезија. Типот ми пракаше негов пасош, слики од неговата фамилија, диплома дека е адвокат... ми вртеше 10000000 приказни. Целата работа беше демек имал некој починат клиент, па да му пратам копија од пасош да ме ставил како наследник, да ми прати пари и потоа да ги поделиме. Потоа ми бараше некои пари демек да отворам сметка на некоја банка, што според веб страната се познаваше дека таа банка не постои, некои документи каде што ако загледаш се познаваше дека играло фотошоп и после некоиј период маткање типот пробуваше да ми извлече некои си 3000 долари, па 500, па на крајот стигна до 50 демек земал пари на заем за да заврши работа, па му фалат за да толку и толку пари... Ке те матка со муабети некој период, потоа ке гледа да ти измкне пари колку што може повеке. Немој да те лаже ѓаволот да пракаш некои пари, ги има еден куп такви преваранти