Гласање

Кое од овие возила би го ПРЕПОРАЧАЛЕ на својот најдобар пријател до 10.950 евра?

Сузуки Свифт
Форд Фиеста
Цитроен Ц3
Тојота Јарис
Опел Корса
Фиат 500

Автор Тема: Нова кола до 10.950 евра. Тражили сте- Гласајте!  (Прочитано 62173 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Нова кола до 10.950 евра. Тражили сте- Гласајте!
« Одговори #75 на: 06 Декември 2011, 11:50:42 am »
И покрај практичните недостатоци, како немање доволно простор на задна клупа, мал гепек, Fiat 500 e појава и е ауто кое ќе те прави радосен кога ќе го возиш.  Што се однесува до неговиот квалитет, завршната обработка е на повисоко ниво од сите набројани во анкетата. Кој не верува нека иде во салон и нека спореди.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #76 на: 06 Декември 2011, 11:51:26 am »
Кога станува збор за избор на кола, окото бира во 99% од случаите, а дури после се размислува за мотор и опрема, кај нас е цената број 1 фактор, но ќе го занемарам тоа во случајов. Значи ќе почнам од таа кола што е последна за мене на листава

-Фиат 500, како што напиша Фаланга, фичото е за разгалени плавуши исто како што беше и peugeot 206 cc во пастелни бои, и јас би се срамел од самиот себе

-Опел Корса, никогаш не би ја купил, апсолутно ништо не ме привлекува кај оваа кола, побрзо би купил постар модел на корса половен отколку новиве;

-Цитреон Ц3, новата Ц3-ка и не изгледа лошо, но цитроен никогаш не ми бил привлечен како бренд

-Тојота Јарис, Јарисот не ми е ни грд ни убав, индиферентен сум кон таа кола, кога би имал пари можда и би размислил да го купам особено за понудата што ја постираше гојдо

-Форд Фиеста, една од најубавите коли моментално на пазарот и мислам дека се добива најмногу за вложените пари, само јас кога би ја земал би одбрал верзија со јаки светли бои, на пример зелената што ја викаат во форд squeeze

-Сузуки Свифт, пред 4 години кога размислував дали да почнувам свој бизнис или да купам кола, свифтот беше мојот дефинитивен избор, уште кога првпат го видов се заљубив во свифтот, од надворешност до внатрешност. Во салонот во Охрид досаден им станав и гратис металик боја ми даваа дури :)

моите 2 гласа одат за фиеста и свифт

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #77 на: 06 Декември 2011, 11:56:32 am »
Кога станува збор за избор на кола, окото бира во 99% од случаите, а дури после се размислува за мотор и опрема, кај нас е цената број 1 фактор, но ќе го занемарам тоа во случајов. Значи ќе почнам од таа кола што е последна за мене на листава

-Фиат 500, како што напиша Фаланга, фичото е за разгалени плавуши исто како што беше и peugeot 206 cc во пастелни бои, и јас би се срамел од самиот себе

-Опел Корса, никогаш не би ја купил, апсолутно ништо не ме привлекува кај оваа кола, побрзо би купил постар модел на корса половен отколку новиве;

-Цитреон Ц3, новата Ц3-ка и не изгледа лошо, но цитроен никогаш не ми бил привлечен како бренд

-Тојота Јарис, Јарисот не ми е ни грд ни убав, индиферентен сум кон таа кола, кога би имал пари можда и би размислил да го купам особено за понудата што ја постираше гојдо

-Форд Фиеста, една од најубавите коли моментално на пазарот и мислам дека се добива најмногу за вложените пари, само јас кога би ја земал би одбрал верзија со јаки светли бои, на пример зелената што ја викаат во форд squeeze

-Сузуки Свифт, пред 4 години кога размислував дали да почнувам свој бизнис или да купам кола, свифтот беше мојот дефинитивен избор, уште кога првпат го видов се заљубив во свифтот, од надворешност до внатрешност. Во салонот во Охрид досаден им станав и гратис металик боја ми даваа дури :)

моите 2 гласа одат за фиеста и свифт

Голем пост но започнат без респект кон ремек делото на модерната аутоиндустрија. Така да имењак, очигледно површно гледаш на колите. Дали можеби Спарк е за баби кој не знаат да возат. Така не се генерализираат колите, немате почит.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #78 на: 06 Декември 2011, 12:16:20 pm »
Ubavo si gleda na kolite...daleku od povrsno.
Denes postojat novi koli koi ne treba ni da postojat, a pocitta treba da se zasluzi bilo preku niska cena i odnos plateno-dobieno, bilo preku dobar izgled ili solidni performansi...normalno ne kumulativno. :)

Najgolem del autava vo temava nemaat niedno od tie raboti.

Fiat 500 e najdobroto zensko auto..ikad napraveno...taka da u kontekst na temava ako najdobriot prijaltel mi e prijatelka..go preporacuvam.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #79 на: 06 Декември 2011, 13:26:20 pm »
500 Abarth esseesse не би го препорачал на другарка :) Би си го препорачал сам на себе како лекче против досада :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #80 на: 06 Декември 2011, 13:28:47 pm »
Ако бираме женско ауто, Фиеста е без конкуренција.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #81 на: 06 Декември 2011, 13:30:29 pm »
Многу ми се скупи Абартите, па и половни. Иначе радо би :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #82 на: 06 Декември 2011, 13:43:56 pm »
не мешајте баби и жаби, абартот секој би го купил кога би бил во можност, а никој не го спори квалитетот на изработка или возните карактеристики на стандардниот фиат 500, тоа што ми смета е што фиатот купувачите повеќе го перцепираат како моден додаток отколку кола, а за фиестата повеќе би рекол дека е унисекс отколку женска кола, подеднакво им се допаѓа и на машки и на женски, што е голема придобивка за форд

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #83 на: 06 Декември 2011, 14:38:19 pm »
фиатот купувачите повеќе го перцепираат како моден додаток отколку кола
Аххх, како мене не ми текна ова да го напишам. Сосема се согласувам.
Ја прашувам пријателкава вчера, и викам: добро што те натера да го купиш фиќово? Она ми вика: па земавме фамилијарна Инсигниа а ова види го какво е, чим имам Ајфон мора и ова да го имам, заедно одат.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #84 на: 06 Декември 2011, 14:48:11 pm »
Фиат 500 е лудаштво од кола, И покрај тоа е одличен моден додаток. И покрај тие две работи, е одлично возило.

Ја прашувам пријателкава вчера, и викам: добро што те натера да го купиш фиќово? Она ми вика: па земавме фамилијарна Инсигниа а ова види го какво е, чим имам Ајфон мора и ова да го имам, заедно одат.
Ja искака Фиестата, демек неуки биле... Го искака 500, демек додаток било... Што сакаш, кажи си. Имаш да предложиш нешто?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #85 на: 06 Декември 2011, 14:59:51 pm »
Фиат 500 е лудаштво од кола, И покрај тоа е одличен моден додаток. И покрај тие две работи, е одлично возило.

Ja искака Фиестата, демек неуки биле... Го искака 500, демек додаток било... Што сакаш, кажи си. Имаш да предложиш нешто?
Не сум ја искакал ниту фиестата ниту 500-ката. Оти така велиш?

Тоа со фиестата.... па читај малку меѓу редови. Hint: сарказам
А 500-ката... глеј убеди ме поинаку :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #86 на: 06 Декември 2011, 15:11:19 pm »
Јас радо би си возел 500-че. Баш ме заболе дали некој мисли дека е женско или педерско. За трето аутце е измислено.

Присутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #87 на: 06 Декември 2011, 15:30:21 pm »
Не реков дека нема разлика меѓу бензин и дизел, не сум луд тоа да го кажам, туку дека МЕНЕ не ми е битно...не кажав дека Тикото е подобро туку дека за МЕНЕ Јарисот е тапа т.е. токму овој понудениов...ако гледам да ми брка работа најубаво ќе си земам точак...ем не троши ем секаде стигам на време...не зборувам од предрасуди или неинформираност, туку кажувам јас што би направил и како јас гледам на работите, сепак секој со различно гледиште...може некој ќе се покае за изборот јбг...ти си поискусен јас тек треба да учам...

Покрај тоа што за тебе не е битно дали е обичен бензин или турбо дизел (ќе ти стане битно ако минеш макар и по една илјадарка месечно во град посебно) викаш црно димело позади, не знам што.

Новите дизели се почисти и од бензинците, затоа не ти требаат такви коментари, дека ќе се гушат тие позади тебе, стварно...немаат врска со реалноста.

Ако мислиш возила од типот на Калимеро 4 дизел тоа не е во понудените опции, а може да кај него кога ќе стиснеш фрла црно позади, ама после 100 000.

Јас ќе застанам зад мојот дизел и ќе дишам а ти турирај колку сакаш, па после ќе се смениме, ти застани си зад твојот "чист" бензинец а јас ќе турирам.

Извини, не сваќај како напад, ама многу ме нервира кога некој тропара неаргументирани глупости!

Ако имаш нешто против гОЈДОНО изнапљукај му се на ПП, немој да општиш со глупости кое немаат врска со реалноста.

Немам ништо против никој од овде зашто сите ве почитувам и ги ценам вашите мислења и мислам деке не ќе е проблем кога некој ќе си каже свое мислење па макар и да згрешил...не знам можеби и грешам ама не станува збор за турбо дизел за Јарисов...и зошто би пљукал некој што не мисли како мене ? Нема гајле, јас така си мислам вие онака...битно е да се чујат мислења зашто нели затоа е и форум.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #88 на: 06 Декември 2011, 15:34:38 pm »
A SX4?
Влага во комбинација? И 50-вче кусур ќе вратат.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #89 на: 06 Декември 2011, 15:51:35 pm »
A SX4?
Влага во комбинација? И 50-вче кусур ќе вратат.
Влага, ама е многу понеефикасно да се земе од напумпан Свифт. Иако треба да се види дали е визуелно попривлечен.