1.Кога може хонда К20 да стигне до 550кс без отварање, зошто да не може 2.8 V6?
2. Не заборавајте дека оваа М5 само со издув е побрза од FERRARI 599, така да комотно перформансите на вектрата може да ги споредувате со кола од 250.000 ЕВРА!
3. Кларксон ја искења највише у свет (со право) ама па според табелата што ја стави страто е побрза на стаза од E55 AMG! (очигледно кларксон не бил објективен)
4. Е сега дека е скапана вектра, тоа е сосема друг муабет... Ондак сите да батлиме тјунинг и ебавање со коливе, па да си купиме М1,М3,М5...
1.Не е битно дали е отваран,битно е дали зафатот кошта колку ново М5. Спрема цените што ги пишал Банзаи не кошта ни колку 1/4 од ново М5.
Браво за К20 моторот али споредби со Хонда се непотребни тука...Најдобриот Тајп Р по хендлинг се гледа каде е на листата.
2.Добро утро, така е и САМО за да не дојде до ваква дискусиија го ископирав цел текст заедно со видеото. Џабе. `
3.Тестот на Кларксон за Вектра ОПЦ? Откако Кларксон кажа дека во моментот на тестот Вектра ОПЦ е во топ 5 најбрзи седани на правец во светот, сакаше да ја усере со изјави дека има неподонослив understeer.
Малку од вас знаат дека they pulled all the fuses for everything - abs, traction, esp and the active suspension - basically crippled the car, then drove it like wankers. What do you expect ?
Гугл ит.
Истото го направи и со генерациски истата Астра ОПЦ, се додека Мануел Ројтер не извозе време на Нирбургринг па своевремено Астра ОПЦ беше најбрз хеч на преден погон, до појавувањето на Меган Р26Р.
А дека Кларксон е способен на вакво нешто еве ви и пример...
https://www.youtube.com/watch?v=WKpKE0FWph4http://www.edmunds.com/car-news/tesla-motors-claims-victory-in-dismissed-lawsuit-against-top-gear.html4. Дебатираш со луѓе кои мислат дека Вектра ОПЦ е 4 цилиндраш или атмосферец и дека се потребни 6 цифри за да стигне до 500 коња.
Не си троши времето повеќе.
Јас секогаш би купил нешто што од фабрика има сила отколку сам да го правам.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
И тата би сине..