Автор Тема: ФУДБАЛ  (Прочитано 244009 пати)

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
Одг: ФУДБАЛ
« Одговори #1035 на: 15 Август 2012, 21:35:56 pm »
Нека му е со среќа! Само ич неубо. Арсенал го напрај играч, го чуваше 8 сезони во кој 7 беше повреден, една изигра на ниво и одма се напрај мангуп и замина во најголемиот ривал на Арсенал. Барем да одеше надвор од Англија. Сепак фудбалот стана еден огромен бизнис, ретко на кој му е важна честа и традицијата.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1036 на: 15 Август 2012, 21:39:12 pm »
Посебно на Јунајтед, кој е повеќе заинтересиран за бизнис отколку за фудбал. Со среќа, се надевам Арсенал ќе собере доволно пари за добар тим :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #1037 на: 15 Август 2012, 22:01:59 pm »
Посебно на Јунајтед, кој е повеќе заинтересиран за бизнис отколку за фудбал. Со среќа, се надевам Арсенал ќе собере доволно пари за добар тим :)

Biznis?  dobar vicov

United pishuva istorija vo poslednite 20 godini, pogledni tituli, uspesi, akademija, trener ....

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1038 на: 15 Август 2012, 22:22:31 pm »
Следи ли некој Германија - Аргентина?
Какво голиште на Ди Мариа, ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ!!!!!!!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1039 на: 15 Август 2012, 22:28:40 pm »
@Tommy, Сето тоа е преточено последниве 4-5 години во чист профит. Кој рече дека е тоа лоша особина? Лошо е за нас обичните гледачи. За навивачите на united веројатно е добро, се нижат успеси, ама за мене што баш ме боли за фудбал, челзи и јунајтед станаа машини за пари, а не беа!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #1040 на: 16 Август 2012, 00:22:28 am »
@Tommy, Сето тоа е преточено последниве 4-5 години во чист профит. Кој рече дека е тоа лоша особина? Лошо е за нас обичните гледачи. За навивачите на united веројатно е добро, се нижат успеси, ама за мене што баш ме боли за фудбал, челзи и јунајтед станаа машини за пари, а не беа!

А што е лошо за тебе како обичен гледач, пушташ натпревар со Јунајтед, обично води Тотенхем 3-0 на полувреме, во друго Манчестер им дава 5 во трилер полувреме ...
За неутрален гледач, повеќе од перфекција ... Пред некој ден се навратив на агонијата на Арсенал, кога примија 8 гола од Јунајтед и тоа во HD...

Eдното е вржано со другото ... Пари не доаѓаат ако испаднеш у фази по групи у ЛШ...
За да направиш профит, мора да имаш успеси ... Јунајтед констатно има успеси ... 99-та освоија treble ...

Јунајтед играше 2 пати во Финале у ЛШ, back to back, па играше 2 полуфиналиња ...
Се изедначија по бројот на титули со легендарниот Ливерпул ...
Каква перилница за пари кога имаа до пред една година 500 000 000 Е долг?

За Челси, те разбирам, беа просечен тим со Ѕола и Појет, чат пат некој играч од типот на Ернан Креспо ...
Дојде Абрамович и све тоа се смени ...

Може до утре да зборам за Јунајтед како ти за Алфа, ама дека се перилница на пари, погледни кон  Real Madrid ...

Alfista, NHF...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1041 на: 16 Август 2012, 07:08:17 am »
Значи, не се разбираме :) Не викам дека е пералница, туку дека бизнисот е ѕвезда водилка, а не желбата за фудбал :) Желбата за фудбал се сведува купување на квалитетни фудбалери (најчесто за ефтини пари) и по две три сезони, доста поскапо шиткање на истите, по оние шпанскине, кои па немаат сенс за бизнис па само лупаат големи пари за фудбалери :) Нема hard feelings, ич да не се секираш, мене за фудбалот ми мрда трепавица (освен по некое утакмиче од енглеско, ЛШ, ЕП и СП, друго не глеам) :) Може да сметаш и дека е тотално лаичко моето мислење и да не се потресуеш околу него :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1042 на: 16 Август 2012, 08:54:14 am »
Симо ман утд не е баш класичен пример за тоа ти што го збориш.

Не се од типот на Ман Сити, ПСЖ, Челзи па и Реал до некаде кои не прашуваат за цена и купуваат колку некој друг да не ги купи играчите. 45 милиони за 19 годишен играч - глупост.

А не се ни од типот на Арсенал, Ајакс и слични кои купуваат играчи 3 за 100, па еден од нив ќе го шитнат за 5 години за 20 милиони и пак во круг.

Ман Утд купува скапи играчи, најчесто помлади, не гледа да ги продаде кога се најдобри, освен ако Реал или сличен не им понуди 100 милиони, а и играчот стане алчен за пари :) Проблемот е што америчките газди не сакаат баш да трошат, а без трошење не може да се носат така лесно со најдобрите.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1043 на: 16 Август 2012, 10:05:22 am »
Можеби е и така :) Јас само кажав како мене ми личи последниве 3-4 години, пак ќе кажам, тотално лаички без длабоки финансиски анализи ;)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1044 на: 16 Август 2012, 12:21:21 pm »

Не ми го чепкај јунајтед, тоа е свето име и клуб :)

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #1045 на: 16 Август 2012, 16:21:41 pm »
Не се проблем клубовите, Јунајтед е меѓу најдобрите клубови во светот и нормално е да носи скапи и класа играчи, нормално е и играчите да сакаат да играт за такаов клуб, проблемот е во играчите кои станаа алчни за пари. Ван Перси не покажа никаква почит спрема клубот кој од него напред тоа шо тој е денес. Едноставно му сврте грб на навивачите кои цело време го поддржваја, иако секоја сезона беше повреден.  Такви се денес играчите, битни му се парите, а то ја губи смислата за добар фудбал. Секоја чест за исклучоци, би загинале за тимот. То го поштовам во фудбалот.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1046 на: 16 Август 2012, 17:14:42 pm »
На Перси не му се битни само парите, битни му се трофеите. Со Арсенал свесен беше дека нема ништо да освои, или мали беа шансите за тоа.

Секако во еден од најголемите ривали да поминеш не е баш едноставно, али тоа е тоа.

Оние што прават трансфери во Сити, ПСЖ најчесто идат прво за кеш, па после за се друго.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #1047 на: 16 Август 2012, 18:00:29 pm »
Не се проблем клубовите, Јунајтед е меѓу најдобрите клубови во светот и нормално е да носи скапи и класа играчи, нормално е и играчите да сакаат да играт за такаов клуб, проблемот е во играчите кои станаа алчни за пари. Ван Перси не покажа никаква почит спрема клубот кој од него напред тоа шо тој е денес. Едноставно му сврте грб на навивачите кои цело време го поддржваја, иако секоја сезона беше повреден.  Такви се денес играчите, битни му се парите, а то ја губи смислата за добар фудбал. Секоја чест за исклучоци, би загинале за тимот. То го поштовам во фудбалот.

Проблемот на Афронал ...

Отсутен Dekio7

• Редовен
« Одговори #1048 на: 16 Август 2012, 18:06:45 pm »
^ Да да, јасно ми е која е политиката на Арсенал, ги зема од деца, ја прај нивната вредност 30 милиони и ги продава. Можи Перси не е највиновен за ова, ама сепак можеше да ги избери Барса, Реал, Јуве, со сите ќе освоеше титула.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #1049 на: 16 Август 2012, 18:09:53 pm »
Е тоа е пералницата за пари која ја збори Симо ...

У Реал и Барса тешко да влезе Перси, сега за во Италија не знам што се случи со тоа, претпоставувам во Англија му е најблизу ради семејството и личните услови со клубот ...

Самиот Арсенал си е виновен, не може да очекуваш да задржиш играчи од топ калибар, ако клубот нема стратегија да освојува титули, не носи нови играчи од повисок калибар ...

Нека бидат среќни Арсенал ако играат ЛШ догодина...