Автор Тема: Мајстори кои ги препорачувам  (Прочитано 33702 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45131
  • Il Moderatore
Одг: Мајстори кои ги препорачувам
« Одговори #105 на: 31 Мај 2025, 23:00:37 pm »
Како не разбираат српски на Косово? Глумење лудило.
Помладите генерации албанци на косово не разбираат. Све што е помладо од околу 35 години, не разбира, или ретко коој разбира. Њемачки и швицарски знаат, ама српски слабо.  :)

И нашиве деца генерално имаат проблем со рабирање српски, не се само косоварите (они уште помалку). 
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен tronon

• Почетник
  • *
  • Пораки: 23
« Одговори #106 на: 08 Август 2025, 13:37:22 pm »
Дали има некој препорака за добар механичар во Кавадарци?

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 442
  • Macedonia
« Одговори #107 на: 08 Август 2025, 14:30:28 pm »
Дали има некој препорака за добар механичар во Кавадарци?

Барај го Илија
Авто сервис Зеки

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15312
« Одговори #108 на: 08 Август 2025, 15:10:26 pm »
Да, многу добар и професионален сервис. Едино не разбираат македонски/србски/англиски па мора некој албанец да преведува.

ChatGPT është shërimi

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #109 на: 24 Декември 2025, 14:06:28 pm »
https://maps.app.goo.gl/o6f7Laphnytovv3T6?g_st=ic

Service Ace Bmw

070543714

Да заведеме во темата, за оние кои имаат GDi мотори дечките правеле wallnut blasting, само не знаеме за сега дали фаќаат и други брендови освен BMW.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #110 на: 28 Декември 2025, 23:51:08 pm »
Мајстор за панорамски кров во Скопје

Даре - 078240380

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 330
« Одговори #111 на: 28 Мај 2026, 15:40:54 pm »
Дајте препорака мајстор што репарира чаури на подвозје, само не мите трејд.
« Последно менување: 28 Мај 2026, 16:23:50 pm Xristijan »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7633
« Одговори #112 на: 28 Мај 2026, 15:49:45 pm »
Автобуфер Ченто да видиш?

Отсутен Fatal1

• Почетник
  • *
  • Пораки: 30
« Одговори #113 на: 04 Јуни 2026, 16:05:14 pm »
Koj majstor za VW stvarno moze da go preporacate? Dr.Auto me odbivaat deka e 1.8tfsi od 2010. Na povekje majstori sum ja nosel za pogolemi zafati, i osven ako ja ne specificiram apsolutno tocno sto da se smeni, nema nishto drugo da vidat, proverat, i diagnosticiraat. Mi tece ulje od poklopecot na glava, vekje menjav lance, prednicata cela izvadena, perfekten moment da se sredi i toj defekt. No ne potencirav, i vo toj moment ne znaev deka e problem (ne sum mehanicar, zatoa ja nosam kaj niv :)), ne e sreden problemot.

Isto taka, crevoto za wastegate actuator na turboto e skinato, i visi. Potvorno, deka go nemam potencirano toj problem, ne e resen... Postoi li majstor shto kje ja vidi kolata kako shto treba i popravi, ili site majstori kje mi kazhuvaat, stara kola, ako sakash sredeno se kupi nova... :)

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2184
« Одговори #114 на: 04 Јуни 2026, 17:04:21 pm »
Мислам дека со мартин ке ги средиш работиве чуј се договори се прво
https://www.instagram.com/servis.vag/

Отсутен nikoloskim23

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 71
« Одговори #115 на: 04 Јуни 2026, 20:48:08 pm »
Koj majstor za VW stvarno moze da go preporacate? Dr.Auto me odbivaat deka e 1.8tfsi od 2010. Na povekje majstori sum ja nosel za pogolemi zafati, i osven ako ja ne specificiram apsolutno tocno sto da se smeni, nema nishto drugo da vidat, proverat, i diagnosticiraat. Mi tece ulje od poklopecot na glava, vekje menjav lance, prednicata cela izvadena, perfekten moment da se sredi i toj defekt. No ne potencirav, i vo toj moment ne znaev deka e problem (ne sum mehanicar, zatoa ja nosam kaj niv :)), ne e sreden problemot.

Isto taka, crevoto za wastegate actuator na turboto e skinato, i visi. Potvorno, deka go nemam potencirano toj problem, ne e resen... Postoi li majstor shto kje ja vidi kolata kako shto treba i popravi, ili site majstori kje mi kazhuvaat, stara kola, ako sakash sredeno se kupi nova... :)
Пробај кај Аце +38978314511, вработен е во др. ауто па јас кај него сум правел поголеми зафати и сметам дека страшно брзо ме има услужено, при тоа што после работа ми ја средувал колата и ми ги решил проблемите како што треба, во Ѓорче има работилница па среќно :)

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 543
« Одговори #116 на: 05 Јуни 2026, 20:48:06 pm »
Мислам дека со мартин ке ги средиш работиве чуј се договори се прво
https://www.instagram.com/servis.vag/
Потврдувам за Мартин, изненадувачки професионален однос и мајсторлук - само што за поголеми зафати се чека термин по месец и јаче.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2755
  • Шалабајзер
« Одговори #117 на: 07 Јуни 2026, 23:07:06 pm »

Коп Компани, еве веќе 4та година матичен ми е за голфот

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен LjubenIlioski

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #118 на: 29 Јуни 2026, 10:43:50 am »
Здраво, дали некој може да ми препорача добар мајстор за Seat Ibiza 1.4 дизел, 2003 година, по можност Аеродром, Лисиче или во тој дел на Скопје?
Имам проблем со перките за ладење. Купив нови по каталошки број, но не одговараат на држачот/рамката.
Не сум сигурен дали старите перки може да се поправат. Работат само на втора и трета брзина, а според мајсторот за клима тоа е причината што климата избива фреон и не лади потоа.
Ми треба мајстор што ќе процени дали старите перки може да се поправат, да најде соодветни перки или, ако е можно, да го прилагоди држачот за новите.
Секоја препорака е добредојдена. Благодарам!

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2905
« Одговори #119 на: 01 Јули 2026, 10:33:25 am »
@LjubenIlioski тебе ти треба мајстор за клима а не за конкретен модел на кола. Во Аеродром (кај поранешно Раде Кончар, позади новите згради на голден арт и Мега) ти се Вебасто Цеко клима.
Своерачен потпис ;)