Автор Тема: Мајстори кои ги препорачувам  (Прочитано 16737 пати)

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6131
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Мајстори кои ги препорачувам
« Одговори #90 на: 23 Септември 2024, 10:29:04 am »
Старите не беа добро балансирани кога ги стави на машина и еден прстен ми загубиле. Моментално е со старите гуми (август 2022) на новите бандажи. Поминав 250+ км со нив вчера на отворено до Битола и назад + локал и сум задоволен.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2885
  • Слобода или смрт
« Одговори #91 на: 23 Септември 2024, 11:58:57 am »
Само мене ми се чини или при промена на параметар од тип на бандажи и да кудиш некој а да фалиш трет за балансирање е нелогично.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #92 на: 23 Септември 2024, 12:02:04 pm »
Ги стави бандажите на балансерка на мое инсистирање бидејќи му кажав дека треси. Имаше отстапки. Убаво напоменав погоре.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8538
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #93 на: 04 Октомври 2024, 20:00:28 pm »
Da vi kaze majstor cicko chlink. Mac servis vo selo lisice. Pa fala samo so pivo...

Отсутен Minimini717

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #94 на: 26 Март 2025, 23:15:24 pm »
здраво, не знам дали ова е право место, ама не знам каде на форумов да пишувам за ова.
Колата што ја имам (опел корса од 2006 година) си ја имав уредно паркирано на паркинг во Аеродром (во близина каде што живеам, на друг паркинг во близина). Денес видов дека некој ми ја испрскал со кислелина некаква....не ми е јасно зошто...не сум се замерила со никој и немам со никој ништо лошо искуство. Дали некој знае колку чини да се поправи нешто такво и кај да барам воопшто мајстор?

Да напопоменам никогаш немам удрено некој ниту некој ме удрил....ниту нешто слично да се случило.... :/

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5907
« Одговори #95 на: 26 Март 2025, 23:34:39 pm »
Epa sigurno si smetala na nekoj od toj drug parking pa taka reshil da ti nagovesti deka mestoto za parking ne ti e tamo...barem moe razmisluvanje.

Отсутен Minimini717

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #96 на: 27 Март 2025, 02:29:36 am »
Sloboden (prazno mesto) parking na zgrada vo blizina, so zonsko parkiranje... kaj mene pred vlez parkirale, ama steta da im pravis na luge....strasno...se e mozno valjda. Dali znaete majstor za ovaa rabota, pretpostavivam e nesto so ja vadi bojata na kolata. Ako znaete ve molam za kontakt. Fala

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44046
  • Il Moderatore
« Одговори #97 на: 27 Март 2025, 08:11:50 am »
Epa sigurno si smetala na nekoj od toj drug parking pa taka reshil da ti nagovesti deka mestoto za parking ne ti e tamo...barem moe razmisluvanje.
А може да е и вандалски чин. Дури и да е погрешно паркирање не се решава на овој начин, со оштетување на туѓо возило. Не е никакво оправдување.

Sloboden (prazno mesto) parking na zgrada vo blizina, so zonsko parkiranje... kaj mene pred vlez parkirale, ama steta da im pravis na luge....strasno...se e mozno valjda. Dali znaete majstor za ovaa rabota, pretpostavivam e nesto so ja vadi bojata na kolata. Ako znaete ve molam za kontakt. Fala
Побарај совет од некоја автолакерска работилница, https://zk.mk/avtomobilski-limari-i-lakeri/skopje
Може да побараш совет и во овластениот сервис на возилото, може и они имаат автолакерска работилница.   

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1939
« Одговори #98 на: 27 Март 2025, 11:59:49 am »
Прашај кај дечково веќе и на некој од форумов им има фарбано цело возило https://www.facebook.com/photo/?fbid=1914147018911908&set=a.1434511420208806&locale=mk_MK

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14325
« Одговори #99 на: 27 Март 2025, 15:28:23 pm »

Ќе мора да го префарбуваш тој дел од колата, во зависност од штетата.

Зависи каде ти ја испрскал, ама рачунај од 150-250 евра ќе ти отидат сигурно.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #100 на: 31 Мај 2025, 09:15:19 am »
Дали некој од вас имал искуство со Ауто Бели Косово?

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 593
« Одговори #101 на: 31 Мај 2025, 10:22:41 am »
Дали некој од вас имал искуство со Ауто Бели Косово?
Некој овде имаше и мислам дека беше презадоволен.
Мислам дека  беше @BraneMKD

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1059
« Одговори #102 на: 31 Мај 2025, 22:17:04 pm »
Да, многу добар и професионален сервис. Едино не разбираат македонски/србски/англиски па мора некој албанец да преведува.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #103 на: 31 Мај 2025, 22:41:02 pm »
Како не разбираат српски на Косово? Глумење лудило.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #104 на: 31 Мај 2025, 23:00:08 pm »
Не прават сервис за масло во автоматик, штета.