Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1368305 пати)

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 250
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #11910 на: 27 Мај 2025, 12:23:54 pm »
За Бусо не ти треба изолација
Не мислев на Бусото, Знам дека Симо претходно имаше 166 2.0. Чисто ме интересира бидејќи сепак флегшип модел им беше 166...

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44046
  • Il Moderatore
« Одговори #11911 на: 27 Мај 2025, 17:25:10 pm »
Аутиште!
Симо чисто ме интересира, звучна изолација која е подобра, Алфа 166 или 159 ? И дали се добро изолирани или просек...
166, дефинитивно. Барем фејслифтот. Една од првите работи што ги приметив кога ја земав 159-ката е дека повеќе бука се осеќа при поголеми брзини. 166-ката имаше тапацир и под подницата во гепек, резервната гума врз тапациран слој лежеше. Вратите имаа сунѓерест слој помеѓу металот и тапацирите. Над предните пластични блатобрани имаше звучна изолација, на долниот дел од вратите имаше додатен кедер... солидно повеќе изолација.
166 е добро изолирана, 159 под просек, би рекол. Можеле доста подобро да се потрудат.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 250
« Одговори #11912 на: 28 Мај 2025, 08:06:53 am »
Аутиште!
Симо чисто ме интересира, звучна изолација која е подобра, Алфа 166 или 159 ? И дали се добро изолирани или просек...
166, дефинитивно. Барем фејслифтот. Една од првите работи што ги приметив кога ја земав 159-ката е дека повеќе бука се осеќа при поголеми брзини. 166-ката имаше тапацир и под подницата во гепек, резервната гума врз тапациран слој лежеше. Вратите имаа сунѓерест слој помеѓу металот и тапацирите. Над предните пластични блатобрани имаше звучна изолација, на долниот дел од вратите имаше додатен кедер... солидно повеќе изолација.
166 е добро изолирана, 159 под просек, би рекол. Можеле доста подобро да се потрудат.
Значи и покрај различата генерација сепак класата си ја прави разликата :) А како што викаш кај 166 се потрудиле да ја направат права крстарица за уживање :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11777
  • Архитект
« Одговори #11913 на: 29 Мај 2025, 08:52:50 am »
Кај 147/Џулиета е обратната работата. Џулиетата е далеку по тивка внатре. Иако 147 имаше подобри материјали и подобра изработка на ентериерот.