Автор Тема: Кладба за потрошувачка на 120 km/h на обиколница  (Прочитано 40163 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Нисан Кокошарник 1.5 dci, угасена клима, затворени прозори освен прозорот кај возачот отворен 2 цм, упалени светла, резервоар до горе и рокната музика. Нагли стартови (до „црвено“ у втора и трета и после шклап шеста) до таргетната брзина. Зимски гуми напумпани според налепницата кај вратата. Моторот е тазе сервисиран со најскупото соодветно уље достапно на пазарот и нови филтри. 3.7/100 дизел. Борд-компјутерот вика 3.8.
« Последно менување: 08 Ноември 2021, 16:24:31 pm zeroSignal »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
Импресивно!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
Ова на обиколница тестот или некој друг? Бидејќи extraordinary claims require extraordinary evidence.

Односно преведено:
« Последно менување: 25 Октомври 2021, 12:28:21 pm Deni »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
Нагли стартови на 1.5дци у кашкаи...#neckbraker ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13837

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

лол

Пази сеа: ставаш 100е? или ќе измигољиш ко г-дин некбрекјер?

Нагли стартови на 1.5дци у кашкаи...#neckbraker ;D

:) ќути има потпирачи за глава

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
Значи на обиколница е муабетов со 120кмч? (Согласно темава)
Нема што да се става, или те лаже бордот или километражникот. А ако е друг тест, сосем можно.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
Нисан Кокошарник 1.5 dci, угасена клима, затворени прозори освен прозорот кај возачот отворен 2 цм, упалени светла, резервоар до горе и рокната музика. Нагли стартови (до „црвено“ у втора и трета и после шклап шеста) до таргетната брзина. Зимски гуми напумпани според налепницата кај вратата. Моторот е тазе сервисиран со најскупото соодветно уље достапно на пазарот и нови филтри. 3.7/100 дизел. Борд-компјутерот вика 3.8.

Немогуќе Џони, дај не заебавај.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

лол

Пази сеа: ставаш 100е? или ќе измигољиш ко г-дин некбрекјер?

Пошто индиректно сум спомнат, како беше онаа кладбата за два сендвича со плескавица и пивце со пат до Битола и назад, што требаше на почеток на корона периодов да го истераме? Не памтам веќе што беше „веровали или не“ податокот што го тврдеше (ќе се најде по форумов), али останува понудата, со минимално докажување, да го истераш, а ако си во право, у ДМ праат за другари лепче со пљеска (или 10 кебапи ако сакаш), ќе седнеме ќе се изнауживаме, на твој или мој рачун, ќе си каже сметката од пумпа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Можно ли е најрелевантната тема да се уништи со нерелевантни податоци?

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3799
Едноставно е решението. Што ќе пише споменатиот член не го перцепирате и готово, требаше да го знаете тоа до сега од толку години на форумов :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Аха, еве го. Морав да го најдам постов, за да го побијам тврдењето дека сум се „измогољуел“. @filipv бидна некој тест?!

Прифаќам! :)

Oдлично!

Предлагам ск-бт-ск. Слободен сум следниот викенд.

(да те потсетам дека оригиналната кладба беше „помалку од 5 на 100“, но претпоставувам дека сега малку ќе ја смениме и кладбата ќе биде „бордот покажува точно/бордот покажува неточно“. Или?)

Бордот те лаже и тоа дебело!

Тогаш резервоарот не ми е 65 литра туку „дебело“ повеќе.

Него, како ќе ја мериме точната дистанца? Според борд? Или не, пошто „дебело лаже“?

Тешко дека ќе можам овој викенд или овие зимскиве да бидам слободен за акција, но ако изведеш пак некое вакво патување, прифаќам и посреден доказ. Те молам потврди го со слика од борд, помината километража и наточено гориво во резервоар за поминатата километража. На пример , допунуваш до фул танк на пумпа у скопје, извозуваш одредена километража на отворено, сакаш цел резервоар испразни, небитно, сликни ја поминатаата километража и потрошувачката според борд на бензинска пред да напуниш пак фул танк, и сликни ја фискалната за гориво, да видиме колку литри си напунил. Тоа ќе ми биде доволно за да видиме колку лаже бордот. Ја велам дека на отворено те лаже дебело, така да претпочитам да извозиш километража на отворено (што лесно може да се види според просечната брзина), пред да спремам ќеш за пиво и бургер.

Пи Ес, како поминува време, све помалце и помалце троши кашкаиво... уште малце под 3 ќе симне...

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5453
Ќе се пробав, ама скап е плинот заеби,во последно приметувам на плинара од боца на боца дека просекот ми е 10л на 100км независно во кој режим возам, претпоследната боца возев како дивјак излезе 10.2 на 100, последно полнење возев како старец економија до максимум , ни километар над знак , пак 10.0 излезе :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Ќе се пробав, ама скап е плинот заеби,во последно приметувам на плинара од боца на боца дека просекот ми е 10л на 100км независно во кој режим возам, претпоследната боца возев како дивјак излезе 10.2 на 100, последно полнење возев како старец економија до максимум , ни километар над знак , пак 10.0 излезе :D
Тоа се вика „парадоксот на потрошувачката во град.“

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3859
Филтрите не беа најскупи ?