Автор Тема: Алкохоли  (Прочитано 26001 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3931
Одг: Алкохоли
« Одговори #45 на: 15 Октомври 2021, 18:13:55 pm »
Ако има некој од Јапонскиве Hibiki извор на набавка нека пријави. Да не ти е мака земја што си се напраил.  Што би рекол Чомбе легендарниот ревјуер на алкохол на привремен претстој во САД,  и со руска и кифлици прија :)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #46 на: 15 Октомври 2021, 18:45:29 pm »
Дали ги менуваш сезонски или одеднаш двете цела година?

Haha gledam trik prasanje 😁😁😁 Allseason sum jas, cela god dzin, ili barem koktel sto ima dzin. Normalno sega zima poveke temni pijacki, likeri,vino... letno poveke dzin i derivati, ama allseason 365 denovi vo godinata ;) never give up.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #47 на: 15 Октомври 2021, 18:46:52 pm »
Од алкпхол 90% пијам пиво.Понекогаш вино црвено/бело.
Од жестоко вотка(АПсолут мие нај ОК,не дека не сум пиел Вигор од 300денари по 1 шише) и џин(многу ретко).
Заради оштетувања на органи(џигер како и да му е правилно името),вино и жестоко морам да смешам со нешто(90%/10%) пошо не оди работата.
А кога е смешано се седнува во Петок и се легнува во Недела.

П.с има луѓе кои цената на пијалокот им е одлучна во целиот муабет и ги жалам.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #48 на: 15 Октомври 2021, 18:50:09 pm »
Ne me zali ich, uzivaj si vo sokcinjata sto gi pies.Dzabe ne si prav kamiondzija, so jadenje i pienje gjubre

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #49 на: 15 Октомври 2021, 18:59:53 pm »
Никој не те спомна ниту пак му текна на тебе.Небитен си ко семафор во Чаир.Од кај се најде прозван,чудим.
Да,шофер сум,а и пред да бидам шофер истото  си практикував шо се однесува на алкохолот.(ваљда кога сум се родил ме одредиле за шофер,само јас не сум знаел).
Ако мислиш дека со тоа нешто ќе ме омаловажиш или навредиш гадно си се заебал.
И да,не сум тип на чоек кој мисли дека се напил од виски 50€/0.75l па сега е експерт за алкохол и крем де ла крем.
Алкохол имам испиено повеќе тони од колку шо имаш влакна на главата.Така да ти се молам,знам шо е добро и шо е "филм" за добро.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #50 на: 15 Октомври 2021, 19:18:32 pm »
dobro de znaj. teraj si ti kejfot. ne se site "bogatasi" kako tebe. Mene mi e bitna i cenata na alkoholot, bitno mi e i smetki da mi se plateni i najaden da sum i se.
Sepak vraboten sum vo Mkd so mkd primanje. Ne sum argat i nikoj i nishto po svetov, pa ovde da glumam ludilo,a vo realnost pogolema katastrofa i od semaforot vo Cair. Zosto pies pivo, znaes zelenoto dzamce za sto e ;)
Pozdrav i ubav vikend.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #51 на: 15 Октомври 2021, 19:24:37 pm »
Сите имаме различно длабоки џебови, ама не знам некој овде да е со бесконечно длабок џеп... Или да илустрирам, може понекад да се частам со скапо виски од ~2-3 па и 4 илјади само таквото не можам да си дозволам да го пијам секој ден. Ама Тичерс на пример, кога и да ми швркне ќе си сипам чаша... Има и богати луѓе што пијат виски од 1000 евра, ама и тие имаат виски од 5000 евра кое не го пијат секој ден.

Ама јас мислам дека не го разбра што сакаше да каже Мечето, он мислеше на друго, дека има такви што не пијат од кеиф туку за фалење... Јас велам АКО, само нека почастат чаша од скапото додека се фалат.  ;D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3555
« Одговори #52 на: 15 Октомври 2021, 19:30:21 pm »
Ако има некој од Јапонскиве Hibiki извор на набавка нека пријави. Да не ти е мака земја што си се напраил.  Што би рекол Чомбе легендарниот ревјуер на алкохол на привремен претстој во САД,  и со руска и кифлици прија :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
@Dodo имаш некој извор, или ти имаат пресушено? 😋

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #53 на: 15 Октомври 2021, 19:35:34 pm »
 @Van Тоа е тоа.
@Inter1  Како и стално "канта тропа".
Ниту сум богаташ ниту некаде го искажав тоа.Напротив скромно си кажав дека пиво си тепам скоро цело време на шо и наидов на потсмев,шофер.Небитно,незнам како си дозволуваш да "судиш" некој шо не го познаваш.Јас бев ист и во Мк и тука,на никој не солам памет,кажувам како шо јас мислам,кој ќе прифати ок,кој не пак ок.
Никогаш не сум глумел нешто шо не сум.
п.с Незнам како те толелираат Админите со вакви испади не кон мене туку кон многу други членови се дрзнуваш со лични класификации.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #54 на: 15 Октомври 2021, 19:39:17 pm »
Ne znam jas dali sum go razbral ili ne, ama razbrav deka odlicen nacin kako da unishtis tema, mozebi edinstvena kaj sto nemase hejt e da spomnuvas zalenja i placenja kako nekoi im zaviselo pienjeto od cenata.

Taka kako sto im zavisi i kupuvanje kola, klima, rucek, masina za perenje, kompjuter itn...

Eve neka ne zali neka pise koj mu e problem, jas sum ultrafaca ke go pocastam sto saka, eve jas ke se prijavam, 2-3 pijacki ke mu naracam sto ovde nikade ne mozam da gi najdam vkupno ni 100eu nema da go fati i ke ispadne najgolem fraer.

A vaka toj sto gi zali drugite ispadna najmnogu za zalenje. Zosto se posra i ovaa tema od glupost, tolku od mene vo ovaa tema.

Adios. Trgnav da ja otvoram rakijava od 50.000,00 denari, pardon od 500 den.

@MecheTo П.с има луѓе кои цената на пијалокот им е одлучна во целиот муабет и ги жалам.
Ako ti kako kanta tropas i go zalish barem pola forum, a sega se najde uvreden pa kako me tolerirale i bla bla, eve uzivaj, se ke izbrisam sega i uzivajte vo tvoeto zalenje. Sleden pat pazi sto pisis i imaj oset za okolina.

I mnogu interesna rabota, koga navreduvate vie takvi ste bile otsekogas, ste go kazuvale mislenjeto, ne ste glumele ludilo, a koga nekoj ke vi vrati odma e placenjeto kako ve navredile, pa kaj se adminite... Vredi da si go razmislite delov, vecer pred spienje malku uklucete mozok, koj go ima.
« Последно менување: 15 Октомври 2021, 19:52:19 pm Inter1 »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43919
  • Il Moderatore
« Одговори #55 на: 15 Октомври 2021, 19:51:08 pm »
Дечки, за Водка - Finlandia! Од долгогодишно искуство како да се потрошиш вечерта и истото утро на работа да отидеш нормален.

Од вискија, за кежуал секојдневно најпогодено ми е Double Black Од шетачот. Нема години, ама се кладам дека пијачи на виски на блајнд тест ќе го сместат помеѓу 12 и 18 годишни по аромата и оштрината.

Другото е све егзотика за пијуцкање кога се може и во специјални прилики.

Пиво не е алкохол. Пиво е рефрешмент. Се конзумира измеѓу пиење алкохол.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #56 на: 15 Октомври 2021, 19:53:40 pm »
Pivo e alkohol, ako napravis podmornica so nego 😁 Za luge so pari,zosto toa e ocigledno najbitno vo temava, podmornica so tekila, a za siromastija i bagra so rakija.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #57 на: 15 Октомври 2021, 20:06:23 pm »
@Simo - Carrier159  Многу мажишта "пиво не е алкохол" поминале,после 24ч спојат,умрени се...За две-три пијачки,не правам муабет,и керозин ке испиеме 200мл.
Абе да седниме два дена да пиеме,лезет,лаф муабет,убави луѓе.Е за тоа не треба ни виски од 5000€ ни вотка ваква или онаква,требаат луѓе кои не се како @Inter1
@Inter1
Е еден интересен лик кој стално само "готово,завршив јас на оваа тема,имам попаметна работа,се одјавувам за после 1 минута да ти реплицира" ни прозван ни повикан.
Споменувањето на цена и пиење е во контекст на "филмаџии"...За филмаџија ко тебе несФатливо.
Со твој речник кон други членови(и можност да добијам бан) одеби.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #58 на: 15 Октомври 2021, 20:10:18 pm »
Балантајн и Џони уште од времето ги избегавам, најмногу ги фалсификуваа. Можеби сега е неоправдано но сеуште ме држат предрасудите а и реално немам потреба да ги рехабилитирам. :)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #59 на: 15 Октомври 2021, 20:21:21 pm »
Интер, тебе на пиење не те викамо, брат...
Добра плата.
Прав скопјАнец.