Ииии бе, имало доста љубители на ирски вискија овде, и на скочеви... Ама бурбони не мирисате многу, а?
едит процедурално: Треба да се отвори една тема за ФИН АЛКОХОЛ, можеби и постовиве да се пребацат таму.
@bramovsk Манки шоулдер 0.7 литарката повремено налетува за окулу ~1500 така да и твоево (2300 за 1л) не е лошо.
Добро е што се носат различни/нови брендови.
Lagavulin 16 колку иде во Веро? едит: сега гледам од Осмица, скупо бе? Ама тоа е тоа со тие сингл малт хх години стареени вискија.
Мои фаворити од бурбони: Woodford Reserve, 4 рози, и Makers Mark. Oд поевтините порано и Пени Пекер го земав кога не се наоѓаше Џим Бим на акција.
Тенеси вискија, Џентлмен Џек, Џек Даниелс сингл барел, и Џим Бин (најмногу заради приступачна цена кога е на акција).
Од скочеви тешко да се одлучам за фаворит. Манки-то ми е близу врвот, за разлика од попопуларните скочеви има убав оштар вкус (исто како контраст на финочата на ирските вискија), ама скапичок за почесто пиење. Чивас и Карду убави ама прескапи. Грант е ок. Tamnavulin лани земав некој интересен скоч (стареен во бочви од шери, има некој таков шмек). Glen Morey, интересен, исто Спејсајд виски како Тамнавулин. Итн... Во последно време најчесто си пијам Тичерс (убави акциски цени се начекуваа лани во Тинекс, си направив залиха). Испадна дека ми се допаѓаат тие зачадени вкусови.
Ирските, Туламорска Роса и Џејмисон (жена ми ги обожава), фини се.
Јапонските вискија ми се видоа многу извикани на толку фалење. Кети Сарк едно време го земав интересно ми беше на почеток ама не е и сега. Други имам по пријатели пробувано, реално не вредат за парите.
Слабо, Бовин премиум ракијата ги победува сите овие мамбо џамбо шкотски ракии
За се останато нарачано Olmeca, Campari, Bombay, Amaro Montenegro и нормално за чај/кафе румот од Бадел
Збогум сиромаштијо, 100еу за алкоходи дадов во 2 дена, а треба уште толку.
и после ќе штедам на алсизн гуми, јбг приоритети
Cheers за сите браќа по алкохол. Се отрув со џин две години по ред, сега малку да смениме
Убав џин е Бомбај, ама скапичок. Хендрикс е исто добар, исто скап... Гордонс/Бифитер се добри и поприступачни. Пробај го Финсбури од Веро, изненадувачки ок за парите... А ако си од оние што го мешаат џинот со тоник/швепс, пробај го оној евтинот џин од Кам маркет - би се обложил дека нема ни да се примети многу разлика.

Од текили, дап Олмека е ок и (одамна не сум видел) Two fingers уште подбра. Ни Sauza не е лоша.
Вотка и Џин се полесни на џигер од вискија и општо обоени пијачки, само пази на количини.

Интересни се и румовите Капетан Морган, како неблаги ликери се, многу питки. Добар избор за жени.
Од ракии: мојата е најдобра.