Автор Тема: Vozzi Помош на пат! - Пропадна и не работи веќе апликацијата  (Прочитано 24395 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг: Vozzi Помош на пат!
« Одговори #180 на: 16 Март 2024, 10:59:19 am »
Oryx јас колку што успеав да најдам во МК може да се купи во Аутомакедонија. Другото е се исповрзано некако магично со други работи кои мора да се на тоа име и слично (за Телеком ако телефонот е на фирма, и колата мора да е на истата фирма, или треба документ дека фирмата го бла, бла нешто, не ми се ни слушаше понатаму, колку искомплицирале непотребно).

Ќе пишам ако сум успеал да направам нешто.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3034
  • Слобода или смрт
« Одговори #181 на: 18 Март 2024, 10:44:01 am »
Oryx јас колку што успеав да најдам во МК може да се купи во Аутомакедонија. Другото е се исповрзано некако магично со други работи кои мора да се на тоа име и слично (за Телеком ако телефонот е на фирма, и колата мора да е на истата фирма, или треба документ дека фирмата го бла, бла нешто, не ми се ни слушаше понатаму, колку искомплицирале непотребно).

Ќе пишам ако сум успеал да направам нешто.

Пробав сега преку мобилната апликација на А1 нема опција да додадам. Ќе отидам деновиве до салон да прашам кои се опциите.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #182 на: 18 Март 2024, 10:47:35 am »
На друг форум, пишуваат дека газдата/фирмата банкротирале, и почнале да им се јавуваат од друга фирма за понуда на слични пакети. Дали е некоја шема за пари, или ширење на лаги...
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #183 на: 18 Март 2024, 11:09:30 am »
Апликацијата повеќе не ми се отвара.
Under maintenance почетен екран и има да одбереш земја и ти дава број од кол центар.

Јас ова го најдов од српскиот форум garaza.rs:

Цитат
06 Avg 2023, 20:26

Vozzi je ukinuo bezuslovno neograniceno slepanje, sad je fazon ako auto ne moze da se popravi za par dana tek onda moze slepanje kuci a ranije je bilo da kad god zatrazis moze, to je glavno sto su promenili a sto je najgore to nije vazilo samo za nove korisnike nego i za stare npr. meni je vazio vozzi i u sred trajanja paketa promenili sto je bas debilno, istice mi za par dana ali nebitno vratio sam se sa mora i uklopilo mi se u proslogodisnji paket tako da do sledeceg odmora ne uzimam nista a tad cemo videti sta je najbolje.

Цитат
11 Feb 2024, 17:08

Vozzi već par meseci ne plaća autošlepe, zato niko neće da vozi za njih , i ljudi ostaju da se snalaze.
Oni u Austriji će se duuuugo načekati za refundaciju.
Uzmite AMSS ili Atlas. AMSS državni, valjda ipak imaju neki renome, ili Atlas jer nisam nikad čuo da je Vedran nekoga zavrnuo za pare.

Цитат
11 Feb 2024, 10:36

Ja sam pre desetak dana ostao u mestu, ispred prodavnice parkirao i kad sam se isparkiravao samo odjednom auto ni makac. Otišla desna polusovina do menjača, što sam saznao u servisu. Zvao sam Vozzi za šlep. Dok sam čekao odgovor preko aplikacije zove me call centar i kaže nema potrebe više da zovem preko aplikacije, pitaju šta je u pitanju i kažu naći će slobodnog i poslati. Tako je i bilo, kroz desetak minuta me zove čovek, kaže dolazim samo da se spremim. Uglavnom za nekih sat vremena od poziva sam bio u servisu.
Pitali su da li je u pitanju vozilo koje je u aplikaciji i da li je registrovano. Uglavnom ja sam kod njih maltene od početka i do sad nisam imao problema. Ne planiram da ih menjam.

Цитат
10 Feb 2024, 23:20

Bio u NSu, navukao jedan točak preko bankine i izgubio trakciju na istom, jer je završio par cm u vazduhu.

Zovem Vozzi, cenim Novi Sad je u pitanju, biće valjda neka pomoć na raspolaganju. 4 njihova partnera su me odbili a da nisam ni stupio u kontakt / objasnio problem. Naknadno me je zvala žena iz call centra i spojila sa nekim auto servisom, ali ni oni nisu bili sigurni da će moći da mi pomognu.

Na kraju sam rešio problem sam, tj sa dobrim ljudima u prolazu (podmetnuli nešto kamenja i na o-ruk ga izgurali).

Zapitam se onda šta bi se desilo da mi zatreba pomoć negde na magistrali, za šta sam u stvari najviše i uplaćivao paket? Ne ulivaju mi poverenje, te ne verujem da ću ih više uplaćivati.

Цитат
20 Dec 2023, 20:16

Samo da pomenem - niko nije na forumu pokrenuo kampanju protiv VOZZI-ja. Jednostavno, mnogi su ga uzimali jer su obećavali neograničeni šlep, s onda su tokom trajanja ugovorne obaveze promenili uslove, i to učinili. Stavili su da ipak ideš u servis, pa onda tek ako ne može da se popravi za kratko vreme. Po tome, ako može da se reši brzo, ali da je skupo, ti gubiš pravo na šlepanje ako to ne prihvatiš.

Sa Atlasom i dalje imaš odmah kao jednu od opcija neograničeno šlepanje, a ja posle toga mogu s mojim majstorom da rešavam problem u svom gradu. Ne da mi tamo neki slepac od majstora maže oči.

Отсутен @ILE@

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 243
« Одговори #184 на: 19 Март 2024, 13:00:13 pm »
https://www.blic.rs/biznis/aplikacija-vozzi-pomoc-na-putu-koju-srbi-masovno-koriste-prestaje-sa-radom/jyrjxgb?utm_source=copy-link&utm_medium=social&utm_campaign=dino-page-post&fbclid=IwAR1SI72KuX7MvQ0vvyzOKYqOMgiatSBLiiox4xlJ5usqaDhWE-48w1T-204

Poštovani korisnici i saradnici,

Ovim putem vas obaveštavamo da VOZZi aplikacija, prodaja paketa i pružanje usluga pomoći na putu prestaje sa radom i biva suspendovana.

Nakon vrlo mučne borbe za opstanak na domaćem tržištu, tim Kompanije zajedno sa njenim osnivačem, morao je da donese ovu, za nas vrlo bolnu odluku. Na žalost, mi nismo više u stanju da se borimo protiv zloupotreba koje su prisutne u ovom poslu i sa činjenicom da naš region jednostavno nije spreman za digitalizaciju i transparentno poslovanje. Nadamo se da nam svima dolaze neka bolja i srećnija vremena.", navodi se u saopštenju.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #185 на: 19 Март 2024, 13:12:33 pm »
RIP Vozzi.
Не ми затреба ниеднаш, а бев доста, доста посигурен со нив во патувањата надвор од МКД. Имаа одлични услови (посебно шлепот до дома/по желба) кои веројатно биле злоупотребувани.

Ништо, одиме на Oryx. Или од Аутомакедонија или од Халк Осигурување (каде ми е полисата за автоосигурување).
« Последно менување: 19 Март 2024, 13:28:14 pm balanar »

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
Vozzi Помош на пат!
« Одговори #186 на: 19 Март 2024, 13:13:57 pm »
Штета.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #187 на: 19 Март 2024, 14:18:17 pm »
this is why we can`t have nice things....

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #188 на: 19 Март 2024, 14:46:50 pm »
 Јас мислев србите поцивилизирани од нас се, ама иста стока биле. Нека гураат сега.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #189 на: 19 Март 2024, 14:56:45 pm »
Злоупотреби, драпај си газо!

Сите изнакупија стари кршеви (сегмент/бренд повисок од чергата) и нормално, сигурност се бара во помош на пат и најчесто се искористува, пошто старудии брат.
За да преживееш со такви старудии треба дупло да се зголеми премијата, која пак како таква ќе биде неинтересна за условно кажано сиромаштијата/сопственици на старудии.
Емисија САТ имаа посветено една емисија анализирајќи какви возила најмногу побарале помош на пат.

Пример јас на времето наместо да купам 15 годишно опелиште/голфиште или сл. си купив 6 годишно Југо (при што се заебав, требаше ганц ново) со кое крстарев низ пола Балкан поминувајќи речиси 20к км годишно при што не стигна до таква старост да почнат да откажуваат делови како црева или слично кои не се предмет на годишно одржување.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6150
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #190 на: 19 Март 2024, 14:58:36 pm »
Има и исклучоци, да не се лажеме. Има многу поисправни 20-30 годишни возила и поодржувани отколку некое 5-10 годишно возило кое не е редовно носено на сервис.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #191 на: 19 Март 2024, 15:00:55 pm »
Има и исклучоци, да не се лажеме. Има многу поисправни 20-30 годишни возила и поодржувани отколку некое 5-10 годишно возило кое не е редовно носено на сервис.
баш на такви 20-30 годишни одржувани им се поголеми шансите ненадејно да прсне црево.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6150
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #192 на: 19 Март 2024, 15:04:16 pm »
Или нешто вакво на прилично "нов" Мерцедес. Проблем со адблу систем, кое нема да запали.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #193 на: 19 Март 2024, 15:16:07 pm »
Тие со 5-10 години не ни уплаќаат помош на пат. Така да и тој Мерцедес и да не сакал да запали гарант не користел помош на пат, туку фино лепо си платил шлеп служба за 800 денари :)

Така да причините  за пропаѓањето на Воззи мора да се гледаат исклучиво во старудии!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #194 на: 19 Март 2024, 15:17:29 pm »
А новите коли имаат поддршка на пат од производителите додека трае гаранцијата.