Автор Тема: Vozzi Помош на пат! - Пропадна и не работи веќе апликацијата  (Прочитано 19829 пати)

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2086
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Одг: Vozzi Помош на пат!
« Одговори #150 на: 05 Февруари 2024, 10:47:00 am »
Само во немаштија е прва мкд-северџгистан  ;D

Присутен Jimny

• Редовен
« Одговори #151 на: 05 Февруари 2024, 10:50:29 am »
@MAPJAH Ако алудураш на мене дека бил 20 евра дефект не беше, Јас на лице место неможев да го најдам проблемот, а пробав. Расипана расплињача (друкаше притисок огромен) излезе на крајот, околу 200е по мајстори
Опцијата за шлеп  или сервис  ја одлучија од таму после зборање за проблемот.
   Проблемот беше шо без грешки ниту пак маки некакви колата ми го исфрли цел антифриз, среќа го фатив во моментот на течење оти седев в место и приметив на  светлата чад/пареа. Да ја носев таму во локален сервис место шлеп, ќе ја закрпеа, ќе ја преегреев 50км подолу на некој семафор и ќе останев и без мотор со искористено осигурање и да платам цел шлеп до Битола, исто како шо ја закрпија во сервисот во Бт, менаа црево, спојка го наполнаа цел антифриз, ми рекоа нема ништо ни на компјутер ни вака на кола, терај црево попуштило на пластична спојка во внатрешноста не се приметувало лесно, само кога ќе го гибнеле под одреден агол го прскало цел антифриз. И стварно изгледаше и звучеше нормално колата.
 Среќа шо од сервис слегов одма на плинар, да се договорам да менат се  од спојки на црева нови, ја стави на компјутер дури зборавме дека имав мака, рече расплињачата ти е отидена, некој си притисок ми го покажа требало да е максимум 0.7 бар, кај мене регистрираше 2.5.
  Друг пат ако земам осигурање значи да го користам исклучиво ако ја превртам колата на кров и да не можам самиот да ја вратам на тркала  или евентуално ако се запали целата напред па да барам шлеп.
Што ѓавол те натера да ставиш плин на колата, хенри форд се превртува у гроП возите тоа на плинови и после ѓаволот ви крив манете се тоа плиновите од коли да е добро и фабрички ке го направат

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5930
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #152 на: 05 Февруари 2024, 10:56:46 am »
@vladic3110 те заебале мајсторите. Репарирање на расплињача со оригинални Ловато делови е 3500 денари. Нова е 100тина евра. Сет за репарирање е 25€.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
« Одговори #153 на: 05 Февруари 2024, 11:00:55 am »
@nestor04 Не се сите расплињачи исти, без мембрани е беше оваа внаатре, не се репарира, ми ја  врати јас ја фрлив во ѓубре, новата беше 7300.
Ме заеба претхониот плинар шо ме пуштил на пат со неисправна расплињача после сервис.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
« Одговори #154 на: 05 Февруари 2024, 11:24:50 am »
Не Владич, не мислев на тебе.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1729
Vozzi Помош на пат!
« Одговори #155 на: 05 Февруари 2024, 12:31:13 pm »
Ако била 2000 евра фактурата према Vozzi, битолската шлеп служба омрсила брк.  Што да поправа црева, пиши шлеп.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1773
« Одговори #156 на: 05 Февруари 2024, 12:59:19 pm »
@MAPJAH Ако алудураш на мене дека бил 20 евра дефект не беше, Јас на лице место неможев да го најдам проблемот, а пробав. Расипана расплињача (друкаше притисок огромен) излезе на крајот, околу 200е по мајстори
   Проблемот беше шо без грешки ниту пак маки некакви колата ми го исфрли цел антифриз, среќа го фатив во моментот на течење оти седев в место и приметив на  светлата чад/пареа. Да ја носев таму во локален сервис место шлеп, ќе ја закрпеа, ќе ја преегреев 50км подолу на некој семафор и ќе останев и без мотор со искористено осигурање и да платам цел шлеп до Битола, исто како шо ја закрпија во сервисот во Бт, менаа црево, спојка го наполнаа цел антифриз, ми рекоа нема ништо ни на компјутер ни вака на кола, терај црево попуштило на пластична спојка во внатрешноста не се приметувало лесно, само кога ќе го гибнеле под одреден агол го прскало цел антифриз. И стварно изгледаше и звучеше нормално колата.
 Среќа шо од сервис слегов одма на плинар, да се договорам да менат се  од спојки на црева нови, ја стави на компјутер дури зборавме дека имав мака, рече расплињачата ти е отидена, некој си притисок ми го покажа требало да е максимум 0.7 бар, кај мене регистрираше 2.5.
  Друг пат ако земам осигурање значи да го користам исклучиво ако ја превртам колата на кров и да не можам самиот да ја вратам на тркала  или евентуално ако се запали целата напред па да барам шлеп.
Што ѓавол те натера да ставиш плин на колата, хенри форд се превртува у гроП возите тоа на плинови и после ѓаволот ви крив манете се тоа плиновите од коли да е добро и фабрички ке го направат

Неедуцираност е опасна работа. Во фамилија возиме кола на плин преку 15 години, никаков проблем а огромна заштеда.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6450
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #157 на: 06 Февруари 2024, 13:01:54 pm »
Не Владич, не мислев на тебе. Ама дека спомна, ај и тебе ќе те пишиме.

;D

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #158 на: 06 Февруари 2024, 13:48:07 pm »
Хахаха.
И сега како заклучок - Да се зема пакет?
Инаку за во случај на шлеп или сервис надвор од државава, дали прво ти им плаќаш за услугата, па потоа чекаш рефундација од Vozzi или како оди тоа? Некој ако може да ми објасни, бидејќи на нет не најдов нешто.

Присутен Jimny

• Редовен
« Одговори #159 на: 07 Февруари 2024, 21:46:14 pm »

Неедуцираност е опасна работа. Во фамилија возиме кола на плин преку 15 години, никаков проблем а огромна заштеда.

Која заштеда? да не стан на Ханиоти заштеди се знае бс 95 натанкирај и тоа е тоа , да возиш бато да го управуваш воланот, кај плинарка? ке ти влечи газот, а да не зборам па струја, не знам тој плин дали во блато ке ти извади или со се плинот во плато ке потониш/ снага бато бс95!

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #160 на: 07 Февруари 2024, 21:50:20 pm »
Од плинот шета задницата или баш од тежината се исправа?
Еве кај мене од 2013та е плинот па да не го подречам мака нема.

Присутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2352
« Одговори #161 на: 08 Февруари 2024, 09:07:52 am »
@Jimny Имам чувство дека некогаш од ракав си тресеш коментари. Како нема заштеда да возиш со плин, поевтино е и од бензин и од дизел, во споредба со дизел не само во цена на горивото туку и во одржувањето на колата. Ова се однесува за моторите што поднасаат плин (не за најновите генерации). Нема врска дека колата послабо влече, на хартија губи некоја минимална снага, во пракса е скоро па неприметливо.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Присутен Jimny

• Редовен
« Одговори #162 на: 08 Февруари 2024, 09:13:31 am »
Се е кажано во врска со плиновите - од 5-45- 6-07.
https://www.youtube.com/watch?v=ibIfUz7FfxQ

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
« Одговори #163 на: 08 Февруари 2024, 10:32:01 am »
Дај бе не му реплицирајте, си има мака со дијагноза е човекот, му ја раните дијагнозата само.

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #164 на: 08 Февруари 2024, 11:27:06 am »
@Jimny да земам Лексус 2.5 208кс В6 мотор, пак би му вградил плин иако би ме коштало 2000€.  ;)