Автор Тема: Terenec 4x4  (Прочитано 9446 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: Terenec 4x4
« Одговори #15 на: 15 Јуни 2021, 16:38:06 pm »
Santa fe prva generacija e ogromen golem gjepek komoten vnatre ubava voznja. So takov sum se vozel do Mavrovo i nazad odlicno komotno.
Ima na you tube dosta klipcinja za nego od onoj deckono od srbija,bri4ka i drugi

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1879
« Одговори #16 на: 15 Јуни 2021, 16:47:10 pm »
Santa fe prva generacija e ogromen golem gjepek komoten vnatre ubava voznja. So takov sum se vozel do Mavrovo i nazad odlicno komotno.
Ima na you tube dosta klipcinja za nego od onoj deckono od srbija,bri4ka i drugi

Да, еве да додадам за гепекот што ми кажаа

Багажникот збира 3 големи куфери и 650 ќесиња и торбичиња што мајка нормално ќе ги потпикне + пионир вуфер или сите ранци од друштво 8 души + една типка што обича да се вози у багажник. Со спуштени седишта има простор 1.7м и се спие комотно во багажник. Двајца на широко спијат, тројца ќе се стуткаат малку рамо до рамо.

По ова што ми кажа другаров, позади и тројка може да падне  ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #17 на: 15 Јуни 2021, 20:39:49 pm »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #18 на: 15 Јуни 2021, 20:52:18 pm »
Форестер нормално.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #19 на: 15 Јуни 2021, 21:21:47 pm »
Данта фе од 2006-2009 има проблем со главата, половна се наога бугарија 600-1000€

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5929
« Одговори #20 на: 15 Јуни 2021, 21:23:04 pm »
Онај сан јонгот погоре стакло изгледа, а и докажани машини се.

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #21 на: 15 Јуни 2021, 21:53:08 pm »
Форестер нормално.

Ако ти е душман Декса ;D Способни се за терен ама тоа лежечите од чоколадо правени...

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #22 на: 15 Јуни 2021, 22:07:52 pm »
Auuu prv pat go gledam bri4ka, deckoto e legenda, izgledav 4 videa po red :)

Ne najdov za Santa fe 1 gen, samo za 2.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #23 на: 15 Јуни 2021, 22:09:38 pm »
Моделот од 2001 - до 2005 е подобар за оф роуд него ли тој од 2006 до 2011.

Иначе во истата категорија влегува со рав4 и xtrail.

A da da, gresno te razbrav, noviot ne go biva :)
Steta sto na videovo gi isfrlija Santa fe I Outlander da videvme offroad test.

Santa feto e ogromen a vlaga vo budzet duri I noviot model, sto mislite za nego?
Kako bi odela prodazba ako resam da go smenam?
I dali e dobar terenec ili tesko so xtrail?

@deksa другар вози Санта Фе 2.0 црди 4х4 2001 ва година, од првата генерација. Можам да прашам ако те интересира нешто, од тоа што знам он често оди Китка нагоре и други предели ама не некои тешки терени.
Mene mi e za nakaj ezero kozjak niz jasen periodite koga ima sneg I ne pustaat koli niz preminot, ima strmni ugornici/udolnici I krivini, inaku patot e asfalt, I do vikendica imam 1km tampon so isto takvi prilicno strmni ugornici I udolnici vo dolzina od 150-200m.

Ne deka ke odam na nekoi teski predeli, ama koga vekje zemam terenec neka bide podobar da sum raat :)

Ako mozes prasaj go za takvi patista ako nekogas go vozel toj pat ili otprilika slicen.

Возам Санта фе 2002 permanent all wheel drive, дизелче со 113 коња. За асфалт е поудобен од сите коли што сум ги возел, ако не е тогаш нешо не е у ред со подвозјето. Дупките се слушаат повеќе отколку што ги осеќам, меѓутоа возам на гуми од 2008ма, така да .. не е брза, не е спора, таман си е. Прва брзина е кратка, втора е дугачка, 6та е посакувана секој пут кога возам на аутопут. Потрошња низ град 10 литри, како сакаш вози ја (чудо), на аутопут со 2000 вртежи е на 90кмч и троши 7 (на гуми од 2008ма, на нови и помалце ќе троши), на 120 троши 10 како ништо и е на 2700 вртежи, со 130 е на 3000 вртежи и троши колку сакаш или неќеш иде изнад 160 на рамно, 180 на било која удолница сум возел скопје - охрид - свети наум - скопје - охрид - скопје на еден резервоар. Резервоарот е 65 литри, па рачунај. Е сега терен, не е теренец. Нема да возиш во шума, нема да истражуваш нови патишта и нема да ја качиш солунска глава (не сум пробал али не ми се пробува ), али било кој постоечки пат што го возат џипови редовно нема да ја застане сантата . Има добро растојание од земја, има одлична суспензија што не клапнува до земја кога ќе се начукаат 5-6 бишки унутра сосе ранци и шатори, има заштита испод мотор и мењач (пластична, меѓутоа нема потреба од нешто појако бидејќи најниската точка е предниот "subframe" а не картерот или мењачот. Мојата кола има заден "limited slip differential" така што додека не се крене предно тркало во вис, ништо не ја застанува (ова е пробано), кал, песок, снег, не е битно, проаѓа.

Тоа е што ми пиша,  плус планирал да ја продава па можел да ти прати слики ако си бил заинтересиран за таа кола.
Odlicen opis fala angel!
Ke razmislam I ke ti kazam, mada pak nekako me vlece nakaj xtrail, za nesto ako ne me haresa sto bi rekol bri4ka da mozam polesno da go smenam :)

Koreancive suv slabo nekako se prodavaat.

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #24 на: 15 Јуни 2021, 22:10:18 pm »
Hyundai Terracan?

Ssangyong http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3957553
Imav xiaomi Lordu, ne bi zemal kineska kola :)
Teracanot e mnogu star.

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #25 на: 15 Јуни 2021, 22:12:20 pm »
Форестер нормално.
Imenjaku kako sto kaza martin, baram nesto poeftino za odrzuvanje.
Inace top terenec, nema zbor, baska enterier I shal tabla prva klasa.

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #26 на: 15 Јуни 2021, 22:41:29 pm »
A sto mislite za volvo xc90?
Odrzuvanje cena/prodazba?
Mnogu mi se svigja, masivno, moderno, vo budzet.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #27 на: 15 Јуни 2021, 23:01:55 pm »
Се имам возено во nissan xtrail mk1 бензинец со плин. Колата не се слушаше. Не знам како е можно толку тивко возило, а и самата кола е убаво дампирана. На пат пливаше, да ти е мерак по Скопје да возиш, ниту една дупка не се осети. :)
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #28 на: 16 Јуни 2021, 02:35:24 am »
https://www.youtube.com/watch?v=_QeCIV6TCVY

Interesno! Sto ubavo raskaza detalno covekov, izlaga deka ova e vistinski terenec za malku pari.
Nekoe iskustvo?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #29 на: 16 Јуни 2021, 10:10:23 am »
Imav xiaomi Lordu, ne bi zemal kineska kola :)
Teracanot e mnogu star.

SsangYong не е кинески, SSangYong е корејски. Има малку несреќно име, ама затоа па се поевтини колите, особено кога купуваш користено.

Имаат огромно искуство со правење теренци. На времето имаат почнато како погон за локално производство на возила на Jeep за потреба на американската армија. Кај нас ги увезува Аутомакедонија, па има и некаква поддршка.

Баш вакво Корандо имаме возено, и сосем коректно си се справи со возење оф-роуд. Повели тест - https://www.carclub.mk/2015/05/19/test-ssangyong-korando-2-0-cdi-175-comfort-recept-za-krsenje-stereotipi/