Автор Тема: Terenec 4x4  (Прочитано 9419 пати)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
Одг: Terenec 4x4
« Одговори #30 на: 16 Јуни 2021, 10:13:55 am »
И овај 2.0 е уште со мерцедес заедно правен како претходните. После овај 2.2 во новите ќе да се чисто нивни.

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #31 на: 16 Јуни 2021, 13:43:30 pm »
Imav xiaomi Lordu, ne bi zemal kineska kola :)
Teracanot e mnogu star.

SsangYong не е кинески, SSangYong е корејски. Има малку несреќно име, ама затоа па се поевтини колите, особено кога купуваш користено.

Имаат огромно искуство со правење теренци. На времето имаат почнато како погон за локално производство на возила на Jeep за потреба на американската армија. Кај нас ги увезува Аутомакедонија, па има и некаква поддршка.

Баш вакво Корандо имаме возено, и сосем коректно си се справи со возење оф-роуд. Повели тест - https://www.carclub.mk/2015/05/19/test-ssangyong-korando-2-0-cdi-175-comfort-recept-za-krsenje-stereotipi/

Aiiii Sensei mi otvori oci
Iskreno mislev kinezi se od sam start koga slusnav za niv.... Ispricavam se :)
Samo ete bas poradi neinformirani lugje kako mene, mislam deka toj brend posle ke ima problem za prodazba, se javiv na toj oglas za Korandoto, bilo so pogon na 2 trkala :(

Mazda CX7 strasno izgleda, samo mislam deka vo ponovo vreme potfrlija na kvalitet ili?

Sorentoto me magepsa :)

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1879
« Одговори #32 на: 16 Јуни 2021, 15:09:18 pm »
Imav xiaomi Lordu, ne bi zemal kineska kola :)
Teracanot e mnogu star.

SsangYong не е кинески, SSangYong е корејски. Има малку несреќно име, ама затоа па се поевтини колите, особено кога купуваш користено.

Имаат огромно искуство со правење теренци. На времето имаат почнато како погон за локално производство на возила на Jeep за потреба на американската армија. Кај нас ги увезува Аутомакедонија, па има и некаква поддршка.

Баш вакво Корандо имаме возено, и сосем коректно си се справи со возење оф-роуд. Повели тест - https://www.carclub.mk/2015/05/19/test-ssangyong-korando-2-0-cdi-175-comfort-recept-za-krsenje-stereotipi/

Aiiii Sensei mi otvori oci
Iskreno mislev kinezi se od sam start koga slusnav za niv.... Ispricavam se :)
Samo ete bas poradi neinformirani lugje kako mene, mislam deka toj brend posle ke ima problem za prodazba, se javiv na toj oglas za Korandoto, bilo so pogon na 2 trkala :(

Mazda CX7 strasno izgleda, samo mislam deka vo ponovo vreme potfrlija na kvalitet ili?

Sorentoto me magepsa :)

За маздите од тие години особено за дизелите само лоши работи сум слушал.

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #33 на: 17 Јуни 2021, 10:24:32 am »
Nikoj nema iskustvo so Kia sorento 1 generacija? Ili nekoe info za nekoi slabosti? Go gledam 2.5 dizel motorot.

Avtomatski ili manuelen menuvac?

Pred fejslift se naogja za 4000-4500e, fejslift za 6000-6500e so toa sto pred fejslift nemaat ESP i ABS kako sto citav.
Bitni raboti za da se doplati taa prilicno golema razlika vo cena ili?

Znam deka delovite I odrzuvanjeto se prilicno eftini.

Kako e so pobaruvacka toj model? Se prodava li lesno ili?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 644
    • ibiz.mk
« Одговори #34 на: 17 Јуни 2021, 11:16:33 am »
малку лош пристап ти е да гледаш за продажба пред да купуваш. кој знае како и што ке се бара за 1-2-5 години.

зимај тоа што ти прави кеф.

за тој ценовен ранг имаш OUTLANDER, Suzuki Grand Vitara, Jeep Compass, Jeep Patriot

најубаво е, избери си неколку модели и отиди види, седни повози.
нема авто кое нема некоја фалинка.

јас кога го земав Pajeroto, бев свесен дека бошот им е голема мана, али тоа ми прави кеф.

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #35 на: 17 Јуни 2021, 12:48:05 pm »

малку лош пристап ти е да гледаш за продажба пред да купуваш. кој знае како и што ке се бара за 1-2-5 години.

зимај тоа што ти прави кеф.

за тој ценовен ранг имаш OUTLANDER, Suzuki Grand Vitara, Jeep Compass, Jeep Patriot

најубаво е, избери си неколку модели и отиди види, седни повози.
нема авто кое нема некоја фалинка.

јас кога го земав Pajeroto, бев свесен дека бошот им е голема мана, али тоа ми прави кеф.

Imas pravo tomce, sekogas sum kupuval toa sto mi e kejf, ama nazalost kaj nas i vo srbija vlijae balkanski mentalitet I se baraat samo nekolku modeli I brendovi na koli, toa strasno me nervira, vozam kjutuk astra, a si vozev meka ubava c5ka.

E jbg koga dojde vreme za prodazba na c5kata bidejki sakav da probam dizel, se izmaciv da ja prodadam, pa poucen od toa se pretopiv vo mnozinstvoto I kupuvam I vozam koli sto ne mi se 100% po kejf, tuku ete nekoj kompromis....

Zalno no vistinito :(

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1879
« Одговори #36 на: 17 Јуни 2021, 13:25:36 pm »
Малце ќе се умешам во муабетов, секој си има свои причини како и зошто купува. Имам другари мењаат коли на 3,4 месеци, некои за 2,3 години, јас а и потесниот круг од фамилијата имаме филозофија купуваш убава кола и ја возиш додека вози.

Секој со своја филозофија, јас не можам да ги сватам овие што мењаат коли на 2,3 години, а уште помалку на 2,3 месеци, они ми викаат мене како можете да возите иста кола 10,15 години.

Отсутен Бојан

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #37 на: 02 Октомври 2021, 21:42:18 pm »
https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4086783

Што би предложиле од оваа класа, ке се вози претежно асвалт,понекогаш поблаг офф роуд терен?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #38 на: 02 Октомври 2021, 23:25:42 pm »
Grand Vitara.

Отсутен MikiVW

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
« Одговори #39 на: 30 Ноември 2021, 11:50:54 am »
Freelander без размислување

Отсутен ara

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #40 на: 28 Февруари 2022, 08:36:15 am »
ме интересира што имате да кажете за следниве:
- jeep cherokee XJ
- opel frontera
- lada niva
- mercedes ml 270
- honda cr-v
- land rover freelander LN
- suzuki grand vitara (dizel vs plin)

Ценам само искуства, не мислења, не вкус (без навреда  :)) пошто едно се бројки
https://www.auto-data.net/en/compare?carId1=5182&carId2=1137&carId3=16580
а друго е пракса.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 644
    • ibiz.mk
« Одговори #41 на: 28 Февруари 2022, 09:16:05 am »
@ara оваа прашање ти е исто како ми треба компјутер.
прво за што ти го треба џипот, што имаш намена да го користиш

ставаш во ист кош, хардкор теренци како XJ, со honda,

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #42 на: 28 Февруари 2022, 09:33:33 am »
Лада Нива ако сакаш искуство.

Само сеа црвц за делови.

Правиме муабет за теренец а не за одење на кафе.

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #43 на: 28 Февруари 2022, 10:17:04 am »
Јас би одел на Outlander. Кога го земавме нашиот ми изгледаше најдобро од цела конкуренција и сеуште изгледа добро, особено фејслифтот со добра опрема. Ствар на вкус, ама ако не се свртиш по колата џабе се друго.
Имаш и редуктор да бираш помеѓу 2wd, 4wd и lock. Има одлични возни својства. Со 18ки е тврд, со 16ки е многу помек, ама bouncy над 160.
Минус им е слабата изолација што мене не ми смета и моторот во поглед на издржливост.
Kako e Outlanderot po strmen pat so sneg? Ne klasicen offroad nego planinski zaveani predeli kaj sto obicna kola ne pominuva.

Inace definitivno najdobro izgleda.

Отсутен ara

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #44 на: 01 Март 2022, 20:49:06 pm »
за баш теренец збориме, не за на кафе. И на автопат за над 90 на саат да се способни. Ги пишав mercedes ML и honda CR-V иако веќе ги пречкртав од листата, чисто колку да пишете искуство кој има/знае со нив. За под 5000 евра варијанти ме интересира. cherokee XJ и freelander NL ми се фаворити, но дали вредат веќе...?