@Simo - Carrier159 ме чуди што овој пат не е топло. Можеби тоа е причината што овој пат поспора паѓа температурата во место.
@Dule_ значи треба да ги возиме како што кажува
@MecheTo друго нема
@vladimir_1 Јас можам да пробам таман ко пингвин ќе се смрзнам и така ја чекам 15 мин пред да пуштам парно воопшто, демек побрзо да загрее.
@Busav да беа 10км секако немаше да се замарав. Туку се замарам зошто првпат почнува топло да дува после 9км вожња ако иам среќа да не стојам мн во место. Ако стојам паѓа.
Или ако треба да навлагам во детали. Излегувам од дома за 9км и мн порано стигам кај што треба немам парно изгасена да стој 5 мин лади, идам на др место без парно ја гасам пак до друго место ја гасам све изладена возам дома е пред порта ќе почне да дува топло. Нема поента цело зимо без парно да биде колава со шал и ракавици ќе треба да возам хахаха
@Mikius се осеќа промена во температура на парното на најтопло да наместам на 60-70 дува топло на 90 не се трпи мора да намалам. Како иде стрелката се мења и парното во ред е стрелката.
@Tischläufer НЕМА ПАРНОООО мислам дека ми ја свати поентава зашо се испозамарав со ова. Сеа не мие најбитен приоритет колава у животов да знам се во детали ама дур не дојде околу 60 стрелката нема ни поента да го пуштам не грее ич. А види ја втората слика после колку км без парно дошла до таа температура. Не секогаш ја возам колата 20км плус и да се молам да згрее сакам и низ населба коа ќе имам работа да имам парно ама во ситуацијава неколку кратки релации 1-2км во зимно време со гасење кола ако тргнам во декември ќе имам парно во април.
Затоа не ми иде мене да си врзам шамар него на тој што дозволил вака да функционира колава. Требало да појачаат нафта дур е ладна да згрее побрзо валда повеќето нормални коли така праат незагреани.
@n1kola се замарам јас мрзнам цело зимо у колава
@DarthJe5us Поточно после 8км возење без парно
тука првпат пуштам парно на 2ка
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
@Deni чудно но сега за нова година првпат ја возев на отворено во зимо никако не падна од 90 ни на рамно ни од стража надоле по удолниците.