Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Јас имам и на кров и на странични носачи ... ке биде зезнато, ама мислам дека ќе вреди.За гума центар пред некоја година излезе муабет дека во фреонот не ставал некое уље за подмачкување и се расипувале компресорите. Може е глуп муабет, ама чисто да знаеш, нова ти е колата.Јас 2-3 пати ставав за Нубирата од таму, ок си беше за стара кола, мада мене ми пушташе од гумичка кај компресорот и држеше една сезона само.
Што се златни кајли?
А на колку вртежи работи па паѓале на 800/900?
На 800-900 е нормално да работи.Ако нешто гребе можно е каишница,лагер на компресор и сл.
Тоа што варира ме чуди(немора да значи дека е нешто којзнае што),ама не треба да варира гаста.За Битола знам мајстор да ти предложам,за Ск незнам.Дали варира нон стоп гаста или само еднаш два пати на кратко?
Најверојатно нешто околу компресорот.Еднаш дува,еднаш не дува,па цвичи,па варира гаста...Ваљда лагер на компресор.Провери убаво од кај иди звукот,отвори хаубата и слушај,гледај,пошо ако закочи скрос,можи да ти направи поголем проблем.