Автор Тема: Alfa Romeo MiTo 155 TB Distinctive  (Прочитано 35039 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43703
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo MiTo 155 TB Distinctive
« Одговори #150 на: 04 Јануари 2022, 23:14:55 pm »
Денес сабајле на 5 степени надворешна температура, за 4 минути почна да дува топло внатре (регулацијата на температурата во кабина е ставена на ауто 23 степени , а мерено со дијагностика, штом качи 50 степени, го пали вентилаторот и почнува да дува топло во кабина).
После само 8 минути, стрелката се закопа на 90 (уствари, кога ќе качи 77 степени се закопуе на 90, а механичкиот термостат отвара на 80, така да све што е помеѓу 77 и 90 степени е закопана стрелката на 90).
Ова е огромен напредок од претходно, кога од дома до работа (околу 13км) не можеше да стигне до 75 степени, а на отворено кога ќе се погоди рамно или удолница, паѓаше и под 50 степени, па фрлаше и чек енџин, со грешка Water temperature signal error.
Очекувано и потрошувачката во зима ќе биде нијанса пониска.

Ај тоа, туки сеа може и нормално да се стопли чоек у кабина :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #151 на: 04 Јануари 2022, 23:58:02 pm »
Прилично добро стоплен сум во Митово. Пежото грееше ненормално, очи се сушеа, ама и ова е одлично :)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3470
« Одговори #152 на: 05 Јануари 2022, 10:44:31 am »
Прилично добро стоплен сум во Митово. Пежото грееше ненормално, очи се сушеа, ама и ова е одлично :)
На пежовчето никад не можев климата летно време и греењето зимно време да ги подесам по мерак. Лето камен, зима пекол 😂

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #153 на: 07 Февруари 2022, 19:05:59 pm »
Денес мали Мито беше втор пат регистриран. Летна година у-у пи*ку! На технички, си помина ко` на прошетка. Само еден комплет голем+мал сервис, термостат и сет плочки има видено од сервисни ајтемс. Друго што да кажам... 14.000 километри му „набив“ за една година, претежно градска вожња. Повеќе отколку со 159-ката. И понатаму е весело ауто за возење. За „роденден“ му купив раткапни за бандашите (онаа на сликата задната што фали).

Овие итаљаниве измислиле и раткапни за алу бандаши... жабарска работа... Башка есап, изглеа од сухо злато ги праат раткапнине. Две раткапни 47 британски фунти со испорака до врата. Али је*ига, ружни ми беа бандашите, како да им фали нешто. Морав да ги купам. :)

Сеа сакам да најдам код на боја за бандашите, пошто ептен е метална таа што ја имаат, готово спрејче не брка работа. Па на пролет кога ќе ги симнам зимскиве бандаши, да ги онесвежам своеручно.

« Последно менување: 07 Февруари 2022, 19:22:08 pm Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5547
« Одговори #154 на: 07 Февруари 2022, 20:13:38 pm »
Моуу цена за две пластичиња..Сеа со овие 3д принтерите не можеше да се измисли нешто, низ форумот имаше некој праено мислам.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #155 на: 07 Февруари 2022, 20:19:26 pm »
Можда можеше нешто да се „изглуми“, ама со оригиналниве на сигурно сум. Нема импровизации. И на 3д принтер праени ќе коштаа некоја пара, можда пола од ова, па ќе требаше фарбање, па знакче-макче.. Не ќе да биде многу поефтино, поготово за едно-две парчиња.

Присутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7062
  • хаУс мајстор
« Одговори #156 на: 07 Февруари 2022, 20:59:27 pm »
Мене за 4 комада ме чинеа 2400. Боја остана од бандажите.
И супер искочија, чисто информативно.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #157 на: 17 Февруари 2022, 23:45:36 pm »

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8622
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #158 на: 17 Февруари 2022, 23:48:48 pm »
Го забоде, а?
Пак не викаш, а?
Добра плата.
Прав скопјАнец.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #159 на: 17 Февруари 2022, 23:52:48 pm »
Му ја закачиф рикферс!

Присутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7062
  • хаУс мајстор
« Одговори #160 на: 18 Февруари 2022, 07:14:18 am »
Што држачи се ова Симо?
Вакум-магнет?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #161 на: 18 Февруари 2022, 07:23:30 am »
Што држачи се ова Симо?
Вакум-магнет?

Магнетни, доста квалитетни. http://bestskiracks.com/product/magnetic-ski-rack-kolumbus-deluxe/

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #162 на: 18 Февруари 2022, 08:57:49 am »
Цела опрема ја имаш, само една церада што ќе ги покрие прозорите ти фали.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #163 на: 18 Февруари 2022, 14:00:43 pm »
Цела опрема ја имаш, само една церада што ќе ги покрие прозорите ти фали.
Тоаш немаше ваква слика да испаддне ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #164 на: 25 Февруари 2022, 22:01:45 pm »
Термостат и сет плочки

А термостат и сет пички а? Ааааа ке ти е.....  ;D ;D