Автор Тема: Alfa Romeo MiTo 155 TB Distinctive  (Прочитано 36478 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo MiTo 155 TB Distinctive
« Одговори #270 на: 23 Октомври 2024, 20:08:10 pm »
Фаровите ги пројде со ацетон или лак?

Само со рачно полирање, ме мрзи повеќе. Левиот е доста прљав од внатре, дури и пајажинка има, пошто кога ја купив фалеше еден капак од позади. Можеби некој ден ќе ги отварам цели или ќе ги сменам со фарови со црна внатрешност, а можеби и не :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #271 на: 23 Октомври 2024, 20:14:35 pm »
Јас мислев купи кит за ацетон, затоа прашав.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #272 на: 24 Октомври 2024, 00:01:47 am »
Ауууу фес дошле со крилото :)

Со хаубата ич не се замарај, на прво фаќање на браник на тротоар ќе се измести линијата (прашај ме како знам).

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #273 на: 24 Октомври 2024, 00:22:19 am »
Ауууу фес дошле со крилото :)

Со хаубата ич не се замарај, на прво фаќање на браник на тротоар ќе се измести линијата (прашај ме како знам).
Знам како знаеш, и јас знам! ;D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #274 на: 29 Јануари 2025, 21:54:54 pm »
Со тешко срце, оди на продажба. Предобро мало градско аутце, со многу „умпф“ и карактер. Одлично ме служеше овие 4 години, и четириесет и кусур илјади км.  Многу ми е криво што ќе се разделиме.

Ако има некој заинтересиран, нека ми прати ПП, еве линк до огласот на форумов: https://forum.carclub.mk/index.php/topic,27107.0.html

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1658
« Одговори #275 на: 29 Јануари 2025, 22:07:31 pm »
Со тешко срце, оди на продажба. Предобро мало градско аутце, со многу „умпф“ и карактер. Одлично ме служеше овие 4 години, и четириесет и кусур илјади км.  Многу ми е криво што ќе се разделиме.

Ако има некој заинтересиран, нека ми прати ПП, еве линк до огласот на форумов: https://forum.carclub.mk/index.php/topic,27107.0.html
Немој бе Симо, не ја давај Алфата... Шо а е*ам,  ќе ја дадам...

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 705
« Одговори #276 на: 29 Јануари 2025, 22:14:45 pm »
:(
Со среќа продажба.
Што ке го замени Мито-то ?

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1149
« Одговори #277 на: 29 Јануари 2025, 22:15:41 pm »
Со среќа продажба.......Мирисам џулиета. ;D ;D ;D ;D

Среда одам до Словенија, после и до Италија, да не сакаш да ме дружиш. :P :P :P

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #278 на: 29 Јануари 2025, 22:25:35 pm »
За жал, Ваген го менува Митцето. Елетричен ваген. e-up! поточно. @draganamon Не ти е лоша идејата, ама уште не сум се решил пеесдеветката да ја мењам.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1149
« Одговори #279 на: 29 Јануари 2025, 22:57:20 pm »
Прво баш ми е криво што Стелантис, напушти производство на мали возилца, бивш А сегмент. Нешто panda-ва нова. Ќе видиме со тек на време. Иначе јас искрено (намногу ради нашава инфраструктура на полначи), најмногу би купил возилце од овој сегмент елетрично. Нешто можда шо би видел, е renault twingo(не ти праам притисок), размислувам на глас.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #280 на: 29 Јануари 2025, 23:27:14 pm »
@stefanel984 купено е апчето, завршена работа :) Домче си го полнам, понекогаш и на градскиве полначи. со 32KWh батерија, сосема доволно е за градски услови.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1436
« Одговори #281 на: 30 Јануари 2025, 10:14:23 am »
Ме следиш со идеите али си побрз со реализација. Додуше ја од другата страна почнав...

(Може ја виде веќе во погрешната тема али нека си стои овде)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #282 на: 30 Јануари 2025, 11:40:46 am »
Некако ти си побрз од мене, и мене ми треба една Giulia за долги релации, ама не се стига до реализација :)
Ајде, ќе биде полека. И EV за тебе, и Giulia за мене :)

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14050
« Одговори #283 на: 30 Јануари 2025, 11:44:32 am »

Те кандисав вчера а? :))) хахахаха

Ајмо, држам палци за Џулија :)