Не е до толку трагично ама сепак.
Јас имам проблем што малава ноќе многу крцка со забите па не сум асално спиен едно 5,5 години. Проблем имам со ненаспивање и замор.
Пробајте со лажица мед пред спиење. Ќе ја опушти и смири додека спие.
Не сум слушнал за ова до сега ама ќе пробам да и дадам пред миење заби. Не би ја оставил со шеќер во уста да заспие

И не ми текнало, а медот има смирувачко дејство. Јас и имам впечаток дека детево додека спие е напнато некако. Кога е будна е мирна и сталожена, често хиперактивна пред спиење.
Не е до толку трагично ама сепак.
Јас имам проблем што малава ноќе многу крцка со забите па не сум асално спиен едно 5,5 години. Проблем имам со ненаспивање и замор.
Не знам дали може таа варијанта кај мали деца, ама да пробате со силиконска навлака за заби?
Таа варијанта кај мали деца не е добра. Ама пак она не е толку мала, 5 ипол години има. Само проблемот е што суммногу исплашен од таа варијанта. Ќерка ми многу цврсто спие и нон стоп нешто сонува. Страв ми е да не и залетне па да се задави. Имам трауми од детството, јас еднаш за малку ќе отидев од давење па не би ризилувал. Башка цело време сонува и зборува и се смее во сон. Ноќеска ми ја спомнуваше Jayde Taylor од Colin McRae Dirt2, пошто ја обожава таа игра и се тркаат со Jayde

сигурно ја сонувала.
Сериозен проблем е крцкањето. некад и самоубиствени мисли ми проаѓаат среде ноќ. По се изгледа ќе мора да се менува тој стан и да обезбедам за неја посебна соба иначе не се издржува. Ќе сеам ќе се убијам некој ден од ненаспаност што патам.

@ Deni, да ти кажам право и тоа ми е во план. И јас имам исто такво искуство. Или пак по една капка SAE 90 пред спиење и нема да има проблем со абење а?