Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 315783 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1110 на: 04 Март 2016, 09:03:24 am »
Ќе доживеам ли јас да се разбудам вака насмеан?

Некако во последно време се будам ко алигатор и у фаца и у расположение :D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
« Одговори #1111 на: 04 Март 2016, 09:06:11 am »
Па ако ова малово не ти вади насмевка насабајле.... ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
Одг:
« Одговори #1112 на: 04 Март 2016, 09:09:32 am »
Ќе доживееш Филенж. Само редовно уплаќај.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1113 на: 04 Март 2016, 09:09:40 am »
Ми вади насмевка нормално, али никогаш да се разбудам вака насмеан. Нејзе ја будам во 15 до 8 а јас сум буден во 6:30.

Разбудила се матора, са лицем алигатора.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1114 на: 04 Март 2016, 10:17:39 am »
и јас не сум одамна... според мене, минаа тие времиња не безгрижност.. легнуваме со мисли за проблеми, се будимие со нив, по цел ден сме окупирани со решавање проблеми и мисли за тешко (т.е. не) решливите проблеми...  нај често финансиски... смеење? само со опиен мозок кога перцепцијата ке ни биде изместена... да подазборавиме на маките...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1115 на: 04 Март 2016, 10:35:51 am »
Не е до толку трагично ама сепак.
Јас имам проблем што малава ноќе многу крцка со забите па не сум асално спиен едно 5,5 години. Проблем имам со ненаспивање и замор.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1116 на: 04 Март 2016, 13:05:20 pm »
Јас имам проблем што малава ноќе многу крцка со забите па не сум асално спиен едно 5,5 години. Проблем имам со ненаспивање и замор.

Пробајте со лажица мед пред спиење. Ќе ја опушти и смири додека спие.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1117 на: 04 Март 2016, 13:10:11 pm »
и јас не сум одамна... според мене, минаа тие времиња не безгрижност.. легнуваме со мисли за проблеми, се будимие со нив, по цел ден сме окупирани со решавање проблеми и мисли за тешко (т.е. не) решливите проблеми...  нај често финансиски... смеење? само со опиен мозок кога перцепцијата ке ни биде изместена... да подазборавиме на маките...

Со толку мнгоу проблеми и агресија што ги спомнуваш само на форумот, имам чувство дека не си добро друштво кога си пијан? :)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #1118 на: 04 Март 2016, 13:19:47 pm »

Не знам дали може таа варијанта кај мали деца, ама да пробате со силиконска навлака за заби?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Одг:
« Одговори #1119 на: 04 Март 2016, 13:21:57 pm »
Навлака земете кога ќе излезат новите заби. Иначе отидоа. Од прва рака ти зборам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1120 на: 04 Март 2016, 13:29:28 pm »

Пробајте со лажица мед пред спиење. Ќе ја опушти и смири додека спие.

Не сум слушнал за ова до сега ама ќе пробам да и дадам пред миење заби. Не би ја оставил со шеќер во уста да заспие :)
И не ми текнало, а медот има смирувачко дејство. Јас и имам впечаток дека детево додека спие е напнато некако. Кога е будна е мирна и сталожена, често хиперактивна пред спиење.

Не знам дали може таа варијанта кај мали деца, ама да пробате со силиконска навлака за заби?

Таа варијанта кај мали деца не е добра. Ама пак она не е толку мала, 5 ипол години има. Само проблемот е што суммногу исплашен од таа варијанта. Ќерка ми многу цврсто спие и нон стоп нешто сонува. Страв ми е да не и залетне па да се задави. Имам трауми од детството, јас еднаш за малку ќе отидев од давење па не би ризилувал. Башка цело време сонува и зборува и се смее во сон. Ноќеска ми ја спомнуваше Jayde Taylor од Colin McRae Dirt2, пошто ја обожава таа игра и се тркаат со Jayde :) сигурно ја сонувала.

Сериозен проблем е крцкањето. некад и самоубиствени мисли ми проаѓаат среде ноќ. По се изгледа ќе мора да се менува тој стан и да обезбедам за неја посебна соба иначе не се издржува. Ќе сеам ќе се убијам некој ден од ненаспаност што патам.  >:(

@ Deni, да ти кажам право и тоа ми е во план. И јас имам исто такво искуство. Или пак по една капка SAE 90 пред спиење и нема да има проблем со абење а? ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1121 на: 04 Март 2016, 13:38:53 pm »
Џабе собата. Забите и од титан да се направени ќе попуштат после неколку години. Мора да се искорени бруксизамот.

Веројатно нервен е проблемот, и можеби треба да се исфрлат сите пијалоци со кофеин и таурин, како и внесот на шеќер. Кај мене тоа помага.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1122 на: 04 Март 2016, 13:40:43 pm »
Собата мислев од аспект на спиење. Да можам да спијам како човек. Верувајте повеќе од 5 години една ноќ не сум спиел здраво, најмалку два пати нешто ме буди и ми го прекинува сонот.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #1123 на: 04 Март 2016, 13:44:42 pm »
Без паника..треба само по себе да си помине.

Силиконска заштита (исто како и користење цуцла над предвидената возраст) може да довете до искривување на забите кои ќе и пораснат по млечните...па после протези, па ова она.

Ако сакаш ти да се наспиеш, смени си соба или бапни еден дијазепам.. ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #1124 на: 04 Март 2016, 13:45:36 pm »
Собата мислев од аспект на спиење. Да можам да спијам како човек. Верувајте повеќе од 5 години една ноќ не сум спиел здраво, најмалку два пати нешто ме буди и ми го прекинува сонот.

Земи одмор, тргни до тоа селцето у Тетовско и исклучи телефон, интернет, све. Unplug and get your shit together.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.