Темава не е активна 3ипол месеци бидејќи си го купив тротинетот, имам поминато досега 500км со него, а возилото си стои на паркинг.
Ако те интересира надоградување и тјунинг на турбо,
кликни тука за да ја прочиташ ултра интересната тема на
@Simo - Carrier159 пошо надоле ќе се збори за дефект
[12.06.2022]А кога не стои на паркинг, решава да се расипе. Насока Прилеп -> Скопје, патарина Петровец, губам снага, немам boost на турбото, и се слуша тропање како скинат лонец.
Стигам до град, почнува да чади сивкасто/плавкасто и само се молев да ме однесе до Центар до паркинг.
Нареден ден, поради несогласување на распоред со Жаре, исто како кај
@MartinAlfista , по негова препорака отидов
тука, во Ѓорче.
Mајсторот се вика Андреј, младо дете, нема ни 40 години, работел кај друг механичар во Прилеп 5-6 години.
Топло го препорачувам и на други ако им треба (тел: 078 363 205 - Андреј Сервис Москвич). На газдата на сервисот не му се збореше тој ден.
Не ми наплати за дијагноза, со кратки црти ми рече дека турбината е отидена и ми покажа колку луфта има на осовината/перката.
Стоел на располагање ако се одлучам да ја правам (т.е. менувам) турбината.
Тој ја нуди работната рака која е 100еу (и треба да препрашам дали вклучува тоа менување на масло и филтри или е додатен трошок).
Јас да го однесам само делот, независно дали сум сакал да ја репарирам старата, да донесам друга половна (која е исто 100еу) или да купам нова-нова.
Така да, си ја вратив на паркинг, да одмори уште малку таа, а јас да смислам што да правам.